• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Viden om mad › Hvad er der i snøfler?

Hvad er der i snøfler?

billederesultat for snøfler
Del gerne:
7
SHARES
FacebookMessenger7PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  21. september 2024 - Udgivet:  16. september 2020

De industrielt fremstillede snøfler fra Karen Volf indeholder hele 52 ingredienser, hvoraf næsten halvdelen er tilsætningsstoffer.

Snøfler er en klassiker, der efterhånden har opnået kultstatus. De små aflange kager med smag af rom, syltetøj, krydderier og kakao er populære blandt både voksne og børn.

De kan købes for cirka 18 kroner for 10 små kager (200 gram), og fås både i den klassiske udgave med kakaoovertræk og en variant med hvid glasur.

Men hvad er der egentligt i en snøffel, og kan man lave dem selv? Madens verden har set nærmere på den lille kage.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hjemmelavede snøfler af kagerester
  • Træstammer
  • Hjemmelavede P-tærter med skumfidus
  • Bastogne kiks
  • Hjemmelavede mælkesnitter

Ingredienser i snøfler

Ingredienslisten til de klassiske snøfler med kakaoovertræk fra Karen Volf (produceret af Bisca i Stege på Møn) er lang:

Frugtfyldning [sukker, vand, æble, appelsin, abrikos, fortykningsmidler (E440, E1442), surhedsregulerende middel (E330, E331), appelsinolie, konserveringsmiddel (E202), emulgator (E471)], hvedemel, sukker, vegetabilsk fedtstof (palmeolie, rapsolie, sheaolie), invertsukker, margarine [palmeolie, vand, rapsolie, salt, emulgatorer (E471, E475)], æg, hvedestivelse, fedtfattig kakaopulver 1%, vallepulver (fra mælk), emulgatorer (E422, E471, E322, E475, E470a), hævemidler (E503, E450, E500, E501), aromaer (rom, vanilje), salt, skummetmælkspulver, tørret glukosesirup (hvede), surhedsregulerende middel (E330), honning, krydderier (kanel, nelliker), farvestof (E150c), stabilisator (E412), konserveringsmiddel (E281), naturlig vanilje ekstrakt, vaniljekorn, kartoffelstivelse.

Et hurtigt kig på den lange ingrediensliste afslører, at det ikke er lige til højrebenet at lave de klassiske købe-snøfler selv.

Der er nemlig ikke mange af de i alt 52 ingredienserne, der findes i et almindeligt dansk køkken, hvor næsten halvdelen er tilsætningsstoffer som fortykningsmidler, surhedsregulerende midler, konserveringsmidler, emulgatorer, farvestoffer, stabilisatorer og aromastoffer.

Der er altså ikke meget lighed med en hjemmebagt kage og de industrielt fremstillede snøfler.

Fedt og sukker i skøn blanding

Ser man på næringsindholdet i en snøffel, indeholder de 421 kcal per 100 gram.

De består primært af fedt og kulhydrater, og næsten halvdelen af snøflen består af sukkerarter (43 procent).

Her kan du se næringsindholdet i snøfler (Karen Volf fra Bisca):

Næringsindhold per 100 gram 
Energi421 kcal
Fedt16 gram
- heraf mættede fedtsyrer8 gram
Kulhydrater65 gram
- heraf sukkerarter43 gram
Kostfibre0,9 gram
Protein3,4 gram
Salt1,6 gram

Er snøfler veganske?

Nej, de industrielt fremstillede snøfler fra Karen Volf er ikke veganske.

De indeholder både æg og vallepulver fra mælk. Det betyder dog ikke, at du ikke kan lave dine snøfler selv, så de bliver veganske.

Det handler blot om at sørge for, at de ingredienser og særligt kagerester som du bruger, er veganske.

Kan man lave snøfler selv?

Som nævnt tidligere kan du ikke bare tage et kig på ingredienslisten, og så lave dine egne snøfler hjemme.

Men det betyder jo ikke, at du ikke kan lave dem selv. De kommer nok bare aldrig til at smage præcist som de industrielt fremstillede fra Karen Volf, med mindre du er interesseret i at arbejde med kemi i køkkenet frem for rene råvarer.

Ligesom med romkugler, er dejen til snøfler baseret på rester fra andre kager. Det skal helst være en let svampet kage som mazarin, sandkage eller roulade, og gerne med lidt frugtsmag som for eksempel æble, appelsin eller abrikos.

Det er derudover vigtigt at finde den rette balance mellem rom, frugt, krydderi og kakao.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

mad på 30 minutter
Mad på 30 minutter (lækre retter på en halv time)→ Se opskriften
billede med simpel pastaret
Simpel pastaret - nem mad uden gryde og pande→ Se opskriften
billederesultat for æggewraps med laks og kylling
Æggewraps - skøn opskrift med laks eller kylling→ Se opskriften
billede med creme anglaise med jordbær
Creme Anglaise med jordbær (lækker vaniljecreme)→ Se opskriften
billede med grøn kartoffelsalat
Grøn kartoffelsalat med ærter og majs→ Se opskriften
vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her