Højreb fra Hallegaard. Det er svært at beskrive hvor godt det smager, og i det hele taget er oksehøjreb et fint stykke kød til både bøffer og hele stege.
Jeg er på Bornholm i disse dage, og har været forbi Hallegaard lidt udenfor Østermarie. Langt, langt ude på landet, men værd at køre efter. Og du kan få en prima højreb.
Hallegaard på Bornholm
Helt derude hvor grusvejen ender, og hvor man allerede tror man er kørt forkert, ligger Jørgen Christensens Hallegaard.
Her er både slagterbutik med de allerbedste udskæringer, men også en lille café.
Jørgen er måske især kendt for sine spegepølser af særdeles høj kvalitet, men kødet i det hele taget er værd at køre efter. Det er altså super klasse.
Undgår stressede dyr
Alt kød er født, opvokset og slagtet på Bornholm, og Jørgen fortæller i øvrigt gerne historien om, hvordan køerne bliver skudt ude på marken. For at undgå stress hos dyrene. Og at det sidste dyret så, var Jørgens fjæs. Det vidner om passion for både dyrene og maden.
Denne dag faldt valget på højreb fra disken i den lille gårdbutik på gården, og det endte med et par solide bøffer på 250 gram stykker.
Hallegaard for enden af vejen
Hermed anbefalet når du er på de kanter, og adressen derude er Aspevej 3, 3751 Østermarie. Og husk du bare skal fortsætte ad vejen derude. Hallegaard dukker op når du ikke kan komme længere.
Denne opskrift på højreb er lavet med kødet fra køerne derude, men stegetid og alt det andet gælder selvfølgelig også det oksehøjreb, som du nu skal lave.
Opskriften er til fire personer
Opskrift på bøffer af højreb
Højreb fra Hallegaard (grundopskrift på oksehøjreb)
Ingredienser
- 800 g oksehøjreb - 4 bøffer på mindst 200 gram stykket
- olivenolie
- flagesalt
- friskkværnet peber - eller en god peberblanding
Fremgangsmåde
- Rids fedtlaget på oversiden af bøfferne, så de ikke krymper sammen under stegningen.
- Smør bøfferne med olivenolie, og drys dem med flagesalt. Vent med peberet, så det ikke bliver brændt på grillen eller panden.
- Lad bøfferne hvile 10 minutter.
- Du kan både lave højrebsbøfferne på grill og pande. På grillen er det ved direkte og høj varme, hvor de skal have cirka tre minutter på hver side - afhængig af tykkelsen. Steg aldrig bøffer tørre!
- På panden er det høj varme først, hvor bøfferne brunes af, hvorefter der skrues lidt ned for varmen. Stegetiden er stadig er omkring tre minutter på hver side.
- Tag bøfferne af panden og krydr dem med peberblandingen. Lad dem hvile utildækket i fem minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilbehør
Bøfferne serveres eventuelt med sauce bearnaise, masser af tomatsalat og bagte kartofler.
Har du en hel oksehøjreb, vil jeg anbefale dig at langtidsstege den.
Brun hurtigt kødet, og steg den ved 100 grader almindelig luft i ovnen. Stegetiden er cirka en time på kilo højreb.
Kernetemperaturen skal være cirka 58 grader, hvor kødet er rosa uden at være rødt.
Relateret opskrift og artiklen er denne med T-bone steak fra Hallegaard.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Simon
Hallegaard er bestemt et besøg værd, og både bøffer og spegepølser er fantastiske. Så snyd ikke dig selv for den oplevelse.
Lennart
Højreb , ja så tænker jeg også på PRIME RIB. Her skal man vist nok stege på benet når det er store stykker. Jeg kunne godt tænke mig at høre om det ved lejlighed mvh lennart