Gulerødder i ovn bages i cirka 30 minutter, for så bliver de tilpas møre. Her er de ovnbagte gulerødder lavet med bla. olie og honning.
Det er meget nemt at lave gulerødder i ovn, da de jo passer sig selv, mens du kan lave andre ting.
Køb gerne gulerødder, der ikke er for store, og del dem i halve. Har du alligevel meget store gulerødder i køleskabet, ja så kan du bare dele dem i kvarte på langs.
Her har jeg krydret dem med blandt andet honning og timian, men du kan også nøjes med olivenolie og salt. De ovnbagte gulerødder smager fortsat fantastisk.
Opskriften er beregnet til fire personer, og du kan også se fremgangsmåde i min video.
Se også disse opskrifter:
- Gulerødder med bacon og honning
- Farvede gulerødder bagt i ovn med oregano
- Gulerodskage
- Gulerodsgryde
Opskrift på gulerødder i ovn
Gulerødder i ovn
Ingredienser
- 400 g gulerødder - delt i halve på langs
- 4 spsk olivenolie - eller anden olie
- 2 spsk honning
- 1 håndfuld timian
- salt
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader varmluft. Det er den perfekte temperatur at tilberede gulerødder i ovn på.
- Vask gulerødderne, skær enderne fra og del rødderne i halve på langs.
- Læg dem i et ildfast fad, og vend dem med olie, honning, timian og salt.
- Stil fadet ind i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft, og nu skal de ovnbagte gulerødder bages i ca. 30 minutter.
- Tag dem ud og server gulerødderne som lækkert tilbehør.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Servering
Gulerødder i ovn serveres straks, og de ovnbagte gulerødder er gode til alt fra oksekød, koteletter og helstegt kylling. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Britt
Kan man bruge sirup istedet for honning?
Holger Rørby Madsen
Hej Britt
Ja, det kan du godt. Og det bliver fint.
Alt det bedste
Holger
Lenette Gammelgaard
Er det flydende honning eller kan man bruge den almindelige?