• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Supper › Gulerodssuppe

Gulerodssuppe

gulerodssuppe
4.7 fra 46 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
123
SHARES
FacebookMessenger123PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  8. november 2021

En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.

Gulerodssuppe er både sund og nem at lave, og den varmer godt i den kolde tid.

Men faktisk er suppe også dejlig i sommerhalvåret, så lav den gerne året rundt.

Selvfølgelig er denne gulerodssuppe med masser af gulerødder, men også med en smule kartoffel.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Gulerodsgryde med kylling
  • 5 opskrifter med gulerødder
  • Grøntsagssuppe
  • Persillerodssuppe

Opskrift på gulerodssuppe

Opskriften er til fire personer.

gulerodssuppe
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Gulerodssuppe

4.68 fra 46 stemmer
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Kalorier: 186
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g gulerødder
  • 200 g kartofler
  • 1,2 l hønsebouillon
  • 1 tsk ingefær - stødt
  • 1 tsk spidskommen - stødt
  • 1 dl fløde
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde
 

  1. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve.
  2. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern, der kommes i gryden og steges med et par minutter.
  3. Tilsæt hønsebouillon, ingefær og spidskommen, og kog gulerodssuppen op.
  4. Skru lidt ned igen, læg låget på gryden og lad nu suppen koge i omkring 20 minutter, så gulerødder og kartofler er kogt helt møre.
  5. Blend din gulerodssuppe i gryden med en stavblender, og kog den op igen sammen med lidt piskefløde.
  6. Smag suppen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og lad den simre i fem minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier: 186kcalKulhydrater: 23gProtein: 3gFedt: 10gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 2gKolesterol: 28mgNatrium: 1003mgKalium: 616mgKostfibre: 4gSukker: 7gVitamin A: 17082IUVitamin C: 18mgCalcium: 69mgJern: 1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Her er den cremede gulerodssuppe lavet på både gulerødder og kartofler, og krydret med ingefær og spidskommen, som jeg synes virkelig klæder suppen.

Du kan jo justere smagen efter dine egne smagsløg, og der kan også tilsættes lidt koriander.

Til sidst koges gulerodssuppen lige op med lidt fløde, hvorefter den smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Servér suppen med drys af friskhakket persille.

Anvender du den cremede gulerodssuppe som hovedret, kan den serveres med et stykke friskbagt kærnemælksbrød til. Det smager godt og så mætter suppen altså en del.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Jonna Nybølle

    november 01, 2023 at 5:50 am

    Hej Holger
    Vil prøve din gulerodssuppe og høre om du tror lidt sød eller stærk chili ville klæde suppen?
    Bruger ofte dine gode opskrifter, tak.
    Mvh Jonna Nybølle

    Svar
  2. Eholck

    marts 13, 2019 at 11:39 am

    Hej Jacob

    Bor i Göteborg og var i byen igår til "lunch" som man siger her. Det blev en vegetar restaurant og valget faldt på en gulerods suppe som fuldständig slog benene väk under mig!! Super godt! Så nu skal jeg pröve lave gulerodssuppe herhjemme. Din side ser spändene og inspirerende ud, så nu tester jeg dine opskrifter!
    Tusind tak - for hjälpen og inspirationen

    Venligst
    Erik

    Svar
    • Madensverden.dk

      marts 13, 2019 at 2:22 pm

      Hej Erik
      Det lyder som en god gastronomisk oplevelse, og gulerodssuppe kan være fremragende.
      Rigtig god fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  3. Jakob

    februar 04, 2018 at 5:50 pm

    Er det virkelig kun 1,2 deciliter? Det må da være liter, ikke? Ser mægtig lækkert ud!

    Svar
    • Madensverden.dk

      februar 04, 2018 at 6:03 pm

      Hej Jakob

      Mange tak - og godt du er vågen. Det er selvfølgelig 1,2 liter 🙂

      Ellers bliver man vist aldrig mæt. Jeg retter straks opskriften.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required