• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)

Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)

billederesultat for oksekød med hvidkål
4.8 fra 21 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
503
SHARES
FacebookMessenger503PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  5. november 2023 - Udgivet:  5. november 2023

Indhold

  1. Super god opskrift på hakket oksekød med hvidkål og gulerødder, der laves i et fad i ovnen. Kan serveres med kogte ris.
  2. Opskrift på hakket oksekød med hvidkål
  3. Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)
  4. Tips
  5. Hakket oksekød og spidskål i ovn
  6. Ild i røret
  7. Millionbøf i fad

Super god opskrift på hakket oksekød med hvidkål og gulerødder, der laves i et fad i ovnen. Kan serveres med kogte ris.

Hakket oksekød med hvidkål er en populær ret i mange børnefamilier, for det er en nem omgang aftensmad.

Samtidig får du puttet masser af sund kål og gulerod i maden, og både børn og voksne er altså glade for denne ret med mad i fad.

Opskriften er til fire personer, men du kan sagtens lave en dobbelt portion, og bruge som aftensmad dagen efter.

Opskrift på hakket oksekød med hvidkål

billederesultat for oksekød med hvidkål
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Hakket oksekød med hvidkål i fad (i ovn)

4.77 fra 21 stemmer
Super god opskrift på hakket oksekød med hvidkål og gulerødder, der laves i et fad i ovnen. Kan serveres med kogte ris.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 45 minutter min
Samlet tid 1 time t
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 326
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 250 g gulerødder - rives
  • 300 g hvidkål - snittes fint
  • 400 g hakket oksekød - med max. 10 procent fedt
  • 1 stort løg
  • 4 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk timian - tørret
  • 2,5 dl kalvefond - vand og koncentrat
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Bland revne gulerødder og fintsnittet hvidkål i en skål. Kom lidt olie på en varm pande, og svits det ad flere omgange, og put det i et ildfast fad.
  2. Brun så det hakkede oksekød i lidt olie på den varme pande, og det skal brunes grundigt. Hak løg og hvidløg og lad det svitse med.
  3. Tilsæt spidskommen, paprika og timian og steg det igennem et par minutter mere under omrøring. Krydr med salt og friskkværnet peber.
  4. Kom det i fadet, og vend det hele rundt. Hæld kalvefond ved.
  5. Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og steg det her i cirka 45 minutter. Et par gange undervejs skal du lige vende det rundt.

Næringsindhold

Kalorier: 326kcalKulhydrater: 15gProtein: 20gFedt: 21gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 9gTransfedt: 1gKolesterol: 71mgNatrium: 941mgKalium: 718mgKostfibre: 5gSukker: 7gVitamin A: 10647IUVitamin C: 40mgCalcium: 96mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Server det lækre hakkede oksekød med hvidkål som det er - eller sammen med kogte ris. En god tomatsalat med balsamico passer også godt til.

Note: Vægten på gulerødder og hvidkål er når de er revet og snittet, og altså den reelle mængde du skal bruge. Mængden er dog ikke afgørende, og du sagtens anvende lidt mere eller mindre af begge dele. Hvidkål kan erstattes med spidskål.

Se også mine opskrifter på:

Hakket oksekød og spidskål i ovn

4.8 fra 435 stemmer
Opskrift med hakket oksekød og spidskål, der tilberedes i ovnen med gode krydderier. En ret for både børn og voksne.
Gå til opskrift
billede med hakket oksekød med spidskål

Ild i røret

4.6 fra 58 stemmer
Her er den bedste opskrift på ild i røret. En nem hvidkålsgryde med bla. hakket oksekød. hvidkål og andre grøntsager. God og nem aftensmad.
Gå til opskrift
billederesultat for ild i røret

Millionbøf i fad

4.8 fra 115 stemmer
Her er min opskrift på millionbøf i fad. Det er en skøn ret med hakket oksekød og kartoffelmos, der bages i ovnen. Måske din nye livret.
Gå til opskrift
billederesultat for millionbøf i fad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. bozenazajfman@gmail.com

    november 17, 2020 at 3:17 pm

    Hej Holger
    Tusind tak for et så hurtigt respons.
    Denne førnævnte opskrift er kommet ind på listen af dem jeg har allerede afprøvet og var glad for resultatet.

    Hvis jeg må have liv til at nævne et lille bitte problem og det er kun fordi jeg af naturen er perfektionist ...
    den omtalte opskrift, som kom ind på min liste før og som jeg klagede over ikke var aktiv, vil ikke forsvinde fra min liste 😃, jeg gætter på at grunden til det er den samme årsag som før: den er ikke aktiv, så jeg kan intet gør for at fjerne den, når jeg nu har den i bedre tilstand , takket være din hurtig hjælp, og det irriterer mig at den inaktive opskrift står der stadig.

    Det er en skønheds fejl, så selv om det irriterer mig, så forventer jeg slet ikke, at du retter den med det samme, når jeg nu ved, at du er i gang med en kæmpe opgave med alle opskrifter.
    Så, betragt dette som en information, som måske kan vide sie at bære nyttig😊

    Hilsen
    Bozena

    Svar
  2. bozenazajfman@gmail.com

    november 17, 2020 at 8:06 am

    Hej,
    Denne opskrift er ikke aktiveret på samme måde som andre og kan ikke flyttes til min Huskeliste, hvorfra jeg senere kan åbne opskriften der fra og læse den. Har tilføjet den til min huskeliste, men på en anden måde end de andre opskrifter, og nu står opskriften inaktiv.
    Kan du hjælpe mig med at få den til at blive aktiv i min huskeliste, tak 😊

    Jeg vil, mens jeg er her, takke dig for dine super gode opskrifter. Har allerede brugt mange.
    Venlig hilsen
    Bozena Zajfman

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 17, 2020 at 10:23 am

      Kære Bozena
      Tak for din besked, og det skulle nu være rettet 🙂
      Jeg er ved at lægge de mange tusinde opskrifter over i det nye system med huskeliste og indkøbsliste, og det skrider fint frem. Men langt fra alle er flyttet endnu, så derfor...
      Men er der opskrifter som du eller andre mangler at få med, så skriv lige til mig. Så klarer vi det.
      Og mange tak for de flotte ord - det glæder mig.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Jytte Vestergaard

    februar 01, 2017 at 8:48 am

    Kan retten fryses?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      februar 01, 2017 at 5:08 pm

      Hej Jytte
      Uh, det ved jeg ikke, men det vil jeg da bestemt tro. Har ikke prøvet at fryse det, men ville ikke være bange for at gøre det.
      Skriv gerne her om det lykkedes.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar
  4. Lone Pedersen

    januar 15, 2017 at 6:03 pm

    Hvad kan man erstatte kalvefond med?

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      januar 15, 2017 at 7:30 pm

      Hej Lone
      Du kan sagtens blot erstatte det med en almindelig bouillon - hønsebouillon eller grønsagsbouillon. Men lav den lidt stærkere end normalt, så du koger en deciliter vand op med en halv terning.
      God fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk.

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Forsiden lige nu

billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften
Super sprøde ciabattabrød, der er klassiske madbrød fra Italien. Brødene bliver luftige og med store huller, som mange godtt kan lide ciabattabrødene. Opskirften giver disse tre lækre brød. Foto: Madensverden.dk.
Ciabattabrød med store huller - italiensk ciabatta uden æltning→ Se opskriften
billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required