Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Gulerødder i ovn med olie og honning

Gulerødder i ovn med olie og honning

gulerødder i ovn
4.8 fra 27 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
163
SHARES
FacebookMessenger163PinterestEmailSMS

Gulerødder i ovn bages i cirka 30 minutter, for så bliver de tilpas møre. Her er de ovnbagte gulerødder lavet med bla. olie og honning.

Det er meget nemt at lave gulerødder i ovn, da de jo passer sig selv, mens du kan lave andre ting.

Køb gerne gulerødder, der ikke er for store, og del dem i halve. Har du alligevel meget store gulerødder i køleskabet, ja så kan du bare dele dem i kvarte på langs.

Her har jeg krydret dem med blandt andet honning og timian, men du kan også nøjes med olivenolie og salt. De ovnbagte gulerødder smager fortsat fantastisk.

Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se fremgangsmåde i min video.

Indhold
  • Gulerødder i ovn bages i cirka 30 minutter, for så bliver de tilpas møre. Her er de ovnbagte gulerødder lavet med bla. olie og honning.
  • Gulerødder i ovn
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Gulerødder i ovn

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 27 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 10 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Gulerødder i ovn bages i cirka 30 minutter, for så bliver de tilpas møre. Her er de ovnbagte gulerødder lavet med bla. olie og honning.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 400 g gulerødder delt i halve på langs
  • 4 spsk olivenolie eller anden olie
  • 2 spsk honning
  • 1 håndfuld timian
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Det er den perfekte temperatur at tilberede gulerødder i ovn på.
  2. Vask gulerødderne, skær enderne fra og del rødderne i halve på langs.
  3. Læg dem i et ildfast fad, og vend dem med olie, honning, timian og salt.
  4. Stil fadet ind i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft, og nu skal de ovnbagte gulerødder bages i ca. 30 minutter.
  5. Tag dem ud og server gulerødderne som lækkert tilbehør.

Næringsindhold

Kalorier197kcalKulhydrater18gProtein1gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium651mgKalium327mgKostfibre3gSukker13gVitamin A16718IUVitamin C6mgCalcium35mgJern0.5mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Gulerødder i ovn serveres straks, og de ovnbagte gulerødder er gode til alt fra oksekød, koteletter og helstegt kylling. Velbekomme.

Flere inspirerende opskrifter:

Gulerødder med bacon og honning - nemt og lækkert tilbehør
Her får du opskriften på gulerødder med bacon, der er små snackgulerødder omviklet med baconskiver og penslet med honning.
Se opskriften her
Billede resultat for gulerødder med bacon
Gulerodsgryde med kylling og spinat
Her er nem opskrift på gulerodsgryde, der er en hurtig gryderet med kylling, spinat og gulerødder. Gulerodsgryden er nem aftensmad med ris.
Se opskriften her
billederesultat for gulerodsgryde med kylling
Gulerodskage
Nem og lækker opskrift på gulerodskage, der kan laves med eller uden smørcreme. Amerikansk, svampet og lækker kage, der er et sikkert hit.
Se opskriften her
Billede af gulerodskage.
Verdens bedste gulerodsboller
Opskrift på nemme og luftige gulerodsboller. Du kan også se, hvordan du laver den grove, koldhævede og sunde udgave af boller med gulerod.
Se opskriften her
Billede af gulerodsboller.
Bagte rodfrugter - nem opskrift
Her er min opskrift på bagte rodfrugter, der er nemme at lave i ovn. Brug eks. kartofler, knoldselleri og gulerødder sammen med bla. honning.
Se opskriften her
bagte rodfrugter
Gulerodsbrud
Her får du min opskrift på de bedste gulerodsbrud, der er nemme, bløde og lækre boller med masser af gulerod og solsikkekerner. Fryseegnet.
Se opskriften her
billederesultat for gulerodsbrud

FAQ

Skal gulerødder skrælles før bagning?

Ja: hvis de er store, trævlede eller lidt jordede.
Nej: små, friske gulerødder kan bare skrubbes rene.

Kan man bage gulerødder i airfryer?

Ja, du sagtens lave bagte gulerødder i din airfryer. Bag dem ved 180-200 grader i ca. 15-20 minutter. Vend dem gerne halvvejs.

Bliver gulerødderne søde i ovnen?

Ja - bagning fremhæver gulerøddernes naturlige sødme gennem karamellisering. Du kan fremhæve det yderligere med lidt honning eller sirup.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Britt skriver

    januar 15, 2024 at 4:40 pm

    Kan man bruge sirup istedet for honning?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      januar 15, 2024 at 5:10 pm

      Hej Britt
      Ja, det kan du godt. Og det bliver fint.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Lenette Gammelgaard skriver

    august 12, 2023 at 3:11 pm

    Er det flydende honning eller kan man bruge den almindelige?

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
    Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
  • Billede af tomatrisotto.
    Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
  • Billede af havreris.
    Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
  • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
    Frisk kartoffelsalat med spinat

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter og modtage vort populære nyhedsbrev. Du går ikke glip af funktioner på Madens Verden.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Du kan også fortsætte gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required