• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sous vide › Hollandaise sauce sous vide - den sikre metode

Hollandaise sauce sous vide - den sikre metode

hollandaise sauce sous vide
Hollandaise sauce sous vide er den mest sikre måde at lave en hollandaise på, for her skiller saucen aldrig. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  21. juni 2023 - Udgivet:  11. oktober 2019

Del gerne:
31
SHARES
FacebookMessenger31PinterestEmailRedditSMS

Min bedste opskrift på hollandaise sauce sous vide. Med denne metode er det utrolig nemt og sikkert at lave en hollandaise, der aldrig skiller.

Hvis du før har bøvlet med at lave en god hollandaise sovs, så prøv at bruge denne metode på hollandaise sauce sous vide.

Her er du sikker på den perfekte hollandaise hver gang, og så er saucen simpelthen så nem at lave.

En anden fordel her er, at du heller ikke behøver at klare smørret, men blot anvender en hel pakke smør til denne portion.

Så nemmere har det aldrig været, at tilberede den perfekte sauce hollandaise.

Sauce hollandaise sous vide er jo i tæt familie med sauce bearnaise, som også kan laves i sous vide. Forskellen er, at hollandaise laves med citronsaft som syre, mens bearnaise fremstilles af en bearnaiseessens og estragon.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor der er nok hollandaise til hver.

Ingredienser til hollandaise sauce sous vide

200 gram smør
4 pasteuriserede æggeblommer
3 spiseskefulde citronsaft
Salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Varm din sous vide op til 60 grader.
  2. Smør skæres i mindre tern og kommes i det aflange cylinder til din stavblender. Du kan også anvende et glas eller en plasticpose, men posen skal kunne holde til mindst 60 grader!!
  3. Tilsæt også pasteuriserede æggeblommer og tre spiseskefulde friskpresset citronsaft. Det er jo citronen, der giver syren i din hollandaise sauce.
  4. Kom det nu i din sous vide, hvor det skal have 30 minutter. Stil en tung genstand ovenpå cylinderen/beholderen, så den ikke vælter ud i vandet!!
  5. Efter de 30 minutter er smørret nu smeltet, og ingredienserne er på 60 grader.
  6. Med en stavblender blendes nu til en luftig hollandaise, men husk at starte nedefra når du blender, hvorefter du stille arbejder dig op.
  7. Smag din hollandaise sauce sous vide til med salt, friskkværnet peber og eventuelt lidt mere citronsaft, hvis du ønsker mere syre i saucen.

Den færdige hollandaise serveres straks, og er jo perfekt til især fisk og asparges. Bruges blandt andet til ovnstegt laks og dampet torsk.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Eddy

    august 07, 2020 at 9:47 am

    Vil printe hollandaise opskrifter ud.
    16 sider, det råber jo til himlen, det kan du gøre bedre.
    Edd6

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her