Nem og lækker opskrift på smørbagte hasselnøddesmåkager med chokolade. Skønne og sprøde småkager med hakkede hasselnødder og mørk chokolade.
Få min opskrift på sprøde hasselnøddesmåkager med chokolade, og småkagerne er selvfølgelig smørbagte.
De er super nemme at bage, og du skal ikke bruge ret mange ingredienser til dem. Og de indeholder selvfølgelig hasselnødder, mørk chokolade og smør. Smørret giver en fantastisk smag.
Du får ca. 40 småkager ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.
Rent praktisk kan du bage 20 på hver bageplade, hvor de lægges rækker af 5 den ene vej og 4 den anden. Bag hasselnøddesmåkagerne ad to omgange og med over- og undervarme, der sikrer mere sprøde småkager. God bagelyst.
Se også mine opskrifter på:
Opskrift på hasselnøddesmåkager
Hasselnøddesmåkager med chokolade
Ingredienser
- 80 g hasselnødder - hakkede
- 40 g mørk chokolade - hakket
- 160 gram smør - koldt, i mindre tern
- 1 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- 80 g sukker
- 150 g hvedemel
- salt
Fremgangsmåde
- Hak hasselnødder groft og kom dem i en skål. Hak også den mørke chokolade groft og kom det ved nødderne.
- Tilsæt smør i tern sammen med vaniljesukker, bagepulver, sukker, hvedemel og en smule salt. Æltes hurtigt sammen med hænderne til en samlet dej.
- Tril kugler af dejen på størrelse med en teskefuld dej, Sættes på bageplade med bagepapir og trykkes lidt flade med en gaffel. Tryk først den ene vej og derefter på tværs den anden vej.
- Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 10 minutter, måske 1-2 minutter mere. Bagetiden afhænger både af din ovns varme og størrelsen på småkagerne. De smørbagte hasselnøddesmåkager med chokolade skal have en flot, gylden farve.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
De bagte hasselnøddesmåkager med chokolade skal køles helt af på en rist, hvor de under afkølingen bliver sprøde.
Opbevares i en lufttæt beholder. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Vibeke Raaschou
Hej Holger.
Netop bagt disse småkager. Fulgt din opskrift til punkt og prikke. Smagen fejler bestemt ikke noget, men de er meget udflydende og næsten umulige at håndtere efter bagning, og afkølede er de umulige at lægge i kagedåse. Jeg fik 38 stk. af portionen, så det kan ikke være fordi jeg har lavet kuglerne for små. Mon det er mængden af smør der kan reduceres (bagepapiret på pladen nærmest svømmede i smør) - eller mængden af mel der skal øges ?.
Øv - øv, men så har jeg da lækker æblekagerasp til et godt stykke tid.
Venlig hilsen
Vibeke Raaschou
Jolanda
Ha ha ha.
Holger Rørby Madsen
Hej Vibeke
Tak for tilbagemeldingen - og du har ret: Det er en fejl - den rigtige mængde smør er 160 gram - og jeg har rettet opskriften til. Jeg beklager.
Alt det bedste
Holger
Vibeke Raaschou
Hej Holger.
Tak for rettelsen på smørmængden (fremgår dog dd endnu ikke i opskriften der stadig siger 160 gr.- men det kommer nok)
Det blev ikke herfra til æblekagerasp, men med “lidt mere smeltet smør - ha ha” + 6 stk. knuste digestivekiks i småkagekrummerne, blev det til den skønneste cheesecake bund. En god oste creme og så skiveskåret kiwi. Mums.
Bedste hilsner
Vibeke
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på Madens Verden. Skriv gerne hvad du synes om de smørbagte hasselnøddesmåkager.