• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Rabarberroulade med jordbær og flødeskum

Rabarberroulade med jordbær og flødeskum

Rabarberroulade
4.8 fra 8 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
180
SHARES
FacebookMessenger180PinterestEmailSMSSubscribe
Opdateret: 31. maj 2023 - Udgivet: 31. maj 2023

Rabarberroulade er en rigtig sommerdessert, som passer til en hyggelig fridag. Indeni er der frisk rabarber- og jordbærfyld med flødeskum.

Rabarberroulade med en blanding af jordbær og rabarberkompot blandet med flødeskum. Lyder det sommerligt? Det er det også.

Denne kage er nærmest essensen af den danske sommer med rabarber og jordbær kogt sammen med en anelse sukker.

Flødeskummet giver cremet modspil til de syrlige frugter og selve bunden smager af hjemmelavet lagkagebund.

Se også: Verdens bedste hindbærroulade opskrift

Opskrift på rabarberroulade

Rabarberroulade
Karen SenecaKaren Seneca

Rabarberroulade med jordbær og flødeskum

4.75 fra 8 stemmer
Rabarberroulade er en rigtig sommerdessert, som passer til en hyggelig fridag. Indeni er der frisk rabarber- og jordbærfyld med flødeskum.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 10 minutter min
Samlet tid 35 minutter min
Antal: 6 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 311
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kage
  • 3 stk æg
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 dl piskefløde
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 100 g hvedemel
Fyld
  • 400 g rabarber - i skiver
  • 100 g jordbær - i kvarte
  • 2 spsk sukker
  • 0,5 dl vand
  • 1 dl piskefløde - pisket til skum
  • 1 tsk vaniljesukker - i flødeskummet

Fremgangsmåde
 

Kagebund
  1. Tænd ovnen på 200 grader og beklæd en bageplade med bagepapir.
  2. Pisk æg, vaniljesukker og sukker godt sammen. Når du har en tyk æggesnaps, pisker du fløden i.
  3. Sigt hvedemel og bagepulver ned i dejen og vende det hele sammen, så hvedemelet er helt integreret i dejen.
  4. Hæld dejen ud på bagepladen og fordel i en firkant. Bag i fem minutter.
  5. Strø sukker ud på et andet stykke bagepapir, og når kagebunden kommer ud af ovnen, vender du den hurtigt ned på bagepapiret med sukker. Træk nu forsigtigt det andet bagepapir af. Lad bunden køle af.
Fyld
  1. Vask bær og rabarber. Skær rabarberne i skiver, del jordbærrene i kvarte. Kom dem i en lille gryde med vand og sukker. Bring i kog. Skru ned, når det bobler.
  2. Lad frugterne simre, indtil rabarberne er bløde. Tag af varmen, hæld i skål og køl af i køleskabet.
  3. Pisk fløden til skum sammen med vaniljesukker. Når rabarber- og jordbærblandingen er kølet af, vender du flødeskummet i kompotten.
Rabarberroulade
  1. Fordel frugtskummet på kagebunden. Smør ud, så der ikke er store klumper.
  2. Rul nu langsomt rouladen sammen. Så snart det er gjort, kan du binde den sammen med film, så den bedre holder sammen på fyldet.
  3. Sæt i køleskab i en times tid før servering, hvor du kan skær kagen i skiver.

Næringsindhold

Kalorier: 311kcalKulhydrater: 55gProtein: 3gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 30mgNatrium: 80mgKalium: 261mgKostfibre: 2gSukker: 40gVitamin A: 440IUVitamin C: 15mgCalcium: 80mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Det er vigtigt, at du ikke folder kagebunden rundt om flødeskum og frugtkompot, før den er kølet af. Ellers smelter skummet.

Hvis du synes, at det lyder svært at rulle en rabarberroulade, kan du se denne opskrift på hindbærroulade, hvor der er videoanvisning på, hvordan du skal gøre det.

Se også, hvordan du laver en tiger-roulade med Nutellacreme.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af kartofler med dillercreme dildcreme.

Kartofler med dillercreme (dildcreme)

Billede af salat med torsk og grøntsager.

Salat med torsk, tomater, broccoli og avocado

Ugens vine uge 29, 2025

Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé

Ugens madplan uge 29

Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen

Billede af pighvarsalat.

Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk

Billede af stegt fennikel med ærter og grønne asparges.

Stegt fennikel med ærter og grønne asparges

Forsiden lige nu

Lasagne retter under 500 kalorier
10 madopskrifter på retter med under 500 kalorier→ Se opskriften
Ugens madplan uge 29
Ugens madplan uge 29 byder på dejlig aftensmad til hele ugen→ Se opskriften
Billede resultat for tilbehør til aftensmad
12 opskrifter på tilbehør til aftensmad→ Se opskriften
wok med edamamebønner og kylling
Wok med edamamebønner og kylling→ Se opskriften
billederesultat for havregrødsboller
Opskrift på lækre havregrødsboller→ Se opskriften
Hvad skal vi have at spise?
Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter→ Se opskriften
billede med frugttærte
Frugttærte med kransekage og flødecreme→ Se opskriften
Ugens vine uge 29, 2025
Ugens vine uge 29, 2025 med gode vine fra New Zealand og boblende rosé→ Se opskriften
billede med hindbærsnittetærte
Hindbærsnittetærte med mazarin og lækkert fyld→ Se opskriften
billede for den du ved nok kage
Den du ved nok kage - nem opskrift på chokoladedrømmekage→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required