Honningroulade. Her er den klassiske opskrift på en roulade a la honningkage, og med fyld af appelsinmarmelade. Overtrækkes med chokolade.
Honningroulade er en gammel opskrift fra mormors tid, hvor du får en lækker roulade med smag af honningkage.
Som de øvrige roulader er den både nem og hurtig at lave, og du skal blot glæde dig til duften i dit køkken.
Her er den fyldt med appelsinmarmelade, men det kan også være en abrikosmarmelade.
Du kan overtrække den med smeltet chokolade, men det er ikke nødvendigt. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på honningroulade
Honningroulade
Ingredienser
- 2 æg
- 75 g brun farin
- 75 g honning - flydende
- 100 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk nelliker - stødt, med god top
- 1 tsk ingefær - stødt, med god top
- 200 g appelsinmarmelade - eller så meget du synes
Fremgangsmåde
- Til honningroulade starter du med at piske æg og brun farin grundigt, så det bliver en mere lys æggesnaps. Derefter røres den flydende honning forsigtigt i.
- I en anden skål vendes hvedemel sammen med bagepulver, stødte nelliker og stødt ingefær, hvorefter det forsigtigt vendes i æggemassen. Du skal ikke piske, men blot vende det i indtil der ikke er lommer af mel tilbage i dejen. Brug en stor teskefuld af både nelliker og ingefær, så du får den rigtige smag.
- Læg et stykke bagepapir på en bageplade og bred dejen ud til et rektangel på ca. 25 gange 35 centimeter.
- Bages midt i ovnen i ca. 6 minutter ved 200 grader over- og undervarme.
- Et andet stykke bagepapir drysses med almindeligt sukker. Vend den bagte rouladebund ud på sukkerpapiret med den bagte overside ned i sukkeret, og træk bagepapiret af bunden. Tryk rouladebunden let ned i sukkeret.
- Smør med appelsinmarmelade og rul sammen til en roulade.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Lad den bagte honningroulade køle helt af, hvorefter den kan skæres ud i passende skiver. Perfekt til en kop kaffe.
Rouladen kan ogspå overtrækkes med chokolade. Smelt 100 gram mørk chokolade i en lille gryde og pensl rouladen med den smeltede chokolade. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften - og skriv gerne din mening om den her.