• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Kylling Saag - indisk ret med spinat

Kylling Saag - indisk ret med spinat

Kylling Saag
4.6 fra 12 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
123
SHARES
FacebookMessenger123PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 9. januar 2023 - Udgivet: 21. april 2022

Kylling Saag er en indisk ret med en dejlig, krydret smag. Her simrer kyllingetern i en sovs, som de sidste minutter får tilsat spinat.

Kylling Saag er en klassiker i det indiske køkken. Hovedelementerne er kylling og spinat, som simrer i en dejlig, krydret sovs.

I Indien vil man typisk koge spinaten med fra begyndelsen, men jeg synes, at det er synd.

Retten bliver meget vissengrøn på den måde, så jeg kommer altid spinat i, som så simrer med de sidste minutter inden servering.

Resultatet er en velsmagende, sund ret, som serveres til kogte basmatiris.

Opskrift på Kylling Saag

Kylling Saag
Karen SenecaKaren Seneca

Kylling Saag - indisk ret med spinat

4.59 fra 12 stemmer
Kylling Saag er en indisk ret med en dejlig, krydret smag. Her simrer kyllingetern i en sovs, som de sidste minutter får tilsat spinat.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Indisk
Kalorier: 277
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 400 g kyllingebryst
  • 2 medium løg - finthakket
  • 4 fed hvidløg - finthakket
  • 1 stk grøn chili - finthakket
  • 1 stk rød chili - finthakket
  • 1 spsk ingefær - frisk, fintahkket
  • 1 tsk garam masala
  • 0,5 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 0,5 tsk koriander - stødt
  • 0,5 tsk kardemomme
  • 1 dåse tomatpure
  • 2 dl creme fraiche - el yogurt
  • 1 dl mælk
  • 250 g spinat
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Begynd med at hakke løg fint i en løghakker el.lign. Varm rapsolie i stegegryde eller på en pande og steg løgene for medium varme, mens du forbereder resten.
  2. Hak nu hvidløg, ingefær og chilifrugterne i løghakkeren.
  3. Skær kyllingebryst i tern a 2 x 2 cm.
  4. Skyl spinaten og blancher den i to minutter i kogende vand. Herefter hældes den i et dørslag og skylles med iskoldt vand, så den grønne farve bevares. Kram vandet ud af spinaten og lad det dryppe af.
  5. Tilsæt hvidløg, chili og ingefær til løgene og steg et par minutter.
  6. Tilsæt kardemomme, spidskommen, gurkemeje, koriander og garam masala. lad dem stege med et par minutter.
  7. Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
  8. Tilsæt kyllingetern, som skal brunes på alle sider. Når de er det, kommer du creme fraiche (el. yoghurt) og en dl. mælk i, rører godt rundt og lader retten simre 15 minutter.
  9. Smag Kylling Saag til med salt og stødt chili. Hak nu den blancherede salat meget groft og kom den i retten. Skru op for retten og lad spinaten koge med et par minutter før servering.

Næringsindhold

Kalorier: 277kcalKulhydrater: 17gProtein: 27gFedt: 12gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 67mgNatrium: 242mgKalium: 1091mgKostfibre: 4gSukker: 8gVitamin A: 6260IUVitamin C: 44mgCalcium: 126mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tip

Som altid med indiske gryderetter kan du servere Kylling Saag med naanbrød eller chapati.

Derudover synes jeg også, at en mangochutney passer godt til retten, da sødmen giver et godt modspil til sovsens krydderier.

Se opskrifter på andre indiske retter:

Tandori kyllingespyd

Indisk risret med mynte: Biryani

Kylling Tikka Masala

Butter Chicken

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Billede af blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse.

Blomkål med brunet smør, kapers, citron og karse

Ugens madplan uge 28

Ugens madplan uge 28 med lækker aftensmad til hele ugen

Billede af laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs.

Laks med sommerkål, ærter, kartofler og lækker sovs

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
tex mex kylling
Tex Mex kylling→ Se opskriften
Billede med brunchæg i ovn
Brunchæg i ovn - ovnbagt æg i skål eller form→ Se opskriften
Billede af pighvarsalat.
Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk→ Se opskriften
billede med rabarbermuffins
Rabarbermuffins: 12 luftige muffins med rabarber→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
billederesultat for svinemørbrad med honning og soja
Svinemørbrad med honning→ Se opskriften
Salat med kogte kartofler
Salat med kogte kartofler, asparges og radiser→ Se opskriften
billede med spinatsalat
Spinatsalat med babyspinat, tomater og rødløg→ Se opskriften
Pandekageroulade
Pandekageroulade med jordbær→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required