• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs

Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs

billederesultat for hamburgerkoteletter i fad
Hamburgerkoteletter i fad laves med tykke skiver af hamburgerryg, der skæres ud som koteletter. Brunes af og stege i et fad i ovnen sammen med en dejlig tomatflødesovs med paprika. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  8. marts 2021 - Udgivet:  8. marts 2021

Del gerne:
3.4k
SHARES
FacebookMessenger3.4kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her får du min opskrift på hamburgerkoteletter i fad med en lækker tomatflødesovs. Koteletterne skæres af hamburgerryg og steges i ovnen.
  2. Opskrift på hamburgerkoteletter
  3. Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Her får du min opskrift på hamburgerkoteletter i fad med en lækker tomatflødesovs. Koteletterne skæres af hamburgerryg og steges i ovnen.

Hamburgerkoteletter i fad er en nem hverdagsret, der i øvrigt smager så godt, at du sagtens kan bruge den som gæstemad.

Et stykke hamburgerryg skæres i skiver, så du får de lækreste , røgede og saltede koteletter. Og køb gerne en hamburgerryg uden ben.

Derefter er det blot at brune de lækre hamburgerkoteletter af, inden de steges i et fad i ovnen sammen med en skøn flødesovs, der blandt andet indeholder paprika og tomat. Det smager altså godt.

Tilbehør kan være flere forskellige ting, men det kan du se længere nede.

Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har lavet halvanden hamburgerkotelet til hver person.

Opskrift på hamburgerkoteletter

billederesultat for hamburgerkoteletter i fad

Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs

Her får du min opskrift på hamburgerkoteletter i fad med en lækker tomatflødesovs. Koteletterne skæres af hamburgerryg og steges i ovnen.
Bedømmelse
4.8 fra 29 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 20 minutter minutter
Tilberedning: 20 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 6 skiver hamburgerryg
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 150 g tomater - gerne San Marzano
  • 4 tsk paprika
  • 2 spsk tomatpasta
  • 4 dl piskefløde
  • 1 håndfuld persille - grofthakket
  • 1 spsk engelsk sauce
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Fjern eventuelt net eller plastic på hamburgerryggen, og skær den i cirka to centimeter tykke skiver. Ikke tyndere. Det må meget gerne være en hamburgerryg uden ben.
    billede med hamburgerryg i skiver til hamburgerkoteletter i fad
  • Brun de udkårne hamburgerkoteletter på en varm pande med lidt olie, og de skal blot lige tage farve.
    billede med hamburgerkoteletter på pande
  • Læg koteletterne taglagte i en lille bradepande eller et ildfast fad.
  • Løg hakkes groft og peberfrugten skæres ud i mindre tern. Tomaterne deles i kvarte. Her er der anvendt San Marzano tomater, men cherrytomater eller andre mindre tomater er slevfølgelig også fine.
  • Svits løg og peberfrugt i panden, hvor du netop har brunet hamburgerkoteletterne. Tilsæt gerne lidt mere olie. Lad løg blive klare og bløde, men uden at tage for meget farve.
  • Kom tomaterne ved sammen med paprika, tomat, piskefløde og engelsk sauce, og kog det op. Vend så også persille i.
    billede med flødetomatsovs til hamburgerkoteletter i fad
  • Smag tomatflødesovsen til med salt og peber, men pas på med saltet. En hamburgerryg er jo i forvejen godt saltet.
  • Hæld sovsen over hamburgerkoteletterne i fadet, og stil det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det have cirka 20 minutter.
    billede med hamburgerkoteletter og sovs i fad

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
230
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Se også mine opskrifter på:

Kogt hamburgerryg

Hamburgerryg i ovn

Glaseret hamburgerryg

Servering

Hamburgerkoteletter i fad kan serveres med forskellige slags tilbehør, afhængig af hvad du lige er til i dag.

Prøv med en gammeldags kartoffelmos eller hasselback kartofler.

Kogte ris passer også fint til retten, og så kan du desuden servere en frisk omgang spinat til.

Her kommer du cirka 200 gram skyllet spinat i en salatskål, og drypper den godt med olivenolie og balsamico. Drys lidt flagesalt over og nyd den til retten. Sundt og godt.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Navn *Thomas Mouritsen

    august 10, 2024 at 4:11 pm

    kan laves på mange måder som du jo også skriver ifm. tilbehør osv. bare kig i køleskabet.. super lækker !!!

    Svar
  2. Casper

    marts 13, 2021 at 6:35 am

    Udskift fløden med creme fine, og den er forholdsvis kalorielet, tror jeg 🙂

    Svar
    • Ingelise Andersen

      oktober 02, 2022 at 1:44 pm

      Vi har lavet til flere dage og er sikker på at den er rigtig god.hilsen Ingelise i Vejle

      Svar
  3. Lone

    marts 13, 2021 at 6:35 am

    Det skal prøves.

    Svar
  4. tom zinck nielsen

    marts 11, 2021 at 3:13 pm

    Hej Holger . Vi er her i huset meget glade for hamburgerkoteletter ,men barnet (på 28) er ikke glad for tomat. Hvad kan vi bruge i stedet for tomat i den overlækre opskrift på hamburgerkoteletter i fad ? vh Tom

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 11, 2021 at 5:30 pm

      Hej Tom
      Hamburgerkoteletter er også lækre. Jeg ville blot tilsætte lidt squash, lidt mere løg og peberfrugt, og så droppe tomaterne. Det bliver helt sikkert stadig en fin ret 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  5. Hanne Sander

    september 03, 2020 at 11:24 pm

    I ingredienslisten står, at der skal bruges 1 spiseskefuld engelsk sauce. Skal den tilsættes tomatflødesovsen, eller skal den blot slettes fra ingredienslisten?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      september 04, 2020 at 11:01 am

      Hej Hanne
      Tak for det - og den engelske sauce tilsættes tomatflødesovsen. Det var faldet ud - nu er det rettet til 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required