• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Honningroulade opskrift med appelsinmarmelade

Honningroulade opskrift med appelsinmarmelade

honningroulade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
19
SHARES
FacebookMessenger19PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 25. november 2024 - Udgivet: 25. november 2024

Honningroulade. Her er den klassiske opskrift på en roulade a la honningkage, og med fyld af appelsinmarmelade. Overtrækkes med chokolade.

Honningroulade er en gammel opskrift fra mormors tid, hvor du får en lækker roulade med smag af honningkage.

Som de øvrige roulader er den både nem og hurtig at lave, og du skal blot glæde dig til duften i dit køkken.

Her er den fyldt med appelsinmarmelade, men det kan også være en abrikosmarmelade.

Du kan overtrække den med smeltet chokolade, men det er ikke nødvendigt. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Hindbærroulade
  • Drømmekageroulade
  • Honningkage fra Christiansfeld
  • Rabarberroulade

Opskrift på honningroulade

honningroulade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Honningroulade

5 fra 1 stemme
Honningroulade. Her er den klassiske opskrift på en nem og krydret roulade a la honningkage, og med fyld af appelsinmarmelade.
Forb. tid 14 minutter min
Tilb. tid 6 minutter min
Samlet tid 20 minutter min
Antal: 1 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 1503
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 æg
  • 75 g brun farin
  • 75 g honning - flydende
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk nelliker - stødt, med god top
  • 1 tsk ingefær - stødt, med god top
  • 200 g appelsinmarmelade - eller så meget du synes

Fremgangsmåde
 

  1. Til honningroulade starter du med at piske æg og brun farin grundigt, så det bliver en mere lys æggesnaps. Derefter røres den flydende honning forsigtigt i.
  2. I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver, stødte nelliker og stødt ingefær, hvorefter det forsigtigt vendes i æggemassen. Du skal ikke piske, men blot vende det i indtil der ikke er lommer af mel tilbage i dejen. Brug en stor teskefuld af både nelliker og ingefær, så du får den rigtige smag.
  3. Læg et stykke bagepapir på en bageplade og bred dejen ud til et rektangel på ca. 25 gange 35 centimeter.
  4. Bages midt i ovnen i ca. 6 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
  5. Et andet stykke bagepapir drysses med almindeligt sukker. Vend den bagte rouladebund ud på sukkerpapiret med den bagte overside ned i sukkeret, og træk bagepapiret af bunden. Tryk rouladebunden let ned i sukkeret.
  6. Smør med appelsinmarmelade og rul sammen til en roulade.

Næringsindhold

Kalorier: 1503kcalKulhydrater: 347gProtein: 22gFedt: 10gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.03gKolesterol: 327mgNatrium: 1340mgKalium: 361mgKostfibre: 5gSukker: 257gVitamin A: 601IUVitamin C: 10mgCalcium: 152mgJern: 7mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Lad den bagte honningroulade køle helt af, hvorefter den kan skæres ud i passende skiver. Perfekt til en kop kaffe.

Rouladen kan ogspå overtrækkes med chokolade. Smelt 100 gram mørk chokolade i en lille gryde og pensl rouladen med den smeltede chokolade. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    november 25, 2024 at 9:15 am

    Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne din mening om den her.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af salat med hestebønner.

Salat med hestebønner, tomat og avocadoolie

Billede af kødboller med blomkål og ærter.

Kødboller med blomkål og ærter (lækker sommer gryderet)

Ugens bobler, uge 25, 2025

Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler

Uge25-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 25: De bedste 20 vintilbud udvalgt blandt 150

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Forsiden lige nu

billede med blomkålsgryde med kylling
Lækker blomkålsgryde med kylling og grøntsager→ Se opskriften
hverdagsmad
Hverdagsmad - opskrifter på lækre hverdagsretter→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
billede med sojakylling med nem kartoffelsalat
Sojakylling med nem kartoffelsalat→ Se opskriften
Ugens bobler, uge 25, 2025
Ugens bobler, uge 25: Her er ugens bedste bobler→ Se opskriften
billede med spidskålspakker
Spidskålspakker - lækre pakker med spidskål og uden kød→ Se opskriften
spinatpandekager
Spinatpandekager - den lækre og nemme opskrift→ Se opskriften
blomkålscurry
Blomkålscurry - indisk vegetar mad med blomkål→ Se opskriften
surdejsboller
Surdejsboller - nemme morgenboller bagt med surdej→ Se opskriften
Billede med nye kartofler, der lige er gravet op
Er nye kartofler eller gamle kartofler sundest?→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required