Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Brunch, morgenmad og frokost › Risifrutti

Hjemmelavet risifrutti (nem og lækker opskrift)

billede med hjemmelavet risifrutti
4.8 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
100
SHARES
FacebookMessenger100PinterestEmailSMS
Indhold
  • Hjemmelavet risifrutti - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på risifrutti
  • Sunde kostfibre
  • Mættende proteiner
  • FAQ
  • Kommentarer

Hjemmelavet risifrutti - nem opskrift

charlotte mithrilCharlotte Mithril
4.8 fra 38 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 30 minutter min
Hjemmelavet risifrutti er let at lave og kan ovenikøbet være en sund start på dagen. Spis den som morgenmad, dessert eller mellemmåltid.
Antal: 2
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 dl perlespelt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 4 dl græsk yoghurt
Tilbehør
  • marmelade frugt eller bær

Fremgangsmåde

  1. Kog 1 dl perlespelt efter anvisning på posen og lad dem køle af.
  2. Vend de afkølede kerner sammen med 1 tsk vaniljesukker i 4 dl græsk yoghurt.
  3. Server hjemmelavet risifrutti med marmelade eller frisk frugt eller bær.

Næringsindhold

Kalorier310kcalKulhydrater35gProtein32gFedt6gMættet fedt1gFlerumættet fedt3gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol10mgNatrium78mgKalium728mgKostfibre7gSukker9gVitamin A8IUCalcium242mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på risifrutti

Du kan lave en hjemmelavet risifrutti super nemt, og så er den ovenikøbet sundere.

Køber du en færdiglavet risifrutti fra supermarkedet med for eksempel kirsebær, er den baseret på almindelige ris, mælk, sukker og piskefløde blandet med tilsætningsstoffer som fortykningsmidler, citronsyre og aromastoffer.

Den hjemmelavede af slagsen baseres på perlespelt i stedet for ris samt græsk yoghurt i stedet for mælk og piskefløde. Der tilsættes kun en smule vaniljesukker, for at give smag, intet andet. Se også video med fremgangsmåde.

Flere inspirerende opskrifter:

  • Risengrød (nem opskrift til gryde, ovn og seng)
  • Risalamande med kirsebærsauce (den bedste opskrift)
  • Klatkager (få den bedste opskrift på risklatter)
  • Risengrødsvafler
  • Højer riskage
  • Koldskål opskrift (sådan laver du koldskål som mormor)

Sunde kostfibre

Server med marmelade eller frisk frugt og bær for en sund og lækker dessert eller morgenmad.

Almindelige ris, som dem der findes i en færdiglavet risifrutti, indeholder ikke nogen eller kun ganske få af de sunde kostfibre. I hjemmelavet risifrutti anvendes perlespelt i stedet for ris, og de indeholder flere kostfibre, nemlig 10 gram per 100 gram.

Kostfibre er gode for fordøjelsen og mætter godt, og kan dermed hjælpe med til, at vi ikke spiser for meget. Derudover har kostfibre en forebyggende effekt på livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, type-2-diabetes og nogle former for kræft.

Mættende proteiner

Perlespelt er desuden rig på protein og indeholder 16 gram protein per 100 gram. Sammen med den også proteinholdige græske yoghurt, er en hjemmelavet risifrutti altså ikke kun rig på kostfibre men også på mættende proteiner.

Vil du have endnu flere proteiner kan du også sagtens bruge skyr i stedet for græsk yoghurt. Skyr indeholder typisk 10 gram protein per 100 gram, mens græsk yoghurt indeholder 6 gram.

Men vær obs på, at skyr har en mere syrlig smag, så der kan være behov for at tilsmage med en smule sukker.

FAQ

Hvad er risifrutti?

Risifrutti er en færdiglavet risdessert lavet af sødet mælkeris (grødris) og en frugtsauce - typisk jordbær, hindbær eller skovbær. Det er en populær snack i blandt andet Danmark.

Indeholder risifrutti lakstose?

Ja. Risifrutti er baseret på mælk og indeholder både laktose og mælkeprotein. Den er ikke velegnet til personer med laktoseintolerans eller mælkeallergi - medmindre der findes en speciel laktosefri variant.

Hvordan laver man en sund risifrutti?

Med opskriften her på Madens Verden får du en sundere udgave, der blandt andet er lavet med perlespelt og græsk yoghurt. Den indeholder blandt andet mange flere kostfibre - og derfor er den også mere mættende.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte skriver

    september 10, 2023 at 7:05 pm

    Hej. Gør det nogen stor forskel for kvaliteten ernæringsmæssigt, hvis man erstatter spelt med perlebyg eller sorte ris?
    Vh Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      september 11, 2023 at 5:59 am

      Hej Gitte
      Jeg har ikke prøvet det, men det er da værd at prøve af 🙂
      Umiddelbart lyder det fint, men meld gerne lige tilbage hvordan det gik.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af pighvarsalat.
    Pighvarsalat - salat med rester af pighvar eller anden hvidfisk
  • billede med club sandwich
    Club sandwich (opskrift på en amerikansk favorit)
  • påske smørrebrød med torskerogn og æg
    Påske smørrebrød med torskerogn og æg
  • billede med brunchpandekager
    Brunchpandekager med bagepulver (nem opskrift til brunch)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vi støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required