• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Opsamlinger › Råstegte kartofler i ovn

Råstegte kartofler i ovn

billederesultat for hele råstegte kartofler i ovn
4.8 fra 42 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.4k
SHARES
FacebookMessenger1.4kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  20. juni 2024 - Udgivet:  22. april 2023

Her får du en virkelig dejlig og nem opskrift på hele råstegte kartofler i ovn. Kartoflerne snittes og pensles med olie, inden de bages hele.

Hele råstegte kartofler i ovn er skønne ovnkartofler med masser af smag.

Kartoflerne bages hele og med skrællen på, og krydres med lidt salt og timian.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Timiankartofler
  • Bagte nye kartofler med rosmarin
  • Stegte kartofler i ovn med Læsø sydesalt
  • Kartoffelskiver i ovn

Opskrift på råstegte kartofler i ovn

Opskriften er til fire personer. Lav flere hvis I er meget sultne.

billederesultat for hele råstegte kartofler i ovn
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Råstegte kartofler i ovn

4.77 fra 42 stemmer
Her får du en virkelig dejlig og nem opskrift på hele råstegte kartofler i ovn. Kartoflerne snittes og pensles med olie, inden de bages hele.
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 40 minutter min
Samlet tid 50 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Kalorier: 147
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 600 g kartofler - helst små kartofler med skræl
  • olivenolie
  • flagesalt
  • timian - tørret eller frisk

Fremgangsmåde
 

  1. Kartoflerne vaskes grundigt og tørres i et rent viskestykke. Det er ikke så lækkert med jord og støv i de færdige kartofler.
  2. Læg nu en kartoffel mellem to grydeskeer af træ, og skær et kryds i kartoflen, så du skærer helt ned til træet, men altså ikke skærer kartoflen over. Lidt som du kender det fra hasselback kartofler - her blot med et kryds.
  3. Stil kartoflen i et ildfast fad, der er beklædt med bagepapir. Fortsæt på samme måde med de øvrige kartofler.
  4. Hæld lidt olivenolie i en lille skål, og pensl kartoflerne med olien. Giv dem et godt lag.
  5. Drys også kartoflerne med lidt salt og tørret timian, og så er de klar til ovnen.
  6. De råstegte kartofler i ovn skal bages i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal de have cirka 40 minutter. Prik i dem med en kødnål for at kontrollere de er møre. Og ellers giver du dem fem minutter mere.
  7. Har du ikke en varmluftsovn, skal de bages ved 220 grader almindelig luft.

Næringsindhold

Kalorier: 147kcalKulhydrater: 26gProtein: 3gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 0.4gEnkelumættet fedt: 3gNatrium: 590mgKalium: 635mgKostfibre: 3gSukker: 1gVitamin A: 27IUVitamin C: 30mgCalcium: 20mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér de råstegte kartofler i ovn til stort set alle retter med kød.

Eksempelvis den lækre opskrift på grydestegt oksefilet, som du kan søge opskriften frem på i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required