• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Hakkebøffer i ovn med bløde løg og sovs - nem opskrift

Hakkebøffer i ovn med bløde løg og sovs - nem opskrift

billederesultat for hakkebøffer i ovn
Hakkebøffer i ovn med lækre, bløde løg og en fantastisk brun sovs. Så smager hakkebøf ikke bedre, og det er en nem aftensmad, der kan serveres med kartoffelmos. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  18. oktober 2023

Del gerne:
973
SHARES
FacebookMessenger973PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hakkebøffer i ovn med lækre, bløde løg og en fantastisk sovs. Så smager hakkebøfferne ikke bedre, og det er nem aftensmad med kartoffelmos.
  2. Opskrift på hakkebøffer i ovn
  3. Hakkebøffer i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
Gå til opskrift

Hakkebøffer i ovn med lækre, bløde løg og en fantastisk sovs. Så smager hakkebøfferne ikke bedre, og det er nem aftensmad med kartoffelmos.

Hakkebøffer i ovn er en dansk klassiker med bløde løg. Og her har jeg lavet hakkebøfferne med en helt fantastisk dejlig brun sovs, der har både syrlighed og sødme.

Der er nemlig tilsat lidt sukker og balsamico, og sammen med kalvefond og fløde giver det altså en virkelig dejlig sovs.

Du bestemmer selv hvor tyk du vil have sovsen, når du tilsætter majsstivelse. Men det plejer at passe med en god teskefuld til denne portion.

Og hov! Du skriver 8 (OTTE) gange hakkebøf til 4 personer? Ja, hakkebøfferne vejer 100 gram stykket, og så er en for lidt. Og med lidt god appetit - og den gode sovs - ja, så kan du sikkert sagtens spise to hakkebøffer. Men det kan du selv beregne - måske er halvanden bøf nok til hver, og så skal du kun bruge 600 gram kød.

Servér hakkebøfferne med en god omgang kartoffelmos, og eventuelt kogte ærter.

Opskriften er til fire personer.

Se også disse opskrifter:

  • Italienske hakkebøffer i fad med grøntsager
  • Ovnbagte hakkebøffer med porrer og kryddersovs
  • Krydderbøffer - opskrift på krydder hakkebøf

Opskrift på hakkebøffer i ovn

billederesultat for hakkebøffer i ovn

Hakkebøffer i ovn

Hakkebøffer i ovn med lækre, bløde løg og en fantastisk sovs. Så smager hakkebøfferne ikke bedre, og det er nem aftensmad med kartoffelmos.
Bedømmelse
4.8 fra 28 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 15 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 800 g hakket oksekød - med max. 10 procent fedt
  • 2 tsk sennep
  • 2 tsk salt
  • friskkværnet peber

Til bløde løg

  • 3-4 store løg - i skiver
  • 3 tsk rørsukker - eller almindeligt hvidt sukker
  • 3 spsk balsamico

Til brun sovs

  • 3 dl kalvefond - 3 dl. vand + koncentrat
  • 1 dl fløde
  • 1 tsk majsstivelse - med top, udrørt i en smule vand
  • madkulør
  • salt og friskkværnet peber
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Vi starter med at lave farsen til hakkebøfferne. Kom det hakkede oksekød op i en skål sammen med sennep, fint salt og friskkværnet peber, og så skal det æltes let og forsigtigt igennem. Jeg bruger altid bare hænderne. Sæt farsen på køl i mindst en halv time.
  • Den halve times tid bruger du på, at snitte løg i fine skiver, og finde et ildfast fad frem, som du smører med lidt smør. Skal du lave kartoffelmos til, ja så er det også nu du sætter kartoflerne over til kogning.
  • Så er vi klar til at stege lave den bedste hakkebøf. Form farsen til 8 fine bøffer, som du banker let ud med hånden. Se på billedet her hvordan du bruger indersiden af den ene hånd til at støtte farsen i kanten, mens du med den anden hånd let trykker bøfferne fine og runde. Ikke presse kødet for meget, da du så risikerer tørre hakkebøffer.
    Sådan skal du forme en hakkebøf. Støt kanten af bøffen med den ene hånd, mens du med fingrene på den anden hånd trykker din hakkebøf rund ud til kanten. Foto: Guffeliguf.dk.
  • Kom en god klat smør på en varm pande (8 på en skala fra 1-9), og når smørret er brunet af, bruner du hurtigt bøfferne på hver side. De skal have cirka 30 sekunder på hver side, hvorefter de lægges over i det ildfaste fad. Jeg vil anbefale, at du bruner dine hakkebøffer i to omgange.
    Billede med hakkebøf der hakkes med en kniv
  • Kom så lidt mere smør på panden, og skru en anelse ned for varmen. Svits så rødløg i to minutter, drys så med sukker og hæld et par spiseskefulde balsamico ud over løgringene.
  • Lad det svitse yderligere et minut, inden du så kommer kalvefond og fløde i panden.
  • Lad det koge op, jævn med Maizena udrørt i koldt vand, og smag til med salt og friskkværnet peber. Lad det småkoge et par minutter, tilsæt madkulør - og hæld det så over hakkebøfferne.
  • Stil fadet ind i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, og så skal hakkebøffer med bløde løg og brun sovs stå der og hygge sig i 15 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
676
% Daglig værdi*
Fedt
 
