• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad

Helstegt oksemørbrad i ovn med tid og temperatur

billede med helstegt oksemørbrad
Helstegt oksemørbrad brunes i smør på en varm pande, og derefter er stegetiden blot 20 minutter i ovnen. Oksemørbraden krydres kun med salt, peber og lidt timian. Foto: iStock.com.

Opdateret:  3. marts 2025 - Udgivet:  31. december 2022

Del gerne:
350
SHARES
FacebookMessenger350PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Helstegt oksemørbrad i ovn med tid og temperatur
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Anretning og tilbehør
  8. Helstegt oksemørbrad med bacon
4.9 fra 230 stemmer
Gå til opskrift

Helstegt oksemørbrad i ovn er luksusmad, som samtidig er meget hurtig at lave.

Den samlede tilberedningstid i ovn er blot omkring 20 minutter, hvorefter stegen gerne må hvile i yderligere 15 minutter.

Men husk: Kernetemperaturen afgør hvornår kødet er færdigstegt - ikke tiden! Så husk at anvende et stegetermometer.

Opskriften er til fire personer, og du kan også se min video med fremgangsmåde.

Se også disse opskrifter:

  • Oksemørbrad sous vide
  • Beef Wellington
  • Oksemørbradgryde
  • Sauce bordelaise

Opskrift

billede med helstegt oksemørbrad

Helstegt oksemørbrad i ovn med tid og temperatur

Her er min bedste opskrift på helstegt oksemørbrad i ovn. Stegetiden er cirka 20 minutter, og se også hvad den korrekte kernetemperatur er.
Bedømmelse
4.9 fra 230 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 30 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g oksemørbrad - afpudset
  • salt - gerne groft salt eller flagesalt
  • friskkværnet peber - evt. en 5-peber blanding
  • timian - frisk, eller rosmarin
  • 25 g smør - til bruning

Fremgangsmåde

  • Du kan bede slagteren afpudse oksemørbraden, og ellers må du selv i gang, Det er ikke så svært. Med en skarp kniv fjerner du sølvhinden og andet fedt og skidt, og så salter du mørbraden godt. Lad den nu hvile i 30 minutter.
  • Varm en pande op, og kom smør på. Lad det brune af ved en god varme - gerne 8 på en skala fra 1-9. Du skal altså brune oksemørbraden ved høj varme.
  • Læg nu mørbraden på panden, og brun den hele vejen rundt. Giv den en god stegeskorpe, da det giver en fantastisk smag i den færdige oksemørbrad. Dryp smør op over kødet imens.
  • Læg mørbraden i et ildfast fad, og hæld det brunede smør over. Krydr med friskkværnet peber og frisk timian eller rosmarin.
  • Helstegt oksemørbrad steges nu færdig i ovnen, og det sker ved 200 °C over- og undervarme. Her skal den have omkring 20 minutter.
  • Stik et stegetermometer ind midt i mørbraden, så du får den perfekte oksemørbrad. Kernetemperaturen skal være på 57 grader, da oksemørbraden så er medium stegt, hvilket er helt perfekt.
  • Tag din oksemørbrad ud når den når de 57 grader, og læg den til hvile på et skærebræt, og her skal den ligge i yderligere 15 minutter. Du må ikke dække mørbraden til, fordi den så koger videre.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
593
% Daglig værdi*
Fedt
 
49
g
75
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
153
mg
51
%
Natrium
 
138
mg
6
%
Kalium
 
610
mg
17
%
Kulhydrater
 
0.003
g
0
%
Sukker
 
0.003
g
0
%
Protein
 
36
g
72
%
Vitamin A
 
156
IU
3
%
Calcium
 
16
mg
2
%
Jern
 
5
mg
28
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Video

Kom med din mening

Anretning og tilbehør

Derefter kan du så skære din helstegte oksemørbrad i skiver, og anrette med flødekartofler og dampede grønne asparges.

Du kan også servere oksemørbraden med de nemme pommes anna.

Helstegt oksemørbrad med bacon

Du kan også lave en virkelig lækker udgave af helstegt oksemørbrad i ovn med bacon og champignon.

Her skal du først svitse et finthakket løg og to finthakkede fed hvidløg på en pande med lidt smør. Fire soltørrede tomater i olie hakkes ligeledes og svitses med.

Læg skiver af bacon ved siden af hinanden på et skærebræt, og rækken skal være lige så lang som din oksemørbrad. Lad baconskiverne overlappe hinanden lidt.

Fordel indholdet fra panden over baconskiverne.

Oksemørbraden brunes af i lidt smør på en pande, og krydres med salt og peber. Lægges derefter på tværs af baconskiverne.

Fold baconskiverne forsigtigt op om mørbraden, og vend den rundt så samlingen ligger nederst.

250 gram champignon renses og snittes i kvarte, som derefter svitses ved en god varme på panden. Fordel champignon i et ildfast fad. Hæld oksefond ved indtil champignonerne er næsten dækket, og læg oksemørbrad med bacon ovenpå.

Steg i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor stegetiden er cirka 20 minutter. Mål kernetemperaturen med et stegetermometer, og den skal vise 57 grader. Lad din oksemørbrad hvile utildækket på et skærebræt.

Jævn skyen inklusiv champignon med lidt Maizena udrørt i en smule koldt vand, og server sammen med en cremet kartoffelmos. Retten kan minde lidt om den klassiske Beef Weelington.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Oda

    april 06, 2025 at 4:27 pm

    Hvordan vil du varme kalvemørbrad til gæster dagen efter?

    Svar
  2. Ingelise larsen

    februar 29, 2024 at 4:25 pm

    Kan jeg stege 3 oksemørbrad i ovnen på en gang vi bliver 17 pers.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      februar 29, 2024 at 4:37 pm

      Hej Ingelise
      Det kan du sagtens - og tiden er den samma. Husk at bruge stegetermometer 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Kurt

    marts 24, 2023 at 5:27 pm

    Jeg finder bare de lækreste opskrifter fra Madens Verden. Der søger jeg først, når jeg skal have inspiration :0) Det slår aldrig fejl.

    Svar
  4. Jane burmeister

    oktober 25, 2018 at 10:59 am

    Vil lave oxemørbrad til lørdag aften - havde regnet med som bøffer m madagascarpeber.
    Men tænker nu, om jeg kan helstege den - knapt 1200 gram gallowaymørbrad - i ovn efter din opskrift m forbrænding og så ovn i 20 min v 200 gr varmluft - men stadig m madagascarpeberet.
    Er det så en god eller dårlig ide med flambering efter bruning og inden fortsat stigning i ovnen?
    Er duer ideen slet ikke?

    Meget gerne svar i dag, torsdag!

    Vh Jane b

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required