• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Brunch, morgenmad og frokost › Hjemmelavet risifrutti - nem og lækker opskrift

Hjemmelavet risifrutti - nem og lækker opskrift

billede med hjemmelavet risifrutti
4.8 fra 38 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
95
SHARES
FacebookMessenger95PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  4. april 2024 - Udgivet:  6. september 2023

Indhold

  1. Hjemmelavet risifrutti er let at lave og kan ovenikøbet være en sund start på dagen. Spis den som morgenmad, dessert eller mellemmåltid.
  2. Opskrift på hjemmelavet risifrutti
  3. Hjemmelavet risifrutti - nem opskrift
  4. Sunde kostfibre
  5. Mættende proteiner

Hjemmelavet risifrutti er let at lave og kan ovenikøbet være en sund start på dagen. Spis den som morgenmad, dessert eller mellemmåltid.

Du kan lave en hjemmelavet risifrutti super nemt, og så er den ovenikøbet sundere.

Køber du en færdiglavet risifrutti fra supermarkedet med for eksempel kirsebær, er den baseret på almindelige ris, mælk, sukker og piskefløde blandet med tilsætningsstoffer som fortykningsmidler, citronsyre og aromastoffer.

Den hjemmelavede af slagsen baseres på perlespelt i stedet for ris samt græsk yoghurt i stedet for mælk og piskefløde.

Der tilsættes kun en smule vaniljesukker, for at give smag, intet andet. Se også video med fremgangsmåde.

Se også de populære opskrifter på:

  • Risengrød
  • Risalamande
  • Højer riskage
  • Klatkager
  • Risengrødsvafler

Opskrift på hjemmelavet risifrutti

billede med hjemmelavet risifrutti
charlotte mithrilCharlotte Mithril

Hjemmelavet risifrutti - nem opskrift

4.82 fra 38 stemmer
Hjemmelavet risifrutti er let at lave og kan ovenikøbet være en sund start på dagen. Spis den som morgenmad, dessert eller mellemmåltid.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 30 minutter min
Antal: 2 portioner
Ret: Dessert
Køkken: Dansk
Kalorier: 310
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 dl perlespelt
  • 4 dl græsk yoghurt
  • 1 tsk vaniljesukker
Tilbehør
  • marmelade - frugt eller bær

Fremgangsmåde
 

  1. Kog perlespelt efter anvisning på posen og lad dem køle af.
  2. Vend de afkølede kerner sammen med vaniljesukker i græsk yoghurt.
  3. Server hjemmelavet risifrutti med marmelade eller frisk frugt eller bær.

Næringsindhold

Kalorier: 310kcalKulhydrater: 35gProtein: 32gFedt: 6gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 3gEnkelumættet fedt: 1gTransfedt: 0.01gKolesterol: 10mgNatrium: 78mgKalium: 728mgKostfibre: 7gSukker: 9gVitamin A: 8IUCalcium: 242mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sunde kostfibre

Server med marmelade eller frisk frugt og bær for en sund og lækker dessert eller morgenmad.

Almindelige ris, som dem der findes i en færdiglavet risifrutti, indeholder ikke nogen eller kun ganske få af de sunde kostfibre.

I hjemmelavet risifrutti anvendes perlespelt i stedet for ris, og de indeholder flere kostfibre, nemlig 10 gram per 100 gram.

Kostfibre er gode for fordøjelsen og mætter godt, og kan dermed hjælpe med til, at vi ikke spiser for meget. Derudover har kostfibre en forebyggende effekt på livsstilssygdomme som hjertekarsygdomme, type-2-diabetes og nogle former for kræft.

Mættende proteiner

Perlespelt er desuden rig på protein og indeholder 16 gram protein per 100 gram.

Sammen med den også proteinholdige græske yoghurt, er en hjemmelavet risifrutti altså ikke kun rig på kostfibre men også på mættende proteiner.

Vil du have endnu flere proteiner kan du også sagtens bruge skyr i stedet for græsk yoghurt. Skyr indeholder typisk 10 gram protein per 100 gram, mens græsk yoghurt indeholder 6 gram.

Men vær obs på, at skyr har en mere syrlig smag, så der kan være behov for at tilsmage med en smule sukker.

Om Charlotte
charlotte mithril
Charlotte Mithril

Charlotte er fødevare- og ernæringsekspert og har en ph.d. om Ny Nordisk Hverdagsmad fra Institut for Human Ernæring, Københavns Universitet. Charlotte laver smagstest, vidensartikler og opskrifter til Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Gitte

    september 10, 2023 at 7:05 pm

    Hej. Gør det nogen stor forskel for kvaliteten ernæringsmæssigt, hvis man erstatter spelt med perlebyg eller sorte ris?
    Vh Gitte

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 11, 2023 at 5:59 am

      Hej Gitte
      Jeg har ikke prøvet det, men det er da værd at prøve af 🙂
      Umiddelbart lyder det fint, men meld gerne lige tilbage hvordan det gik.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required