49
g
75
%
Mættet fedt
 
21
g
131
%
Transfedt
 
2
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
20
g
Kolesterol
 
170
mg
57
%
Natrium
 
2174
mg
95
%
Kalium
 
770
mg
22
%
Kulhydrater
 
20
g
7
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
11
g
12
%
Protein
 
37
g
74
%
Vitamin A
 
370
IU
7
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
84
mg
8
%
Jern
 
4
mg
22
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

De færdige hakkebøffer i ovn serveres med en lækker kartoffelmos eller kartoffelbåde. Gerne også med dampede ærter.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Inge Bødiker

    september 27, 2024 at 11:26 am

    Mener bløde løg skal være mere klare end brune. Brude ikke kommes med i ovnen men blot tilføjes varme ved servering. 😀

    Svar
  2. Hanne

    november 23, 2022 at 8:43 am

    Hvodan får man 3 dl kalvefond uden at blive ruineret?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      november 23, 2022 at 8:54 am

      Hej Hanne
      Det er 3 dl. vand plus lidt koncentrat - og det kan udskiftes med 3 dl. vand og en oksebouillonterning. Det er skam også fint 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  3. Søren

    juni 18, 2021 at 10:42 pm

    Det var en nitte - vist den første her på siden. Alt for tørre og hårde bøffer. Fremgår også af andre opskrifter, at man ikke bør ælte farsen til hakkebøf.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 19, 2021 at 7:35 am

      Hej Søren
      Tak fordi du giver dig tid til at melde tilbage, det sætter jeg altid pris på. Jeg har nu præciseret, at man ikke må ælte farsen og presse hakkebøfferne for hårdt.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  4. Ulla Krog

    juli 11, 2017 at 12:33 pm

    Tak for svar. Jeg vil prøve at følge dine råd! Vh. U. Krog

    Svar
  5. Ulla Krog

    juli 10, 2017 at 3:45 pm

    Hej Guffeliguf. Faldt for opskriften på hakkebøf med bløde løg og brun sovs i ovn. Købte fint oksehakkekød, knap 10%. Fulgte opskriften meget nøje. Alt vel, de bløde løg var herlige, den brune sovs ligeså. Men bøfferne var hårde og tørre! Hvad er der sket? Jeg skal lige tilføje, at jeg gennem årene adskillige gange har lavet denne livret for familien og mig, men med samme tørre resultat. Hvad i alverden gør jeg galt? Jeg vil lige tilføje, at jeg gerne køber endnu dyrere hakket oksekød, men hjælper det? Venlig hilsen U. Krog

    Svar
    • Madensverden.dk

      juli 10, 2017 at 5:50 pm

      Hej Ulla
      Tak for dit indlæg, og det er da et godt spørgsmål. Det lyder jo som om du gør det fuldstændig korrekt, og at du heller bruner dem for længe. Og heller ikke til at der er noget galt med kødet.
      Jeg har lavet retten mange gange, men aldrig oplevet at hakkebøfferne bliver tørre, og det burde de heller ikke blive med så relativ kort en tid i ovnen.
      Og jeg plejer også at købe hakket oksekød med en fedtprocent på 10-12 procent, da det altid giver et godt resultat.
      Så mit bedste bud er enten at lave bøfferne en smule større - eller at give dem lidt kortere tid i ovnen. Eller måske lidt lavere varme.
      De bedste hilsner
      Holger
      Madensverden.dk

      Svar
  6. Elisabeth

    april 04, 2017 at 6:52 pm

    Er det mon stærk sennep? Elsker dine opskrifter;)

    Svar
    • Guffeliguf.dk

      april 04, 2017 at 7:34 pm

      Hej Elisabeth
      Tak for det - bare du bliver mæt og glad 🙂
      Altså, hvis du er modig, kan du sagtens anvende en kradsbørstig fætter af en sennep. Jeg er meget glad for Maille sennep med honning, som jeg synes har en moderat styrke og masser af smag. Den kan købes i de fleste supermarkereder.
      De bedste hilsner
      Holger
      Guffeliguf.dk

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required