• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Hasselnøddesmåkager med chokolade - nemme og smørbagte

Hasselnøddesmåkager med chokolade - nemme og smørbagte

billede til hasselnøddesmåkager med chokolade
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
37
SHARES
FacebookMessenger37PinterestEmailSMSSubscribe

Nem og lækker opskrift på smørbagte hasselnøddesmåkager med chokolade. Skønne og sprøde småkager med hakkede hasselnødder og mørk chokolade.

Få min opskrift på sprøde hasselnøddesmåkager med chokolade, og småkagerne er selvfølgelig smørbagte.

De er super nemme at bage, og du skal ikke bruge ret mange ingredienser til dem. Og de indeholder selvfølgelig hasselnødder, mørk chokolade og smør. Smørret giver en fantastisk smag.

Du får ca. 40 småkager ud af denne opskrift, men det afhænger selvfølgelig af hvor store du laver dem.

Rent praktisk kan du bage 20 på hver bageplade, hvor de lægges rækker af 5 den ene vej og 4 den anden. Bag hasselnøddesmåkagerne ad to omgange og med over- og undervarme, der sikrer mere sprøde småkager. God bagelyst.

Se også mine opskrifter på:

  • Valnøddesmåkager
  • Citronsmåkager
  • Kokossmåkager
  • Håkonskager

Opskrift på hasselnøddesmåkager

billede til hasselnøddesmåkager med chokolade
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hasselnøddesmåkager med chokolade

5 fra 1 stemme
Nem og lækker opskrift på smørbagte hasselnøddesmåkager med chokolade. Skønne og sprøde småkager med hakkede hasselnødder og mørk chokolade.
Forb. tid 25 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 45 minutter min
Antal: 40 stk.
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 76
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 80 g hasselnødder - hakkede
  • 40 g mørk chokolade - hakket
  • 160 gram smør - koldt, i mindre tern
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 80 g sukker
  • 150 g hvedemel
  • salt

Fremgangsmåde
 

  1. Hak hasselnødder groft og kom dem i en skål. Hak også den mørke chokolade groft og kom det ved nødderne.
    hasselnødder hakkes groft
  2. Tilsæt smør i tern sammen med vaniljesukker, bagepulver, sukker, hvedemel og en smule salt. Æltes hurtigt sammen med hænderne til en samlet dej.
    dejen til hasselnøddesmåkager samles
  3. Tril kugler af dejen på størrelse med en teskefuld dej, Sættes på bageplade med bagepapir og trykkes lidt flade med en gaffel. Tryk først den ene vej og derefter på tværs den anden vej.
    kuglerne sættes på bageplade og trykkes lidt flade med en gaffel
  4. Bages i en forvarmet ovn ved 200 grader over- og undervarme, hvor de skal have ca. 10 minutter, måske 1-2 minutter mere. Bagetiden afhænger både af din ovns varme og størrelsen på småkagerne. De smørbagte hasselnøddesmåkager med chokolade skal have en flot, gylden farve.
    de bagte hasselnøddesmåkager med chokolade køles helt af

Næringsindhold

Kalorier: 76kcalKulhydrater: 6gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkelumættet fedt: 2gTransfedt: 0.2gKolesterol: 11mgNatrium: 60mgKalium: 26mgKostfibre: 0.4gSukker: 2gVitamin A: 126IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 5mgJern: 0.4mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De bagte hasselnøddesmåkager med chokolade skal køles helt af på en rist, hvor de under afkølingen bliver sprøde.

Opbevares i en lufttæt beholder. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibeke Raaschou

    marts 16, 2025 at 11:32 am

    Hej Holger.
    Netop bagt disse småkager. Fulgt din opskrift til punkt og prikke. Smagen fejler bestemt ikke noget, men de er meget udflydende og næsten umulige at håndtere efter bagning, og afkølede er de umulige at lægge i kagedåse. Jeg fik 38 stk. af portionen, så det kan ikke være fordi jeg har lavet kuglerne for små. Mon det er mængden af smør der kan reduceres (bagepapiret på pladen nærmest svømmede i smør) - eller mængden af mel der skal øges ?.
    Øv - øv, men så har jeg da lækker æblekagerasp til et godt stykke tid.
    Venlig hilsen
    Vibeke Raaschou

    Svar
    • Jolanda

      marts 18, 2025 at 1:38 pm

      Ha ha ha.

      Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 18, 2025 at 5:11 pm

      Hej Vibeke
      Tak for tilbagemeldingen - og du har ret: Det er en fejl - den rigtige mængde smør er 160 gram - og jeg har rettet opskriften til. Jeg beklager.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
      • Vibeke Raaschou

        marts 20, 2025 at 4:31 pm

        Hej Holger.
        Tak for rettelsen på smørmængden (fremgår dog dd endnu ikke i opskriften der stadig siger 160 gr.- men det kommer nok)
        Det blev ikke herfra til æblekagerasp, men med “lidt mere smeltet smør - ha ha” + 6 stk. knuste digestivekiks i småkagekrummerne, blev det til den skønneste cheesecake bund. En god oste creme og så skiveskåret kiwi. Mums.
        Bedste hilsner
        Vibeke

  2. Holger Rørby Madsen

    marts 10, 2025 at 3:56 pm

    Tak fordi du bruger opskriften på Madens Verden. Skriv gerne hvad du synes om de smørbagte hasselnøddesmåkager.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Madplan uge 25

Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter

billede med guf guf kage

Guf guf kage - nem opskrift på bradepandekage med kokos

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.

Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager

Bobler

Ugens vine, uge 24 med bobler og brus til studenter og fester

Uge24-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 24: Ugens bedste vine til sol og studenter!

Billede af lammekoeteletter.

Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin

Forsiden lige nu

Billede af ribsteaks med marinerede grøntsager.
Ribsteaks i ovn med marinerede grøntsager→ Se opskriften
Billed resultat for mini pavlova md jordbær
Mini pavlova med jordbær og flødeskum→ Se opskriften
Billede af lammekoeteletter.
Lammekoteletter med hvidløg og rosmarin→ Se opskriften
Sådan ser de færdige kartofler med smeltet smør og persille ud. Og det ligner vaskeægte dansk sommermad, når den er allerbedst. Kartoflerne er perfekte som tilbehør til alt fra frikadeller til stegt rødspætte og stegt flæsk. Foto: Madensverden.dk.
Kartofler med smeltet smør og persille→ Se opskriften
peberfrugtsalat
Italiensk peberfrugtsalat med pinjekerner→ Se opskriften
Madplan uge 25
Ugens madplan uge 25 med lækre sommerretter→ Se opskriften
italiensk bøf
Italiensk bøf→ Se opskriften
billede med et stykke gateau marcel kage
Gateau Marcel - nem og lækker opskrift på glutenfri kage→ Se opskriften
billede med svinemørbrad
Svinemørbrad på grill (med stegetid og kernetemperatur)→ Se opskriften
billede med smørstegte kartofler
Smørstegte kartofler→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required