Indhold
Råstegte kartofler i ovn
Ingredienser
- 600 g kartofler (helst små kartofler med skræl)
 - olivenolie
 - flagesalt
 - timian (tørret eller frisk)
 
Fremgangsmåde
- Kartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke. Det er ikke så lækkert med jord og støv i de færdige kartofler.
 - Læg nu en kartoffel mellem to grydeskeer af træ, og skær et kryds i kartoflen, så du skærer helt ned til træet, men altså ikke skærer kartoflen over. Lidt som du kender det fra hasselback kartofler - her blot med et kryds.
 - Stil kartoflen i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med de øvrige kartofler.
 - Hæld lidt olivenolie i en lille skål, og pensl kartoflerne med olien. Giv dem et godt lag.
 - Drys også kartoflerne med lidt salt og tørret timian, og så er de klar til ovnen.
 - De råstegte kartofler i ovn skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Prik i dem med en kødnål for at kontrollere de er møre. Og ellers giver du dem fem minutter mere.
 - Har du ikke en varmluftsovn, skal de bages ved 220 grader almindelig luft.
 
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på råstegte kartofler i ovn
Hele råstegte kartofler i ovn er skønne ovnkartofler med masser af smag.
Kartoflerne bages hele og med skrællen på, og krydres med lidt salt og timian.
Opskriften er til fire personer. Lav flere hvis I er meget sultne.
Se også de lækre opskrifter på:
- Timiankartofler
 - Bagte nye kartofler med rosmarin
 - Stegte kartofler i ovn med Læsø sydesalt
 - Kartoffelskiver i ovn
 - Råstegte kartofler på pande
 
Tips
Servér de råstegte kartofler i ovn til stort set alle retter med kød.
Eksempelvis den lækre opskrift på grydestegt oksefilet, som du kan søge opskriften frem på i søgefeltet øverst på siden.
- Ingen reklamer og annoncer
 - Gratis app uden annoncer
 - Mulighed for populært nyhedsbrev
 - 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
 - Adgang til den populære favoritliste
 - Adgang til at printe opskrifter
 - Bemærk: Ingen bindingsperiode
 
        




Comments
No Comments