Opskrift på de bedste hvidløgsboller. Det er nemme og luftige boller med hvidløgssmør, og det er de lækreste hvidløgsbrød du kan bage.
Prøv lige disse lækre hvidløgsboller, der kan serveres som en nem forret eller som madbrød til et hovedmåltid.
Opskriften giver 8 stk., men du kan nemt gange op til eks. dobbelt portion.
Se også disse opskrifter:
Opskrift på hvidløgsboller
Hvidløgsboller - nem opskrift
Ingredienser
- 150 g mælk - lun
- 30 g gær
- 5 g sukker
- 300 g hvedemel
- 5 g salt
- 60 g smør
- 1 æg
Pensling
- 1 æg
- 1 sjat mælk
Hvidløgssmør
- 100 g smør
- 3 fed hvidløg
- 1 håndfuld persille - bredbladet
- salt
Fremgangsmåde
- Lun mælk kommes i en lille skål sammen med gær og sukker. Rør det godt ud og lad det stå 10 minutter.
- Vej hvedemel og salt af. Smelt smørret i en lille gryde eller mikroovn og rør ægget i.
- Kom gærmælken i skålen til din røremaskine med påmonteret dejkrog, og ælt hvedemel og smør/æg sammen. Æltes cirka syv minutter ved middel hastighed.
- Dejen tages ud på bordet og virkes op. Hviler 30 minutter med et viskestykke over.
- Virk dejen op igen og del i otte lige store stykker. Dejen vejer ialt cirka 560 gram, så hvert stykke dej skal veje ca. 70 gram.
- Trilles til boller og sættes i en lille bradepande (ca. 20 x 25 centimeter) med bagepapir. Bollerne må gerne stå lidt tæt, så de vokser sammen under bagningen. Hæver til dobbelt størrelse, hvilket cirka tager 30 minutter.
- Pensles med sammenpisket æg og lidt mælk, og bages cirka 12 minutter ved 200 grader varmluft. Tages ud og køler 10 minutter.
- Hvidløgssmør røres sammen. Skær et kryds i de bagte hvidløgsboller, og kom en god klat hvidløgssmør i hver åbning.
- Hvidløgsbollerne kommes tilbage i ovnen, hvor de skal have cirka otte minutter mere.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De færdigbagte hvidløgsboller køles lidt af inden de nydes, men de er bedst når de er lune og nybagte.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Hanne
Hvad vil det sige, at virke dejen op?
Kim Adelhardt
Alt for blød dej - nu har prøvet 2 gange og det virker altså ikke. Det er ikke muligt at "virke" det op - dertil er det alt for klæbrigt og blødt
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Tak for din tilbagemelding - men tilsæt blot lidt mere mel. Mængden kan sagtens variere, så kom lidt mere i.
De bedste hilsner
Holger