Her får du min opskrift på hamburgerkoteletter i fad med en lækker tomatflødesovs. Koteletterne skæres af hamburgerryg og steges i ovnen.
Hamburgerkoteletter i fad er en nem hverdagsret, der i øvrigt smager så godt, at du sagtens kan bruge den som gæstemad.
Et stykke hamburgerryg skæres i skiver, så du får de lækreste , røgede og saltede koteletter. Og køb gerne en hamburgerryg uden ben.
Derefter er det blot at brune de lækre hamburgerkoteletter af, inden de steges i et fad i ovnen sammen med en skøn flødesovs, der blandt andet indeholder paprika og tomat. Det smager altså godt.
Tilbehør kan være flere forskellige ting, men det kan du se længere nede.
Opskriften er beregnet til fire personer, hvor jeg har lavet halvanden hamburgerkotelet til hver person.
Opskrift på hamburgerkoteletter
Hamburgerkoteletter i fad med tomatflødesovs
Ingredienser
- 6 skiver hamburgerryg
- 1 løg
- 1 rød peberfrugt
- 150 gram tomater - gerne San Marzano
- 4 teskefulde paprika
- 2 spiseskefulde tomatpasta
- 4 deciliter piskefløde
- 1 håndfuld persille - grofthakket
- 1 spiseskefuld engelsk sauce
- salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
- Fjern eventuelt net eller plastic på hamburgerryggen, og skær den i cirka to centimeter tykke skiver. Ikke tyndere. Det må meget gerne være en hamburgerryg uden ben.
- Brun de udkårne hamburgerkoteletter på en varm pande med lidt olie, og de skal blot lige tage farve.
- Læg koteletterne taglagte i en lille bradepande eller et ildfast fad.
- Løg hakkes groft og peberfrugten skæres ud i mindre tern. Tomaterne deles i kvarte. Her er der anvendt San Marzano tomater, men cherrytomater eller andre mindre tomater er slevfølgelig også fine.
- Svits løg og peberfrugt i panden, hvor du netop har brunet hamburgerkoteletterne. Tilsæt gerne lidt mere olie. Lad løg blive klare og bløde, men uden at tage for meget farve.
- Kom tomaterne ved sammen med paprika, tomat, piskefløde og engelsk sauce, og kog det op. Vend så også persille i.
- Smag tomatflødesovsen til med salt og peber, men pas på med saltet. En hamburgerryg er jo i forvejen godt saltet.
- Hæld sovsen over hamburgerkoteletterne i fadet, og stil det ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og her skal det have cirka 20 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Se også mine opskrifter på:
Servering
Hamburgerkoteletter i fad kan serveres med forskellige slags tilbehør, afhængig af hvad du lige er til i dag.
Prøv med en gammeldags kartoffelmos eller hasselback kartofler.
Kogte ris passer også fint til retten, og så kan du desuden servere en frisk omgang spinat til.
Her kommer du cirka 200 gram skyllet spinat i en salatskål, og drypper den godt med olivenolie og balsamico. Drys lidt flagesalt over og nyd den til retten. Sundt og godt.
Navn *Thomas Mouritsen
kan laves på mange måder som du jo også skriver ifm. tilbehør osv. bare kig i køleskabet.. super lækker !!!
Casper
Udskift fløden med creme fine, og den er forholdsvis kalorielet, tror jeg 🙂
Ingelise Andersen
Vi har lavet til flere dage og er sikker på at den er rigtig god.hilsen Ingelise i Vejle
Lone
Det skal prøves.
tom zinck nielsen
Hej Holger . Vi er her i huset meget glade for hamburgerkoteletter ,men barnet (på 28) er ikke glad for tomat. Hvad kan vi bruge i stedet for tomat i den overlækre opskrift på hamburgerkoteletter i fad ? vh Tom
Holger Rørby Madsen
Hej Tom
Hamburgerkoteletter er også lækre. Jeg ville blot tilsætte lidt squash, lidt mere løg og peberfrugt, og så droppe tomaterne. Det bliver helt sikkert stadig en fin ret 🙂
God fornøjelse.
Alt det bedste
Holger
Hanne Sander
I ingredienslisten står, at der skal bruges 1 spiseskefuld engelsk sauce. Skal den tilsættes tomatflødesovsen, eller skal den blot slettes fra ingredienslisten?
Holger Rørby Madsen
Hej Hanne
Tak for det - og den engelske sauce tilsættes tomatflødesovsen. Det var faldet ud - nu er det rettet til 🙂
De bedste hilsner
Holger