Der er kun gode og sunde ting at sige om gulerødder, og her kan du læse alt om gulerødder og deres næringsindhold - og om hvorfor du ikke skal skrælle en gulerod.
De lækre, knasende og sprøde gulerødder hører til over de bedste råvarer, som du og din og din krop har godt af.
Gulerødderne er nemlig rod for en masse godt, så der er al mulig grund til bare at gnaske løs.
Om de orange rødder
Gulerødderne er rige på en masse vitaminer og kostfibre, som blandt andet er med til at forbedre og regulere din fordøjelse.
De holder styr på dit blodsukker, og er desuden med til at forebygge en lang række livsstilssygdomme, som eksempelvis hjertekarsygdomme.
”Vidste du... At de fibre, som findes i gulerødder, binder sig til væsken i mavesækken med op til 15 gange deres egen vægt, hvilket øger din mæthedsfornemmelse i længere tid?”
En gulerod er nok
Gulerødder er især rige på antioxidantet Betacaroten, som udover at være med til at give gulerødderne deres farve, også bidrager med en masse andet godt på skalaen over din sundhed.
Betacaroten omdannes i kroppen til det kraftige A-vitamin,- og en enkelt gulerod er altså nok, til at dække dit daglige behov for dette vitamin.
A-vitamin er blandt andet med til at bevare en normal øjenfunktion, og har stor betydning for din huds sundhed, og dit immunforsvar.
Du kan tilberede gulerødderne på et utal af måder, da de både kan spises rå, stegte, kogte, og dampede.
Desuden kan du også bruge dem i bagværk, som brød og kager.
De indeholder kun omkring 40 kalorier per 100 gram – så du kan med fordel spise en masse med god samvittighed. Eksempelvis som et sundt mellemmåltid.
”Vidste du... At betacarotenet i gulerødderne, blandt andet er med til at give dig en sund kulør? Så hvis du syntes at
du er blevet lidt bleg over vintermånederne, så kan et indtag af gulerødder være en hjælp.”
Nyttig viden om gulerødder
I skrællen på gulerødderne sidder en masse vitaminer og mineraler, - så du kan med fordel vaske og skrubbe dem godt, og spise skrællen med.
Køber du gulerødder hvor toppen er grøn, så skær toppen af, fordi de ellers kan blive bløde ved opbevaring.
Gulerødderne opbevares bedst i køleskabet med en temperatur på 2-6 grader.
Tag dem desuden ud af plastikemballagen inden du smider dem på køl, da de på den måde holder sig bedst.
Næringsindhold i gulerødder
Mængde per 100g
Kalorier: 41
Fedt: 0,2 gram
Kulhydrat: 9,3 gram
Kostfibre: 2,8 gram
Protein: 0,9 gram
Opskrifter med gulerod
Nem og hjemmelavet gulerodssuppe
Sådan damper du gulerødderne og beholder smagen
Lækker gulerodskage i bradepande
Hjemmebagte og luftige gulerodsboller
Sådan tilbereder du gulerødderne sousvide
Johnny Tj
45 kalorier i 100g! Andre sider skriver 45 kilokalorier i 100g. Er Dine meget tynde?