Her får du min opskrift på hasselback selleri. Det er knoldselleri, der snittes i skiver som hasselback kartofler, og derefter bages i ovn.
Hasselback selleri er en smart måde at tilberede knoldselleri på, og den er inspireret af de populære kartofler, der er skåret næsten helt igennem.
Du skal blot halvere og skrælle knoldsellerien, som derefter skæres i skiver - men uden at skære helt igennem.
Det er nemt og godt, og så er knoldselleri en sund råvare. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.
Se også disse opskrifter:
Sellerisalat med spidskål og bacon
Opskrift på hasselback selleri
Hasselback selleri
Ingredienser
- 1 knoldselleri
- 20 g smør - smeltet
- 1 håndfuld timian
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Del knoldselleri i to halve, og med en skarp kniv skæres skrællen fra og kasseres.
- Læg en halv knoldselleri med skærefladen nedad på et skærebræt, og læg to trægrydeskeer på hver side af sellerien.
- Med en skarp kniv skæres knoldsellerien nu i tynde skiver, men grydeskeerne hindrer at du kommer til at skære helt igennem. For det skal man naturligvis ikke.
- Gør på samme måde med den anden halve selleri, og læg dem på bageplade med bagepapir. Eller i et lille ildfast fad.
- Pensl din hasselback selleri med smeltet smør, og krydr med salt, peber og lidt frisk timian.
- Hasselback knoldselleri skal nu bages i ca. 50 minutter, hvor du efter ca. 20 minutter lige pensler de halve selleri igen med smør.
- Efter ca. 50 minutter prikker du lige i dem med en kødnål for at mærke, at de er helt gennembagte.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Hasselback selleri serveres straks som tilbehør til eks. bøffer eller oksestege. Passer også perfekt til en helstegt kalvemørbrad.
Pynt eventuelt dine knoldselleri med lidt frisk timian ved serveringen, hvor hver person kan tage stykker af sellerien med en ske.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: