Kylling Saag er en indisk ret med en dejlig, krydret smag. Her simrer kyllingetern i en sovs, som de sidste minutter får tilsat spinat.
Kylling Saag er en klassiker i det indiske køkken. Hovedelementerne er kylling og spinat, som simrer i en dejlig, krydret sovs.
I Indien vil man typisk koge spinaten med fra begyndelsen, men jeg synes, at det er synd.
Retten bliver meget vissengrøn på den måde, så jeg kommer altid spinat i, som så simrer med de sidste minutter inden servering.
Resultatet er en velsmagende, sund ret, som serveres til kogte basmatiris.
Opskrift på Kylling Saag
Kylling Saag - indisk ret med spinat
Ingredienser
- 400 gram kyllingebryst
- 2 medium løg - finthakket
- 4 fed hvidløg - finthakket
- 1 stk grøn chili - finthakket
- 1 stk rød chili - finthakket
- 1 spsk ingefær - frisk, fintahkket
- 1 tsk garam masala
- 0,5 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 0,5 tsk koriander - stødt
- 0,5 tsk kardemomme
- 1 dåse tomatpure
- 2 dl creme fraiche - el yogurt
- 1 dl mælk
- 250 gram spinat
- salt
Sådan gør du
- Begynd med at hakke løg fint i en løghakker el.lign. Varm rapsolie i stegegryde eller på en pande og steg løgene for medium varme, mens du forbereder resten.
- Hak nu hvidløg, ingefær og chilifrugterne i løghakkeren.
- Skær kyllingebryst i tern a 2 x 2 cm.
- Skyl spinaten og blancher den i to minutter i kogende vand. Herefter hældes den i et dørslag og skylles med iskoldt vand, så den grønne farve bevares. Kram vandet ud af spinaten og lad det dryppe af.
- Tilsæt hvidløg, chili og ingefær til løgene og steg et par minutter.
- Tilsæt kardemomme, spidskommen, gurkemeje, koriander og garam masala. lad dem stege med et par minutter.
- Tilsæt tomatpure og lad det stege med et par minutter.
- Tilsæt kyllingetern, som skal brunes på alle sider. Når de er det, kommer du creme fraiche (el. yoghurt) og en dl. mælk i, rører godt rundt og lader retten simre 15 minutter.
- Smag Kylling Saag til med salt og stødt chili. Hak nu den blancherede salat meget groft og kom den i retten. Skru op for retten og lad spinaten koge med et par minutter før servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Som altid med indiske gryderetter kan du servere Kylling Saag med naanbrød eller chapati.
Derudover synes jeg også, at en mangochutney passer godt til retten, da sødmen giver et godt modspil til sovsens krydderier.
Se opskrifter på andre indiske retter:
Del dine ideer og tanker med os andre her: