• Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Madens Verden giver dig de bedste opskrifter på alt fra chokoladekage og kanelnegle til æggekage, frikadeller og meget andet. Du finder flere tusinde opskrifter, og alle er nemme og forklarende at gå til.
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Opret bruger
  • Opskrifter
  • Aftensmad
  • Mad
  • Kage
  • Jul
  • Airfryer
  • Dagens opskrift
  • Madplan
  • PLUS
  • Kogebog

Tomatpassata - hjemmelavet, italiensk tomatpure

Rakel Seneca
Tomatpassata laves ved hjælp af henkogning. Det betyder, at du koger saucen i et lukket glas. Derefter er den holdbar i et halvt år, så længe glasset ikke har været åbnet. Foto: Rakel Seneca, Madensverden.dk.
Madens Verden: Forside › Opskrifter › Italiensk mad

Oversigt over indhold

  1. Hjemmelavet italiensk tomatpassata er super nem at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Saucen kan bruges i alle slags madlavning.
  2. Opskrift på hjemmelavet italiensk tomatpassata
  3. Ingredienser
  4. Sådan gør du
  5. Næringsindhold
  6. Tip
5 fra 5 stemmer
Gå til opskrift

Hjemmelavet italiensk tomatpassata er super nem at lave, og så smager det bare helt fantastisk. Saucen kan bruges i alle slags madlavning.

Hjemmelavet italiensk tomatpassata er en form for pure af tomater, og en af vigtigste ingredienser i det italienske køkken.

Det er en sauce, som laves af sammenkogte tomater, der dermed beholder deres friske smag.

Saucen bruges blandt andet i andre saucer så som bolognese. Man kan også sagens spise den, som den er og servere den med pasta.

Når først man har lavet den hjemmelavet, bliver det sidste gang, man køber det.

Opskrift på hjemmelavet italiensk tomatpassata

5 fra 5 stemmer
RetSovs og saucer
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 2.5 dl
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 gram tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk basilikum - stødt
  • 1 tsk oregano - stødt
Tilføj til indkøbslisteSe din indkøbsliste her Send indkøbsliste til din mobil
Undgå at skærmen slukker

Sådan gør du

  • Start med at skære alle tomaterne i halve. Brug nu en ske til at fjerne kernerne fra dem alle sammen. Tilføj de halve tomater uden kerner i en stor gryde.
  • Fjern skallen fra hvidløgsfeddene og tilføj dem hele til gryden med tomater. Tilføj stødt basilikum og stødt oregano til gryden.
  • Put låg på gryden og lad blandingen simre i cirka 15 minutter. Lad tomaterner blive helt bløde, så skindet næsten glider af dem. Brug en gaffel til at fjerne skindet.
  • Tag en stavblender og blend massen fuldstændig, så den er helt lind. Hæld den nu på flaske eller i et syltetøjsglas og skrue låget godt på. Hvis sausen skal spises inden for en uge, så er den klar nu. Hvis du ønsker at konservere den så følg de næste trin.
  • Bring nu en stor gryde med vand til kog. Når vandet koger, putter du en klud i gryden så glasset ikke bevæger sig, Kom nu glasset med passata ned i det kogende vand og lad det simre i 30 minutter.
  • Sluk for varmen og lad glasset stå i fem minutter, før du fjerner det. Overfør glasset til et viskestykke og lad det køle ned ved stuetemperatur. Opbevar passata i et mørkt og koldt sted.

Næringsindhold

Næringsindhold
Hjemmelavet italiensk tomatpassata
Mængde pr. portion
Kalorier
39
% Daglig værdi*
Fedt
 
0.4
g
1
%
Mættet fedt
 
0.1
g
1
%
Flerumættet fedt
 
0.2
g
Enkelumættet fedt
 
0.1
g
Natrium
 
10
mg
0
%
Kalium
 
487
mg
14
%
Kulhydrater
 
9
g
3
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
5
g
6
%
Protein
 
2
g
4
%
Vitamin A
 
1682
IU
34
%
Vitamin C
 
28
mg
34
%
Calcium
 
34
mg
3
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Mangler du en opskrift?Find alle vores opskrifter - klik her!
Kom med din mening

Tip

Processen med at lave passata indebærer at koge glasset med sauce, det betyder, at man konserverer indholdet.

Dermed holder saucen cirka seks måneder uåbnet. Efter åbning holder den en uges tid.

Brug denne sauce både til pasta, men også som sauce for pizza. Du kan eventuelt vælge at tilføje flere krydderier ved servering.

Se også vores andre opskrifter på mad fra Italien, for eksempel beluga bolognese eller pasta i tomatsauce med tun og oliven.

Er du også træt af reklamer?Bliv plus medlem i dag!
  • DEL GERNE:  
  • 501
  • 39
  • 2
  • 2
  • 0
  • 2
  • Delt
Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.

Idéer til aftensmad
Savner du inspiration til, hvad du skal lave til aftensmad? Så klik her og få et forslag til, hvad du kan lave. Klik igen og igen - indtil du finder lige det, du har lyst til.

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Birgitte Høyer

    september 04, 2023 at 1:08 pm

    Kan man fryse det

    Svar
  2. Morten Klenø

    august 15, 2021 at 8:44 pm

    Super dejligt med denne simple opskrift også. For os der altid bruger dåsetomater er det noget nær en befrielse - nu kan det smages (men husk gode tomater)!

    Svar
  3. pidj@vordingborg.dk

    august 13, 2021 at 5:44 pm

    Kan man fryse passataen i stedet for at henkoge?

    Svar

Skriv din kommentar her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

« Detox juice – lækker grøn juice med ingefær og mynte
Kartoffelbåde med honning, sennep og mynte »

Populært indhold lige nu

sennepsglaseret svinemørbrad

Sennepsglaseret svinemørbrad med bacon

billede til rytterkage

Rytterkage med lækker kokos- og karameltopping

billede med drømmekageroulade

Drømmekageroulade med masser af kokossnask

Hvad skal vi have at spise?

Hvad skal vi have at spise? Her får du 9 lækre retter

Se mere populært indhold

Primær Sidebar

5 fra 5 stemmer
Giv stjerner eller kommentér her
RetSovs og saucer
KøkkenItaliensk
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Mængde: 2.5 dl
[favorite_button]
Vis favoritter Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Nyeste opskrifter og artikler

  • Stegte nudler med æg og kylling
  • Ny kontrol: Kun ét dansk æble indeholdt for meget sprøjtemiddel
  • Laks med blomkål og dild
  • Fedtkager - opskrift på sønderjyske fedtnødder
  • Ugens vine: 20 bud på en julevin
  • Laks i karrysauce med spidskål og gulerødder
  • Toblerone cookies - nem opskrift på 20 minutter
  • Sønderjyske herrnhut kager med sirup
  • Kålsalat med mandler og sennep
  • Ugens madplan uge 49

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Karen Seneca, journalist
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!