Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brød › Opskrift på hvidløgsboller: Nemt og lækkert

Opskrift på hvidløgsboller: Nemt og lækkert

billederesultat for hvidløgsboller
4.9 fra 16 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
295
SHARES
FacebookMessenger295PinterestEmailSMS

Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.

Prøv lige disse lækre hvidløgsboller, der kan serveres som en nem forret eller som madbrød til et hovedmåltid.

Opskriften giver 8 stk., men du kan nemt gange op til eks. dobbelt portion.

Se også disse opskrifter:

Hvidløgsbrød

Hvidløgsflutes

Boller med smør

Opskrift på hvidløgsboller

Hvidløgsboller - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.9 fra 16 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 12 minutter min
Samlet hviletid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 32 minutter min
Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.
Antal: 8 stk.
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 150 g mælk (lun)
  • 30 g gær
  • 5 g sukker
  • 300 g hvedemel
  • 5 g salt
  • 60 g smør
  • 1 æg
Pensling
  • 1 æg
  • 1 sjat mælk
Hvidløgssmør
  • 100 g smør
  • 3 fed hvidløg
  • 1 håndfuld persille (bredbladet )
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Lun mælk kommes i en lille skål sammen med gær og sukker. Rør det godt ud og lad det stå 10 minutter.
  2. Vej hvedemel og salt af. Smelt smørret i en lille gryde eller mikroovn og rør ægget i.
  3. Kom gærmælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og ælt hvedemel og smør/æg sammen. Æltes cirka syv minutter ved middel hastighed.
  4. Dejen tages ud på bordet og virkes op. Hviler 30 minutter med et viskestykke over.
  5. Virk dejen op igen og del i otte lige store stykker. Dejen vejer ialt cirka 560 gram, så hvert stykke dej skal veje ca. 70 gram.
  6. Trilles til boller og sættes i en lille bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir. Bollerne må gerne stå lidt tæt, så de vokser sammen under bagningen. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket cirka tager 30 minutter.
  7. Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk, og bages cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft. Tages ud og køler 10 minutter.
  8. Hvidløgssmør røres sammen. Skær et kryds i de bagte hvidløgsboller, og kom en god klat hvidløgssmør i hver åbning.
  9. Hvidløgsbollerne kommes tilbage i ovnen, hvor de skal have cirka otte minutter mere.

Næringsindhold

Kalorier315kcalKulhydrater31gProtein6gFedt18gMættet fedt11gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt5gTransfedt1gKolesterol86mgNatrium687mgKalium118mgKostfibre1gSukker2gVitamin A632IUVitamin C1mgCalcium44mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

De færdigbagte hvidløgsboller køles lidt af inden de nydes, men de er bedst når de er lune og nybagte.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte Kaas Schmidt skriver

    maj 05, 2025 at 2:22 pm

    Hej
    Vi skal afholde 70/80 er fest og jeg vil bage hvidløgsflutes/ brød til hovedretten. Vi bliver ca 60, så mit spørgsmål er om de kan fryses? Eller vil du foreslå en anden opskrift?
    Tak for skønne opskrifter👊

    Svar
  2. Hanne skriver

    marts 15, 2023 at 10:59 pm

    Hvad vil det sige, at virke dejen op?

    Svar
  3. Kim Adelhardt skriver

    april 01, 2020 at 2:30 pm

    Alt for blød dej - nu har prøvet 2 gange og det virker altså ikke. Det er ikke muligt at "virke" det op - dertil er det alt for klæbrigt og blødt

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      april 01, 2020 at 2:32 pm

      Hej Kim
      Tak for din tilbagemelding - men tilsæt blot lidt mere mel. Mængden kan sagtens variere, så kom lidt mere i.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af koldthævet brød i gryde med surdej.
    Koldhævet brød i gryde med surdej (brød uden gær)
  • Billede med havregrynsbrød.
    Havregrynsbrød (nemt brød med havregryn og havreklid)
  • billede med pølsehorn bagt med fuldkornsmel
    Verdens bedste pølsehorn med fuldkorn
  • Billede af sandwichboller.
    Sandwichboller (lækre og nemme brød til sandwich)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required