Hjemmelavet italiensk tomatpassata er super nem at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Saucen kan bruges i alle slags madlavning.
Hjemmelavet italiensk tomatpassata er en form for pure af tomater, og en af vigtigste ingredienser i det italienske køkken.
Det er en sauce, som laves af sammenkogte tomater, der dermed beholder deres friske smag.
Saucen bruges blandt andet i andre saucer så som bolognese. Man kan også sagens spise den, som den er og servere den med pasta.
Når først man har lavet den hjemmelavet, bliver det sidste gang, man køber det.
Opskrift på hjemmelavet italiensk tomatpassata
Hjemmelavet italiensk tomatpassata
Ingredienser
- 500 gram tomater
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk basilikum - stødt
- 1 tsk oregano - stødt
Sådan gør du
- Start med at skære alle tomaterne i halve. Brug nu en ske til at fjerne kernerne fra dem alle sammen. Tilføj de halve tomater uden kerner i en stor gryde.
- Fjern skallen fra hvidløgsfeddene og tilføj dem hele til gryden med tomater. Tilføj stødt basilikum og stødt oregano til gryden.
- Put låg på gryden og lad blandingen simre i cirka 15 minutter. Lad tomaterner blive helt bløde, så skindet næsten glider af dem. Brug en gaffel til at fjerne skindet.
- Tag en stavblender og blend massen fuldstændig, så den er helt lind. Hæld den nu på flaske eller i et syltetøjsglas og skrue låget godt på. Hvis sausen skal spises inden for en uge, så er den klar nu. Hvis du ønsker at konservere den så følg de næste trin.
- Bring nu en stor gryde med vand til kog. Når vandet koger, putter du en klud i gryden så glasset ikke bevæger sig, Kom nu glasset med passata ned i det kogende vand og lad det simre i 30 minutter.
- Sluk for varmen og lad glasset stå i fem minutter, før du fjerner det. Overfør glasset til et viskestykke og lad det køle ned ved stuetemperatur. Opbevar passata i et mørkt og koldt sted.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tip
Processen med at lave passata indebærer at koge glasset med sauce, det betyder, at man konserverer indholdet.
Dermed holder saucen cirka seks måneder uåbnet. Efter åbning holder den en uges tid.
Brug denne sauce både til pasta, men også som sauce for pizza. Du kan eventuelt vælge at tilføje flere krydderier ved servering.
Se også vores andre opskrifter på mad fra Italien, for eksempel beluga bolognese eller pasta i tomatsauce med tun og oliven.
Alice Kjeldmann
Fantastisk
Birgitte Høyer
Kan man fryse det
Morten Klenø
Super dejligt med denne simple opskrift også. For os der altid bruger dåsetomater er det noget nær en befrielse - nu kan det smages (men husk gode tomater)!
pidj@vordingborg.dk
Kan man fryse passataen i stedet for at henkoge?