Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Hasselback selleri - knoldselleri serveret på den lækre måde

Hasselback selleri - knoldselleri serveret på den lækre måde

billederesultat for hasselback selleri
5 fra 4 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
59
SHARES
FacebookMessenger59PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på hasselback selleri. Det er knoldselleri, der snittes i skiver som hasselback kartofler, og derefter bages i ovn.

Hasselback selleri er en smart måde at tilberede knoldselleri på, og den er inspireret af de populære kartofler, der er skåret næsten helt igennem.

Du skal blot halvere og skrælle knoldsellerien, som derefter skæres i skiver - men uden at skære helt igennem.

Det er nemt og godt, og så er knoldselleri en sund råvare. Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer.

Se også disse opskrifter:

Boller i selleri

Sellerisalat med spidskål og bacon

Bagt selleri med perlespelt

Ovnbagt knoldselleri

Opskrift på hasselback selleri

Hasselback selleri

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 4 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 50 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Her får du min opskrift på hasselback selleri. Det er knoldselleri, der snittes i skiver som hasselback kartofler, og derefter bages i ovn.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 knoldselleri
  • 20 g smør (smeltet)
  • 1 håndfuld timian
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Del knoldselleri i to halve, og med en skarp kniv skæres skrællen fra og kasseres.
  3. Læg en halv knoldselleri med skærefladen nedad på et skærebræt, og læg to trægrydeskeer på hver side af sellerien.
  4. Med en skarp kniv skæres knoldsellerien nu i tynde skiver, men grydeskeerne hindrer at du kommer til at skære helt igennem. For det skal man naturligvis ikke.
  5. Gør på samme måde med den anden halve selleri, og læg dem på bageplade med bagepapir. Eller i et lille ildfast fad.
  6. Pensl din hasselback selleri med smeltet smør, og krydr med salt, peber og lidt frisk timian.
  7. Hasselback knoldselleri skal nu bages i ca. 50 minutter, hvor du efter ca. 20 minutter lige pensler de halve selleri igen med smør.
  8. Efter ca. 50 minutter prikker du lige i dem med en kødnål for at mærke, at de er helt gennembagte.

Næringsindhold

Kalorier104kcalKulhydrater15gProtein2gFedt5gMættet fedt3gFlerumættet fedt0.4gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.2gKolesterol11mgNatrium776mgKalium490mgKostfibre3gSukker3gVitamin A137IUVitamin C13mgCalcium72mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Hasselback selleri serveres straks som tilbehør til eks. bøffer eller oksestege. Passer også perfekt til en helstegt kalvemørbrad.

Pynt eventuelt dine knoldselleri med lidt frisk timian ved serveringen, hvor hver person kan tage stykker af sellerien med en ske.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Anita skriver

    oktober 12, 2025 at 7:18 am

    Jeg lavede den i går og den blev super lækker. Kan anbefales, også til folk der ikke kan lide selleri😋

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required