Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Dessert › Indbagt brie

Indbagt brie

indbagt-brie
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailSMS

Indbagt brie er en lynhurtig ret for dem, der elsker den franske ost. Brien pakkes ind i butterdej og serveres med en syrligsød pærekompot.

Indbagt brie er en rigtig syndig, lille ret.

Den fuldfede brie smager fantastisk, om den er varm eller kold.

Og når man pakker den ind i butterdej og bager den et kvarter i ovnen, ja, så får man den en cremet midte med den dejligste konsistens.

For at give et modspil til brien, serveres den med en syrligsød pærekompot og eventuelt figenmarmelade eller løgkompot.

Hele herligheden tager 20 minutter at lave.

Se også disse opskrifter:

  • Friturestegt camembert med solbærsyltetøj
  • Sådan laver du ostefondue
  • Bagt camembert med valnødder
  • Hurtig kebabret med flødeost

Opskrift på indbagt brie med kompot

Indbagt brie

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Indbagt brie er en lynhurtig ret for dem, der elsker den franske ost. Brien pakkes ind i butterdej og serveres med en syrligsød pærekompot.
Antal: 2 personer
Ret: Ost
Køkken: Fransk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 stk brie rund
  • 1 plade butterdej eller hjemmelavet
  • 1 æg sammenpisket
Pærekompot
  • 6 pærer skrællede i tern
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk timian
  • 0,5 dl vand
  • 2 spsk brun farin
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft,
  2. Fold din købte butterdej ud - eller lav en selv og rul den ud.
  3. Placer en rund brie på butterdejen og skær rundt om den, så der er et par cm ekstra hele vejen rundt.
  4. Skær endnu et rundt butterdejstykke med ekstra tre cm. hele vejen rundt.
  5. Pak brien ind i de to dej-stykker og luk sammenføjningerne godt til med en gaffel.
  6. Pisk ægget og pensel brien, før du kommer den i ovnen og bager den et kvarter.
Pærekompot
  1. Skræl pærerne og skær dem i tern. Du skal kun bruge fire, hvis det er store pærer.
  2. Kom pærer, vand, sukker, vanilje, timian og en anelse salt i en gryde. Lad kompotten koge i ti minutter, så pærerne ikke moses helt ud. Tag af varmen og hæld i en lille skål.
  3. Server indbagt brie med pærekompot og eventuelt solbærsyltetøj eller figenmarmelade.

Næringsindhold

Kalorier395kcalKulhydrater96gProtein5gFedt3gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol82mgNatrium236mgKalium657mgKostfibre17gSukker66gVitamin A303IUVitamin C25mgCalcium66mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tip og fakta

Du kan servere indbagt brie med pærekompot i stedet for dessert, til dit ostebord eller blot som en eftermiddags-anretning.

Server en kold øl eller et glas tør hvidvin til, begge passer til briens lettere bitre smag.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • billederesultat for chokolade panna cotta
    Chokolade panna cotta opskrift på 5 minutter
  • billede med sveskegrød
    Sveskegrød (nem og hurtig grød med svesker)
  • billede med boghvedegrød
    Boghvedegrød (opskrift på fynsk egnsret med boghvede)
  • Bagte figner
    Bagte figner (med honning og vaniljeis)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required