Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Supper › Guleordssuppe

Gulerodssuppe (opskrift på suppe med gulerødder)

gulerodssuppe
4.7 fra 47 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
127
SHARES
FacebookMessenger127PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gulerodssuppe
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gulerodssuppe
  • Tips
  • Kommentarer

Gulerodssuppe

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 47 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 25 minutter min
En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Antal: 4 personer
Ret: Suppe
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 2 skalotteløg
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g gulerødder
  • 200 g kartofler
  • 1,2 l hønsebouillon
  • 1 tsk ingefær stødt
  • 1 tsk spidskommen stødt
  • 1 dl fløde
  • Lidt citronsaft
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve.
  2. Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern, der kommes i gryden og steges med et par minutter.
  3. Tilsæt hønsebouillon, ingefær og spidskommen, og kog gulerodssuppen op.
  4. Skru lidt ned igen, læg låget på gryden og lad nu suppen koge i omkring 20 minutter, så gulerødder og kartofler er kogt helt møre.
  5. Blend din gulerodssuppe i gryden med en stavblender, og kog den op igen sammen med lidt piskefløde.
  6. Smag suppen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og lad den simre i fem minutter inden servering.

Næringsindhold

Kalorier186kcalKulhydrater23gProtein3gFedt10gMættet fedt6gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt2gKolesterol28mgNatrium1003mgKalium616mgKostfibre4gSukker7gVitamin A17082IUVitamin C18mgCalcium69mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gulerodssuppe

Gulerodssuppe er både sund og nem at lave, og den varmer godt i den kolde tid.

Men faktisk er suppe også dejlig i sommerhalvåret, så lav den gerne året rundt.

Selvfølgelig er denne gulerodssuppe med masser af gulerødder, men også med en smule kartoffel.

Opskriften er til fire personer.

Se også de lækre opskrifter på:

  • Gulerodsgryde med kylling
  • Grøntsagssuppe
  • Persillerodssuppe
  • Kødboller med gulerod

Tips

Her er den cremede gulerodssuppe lavet på både gulerødder og kartofler, og krydret med ingefær og spidskommen, som jeg synes virkelig klæder suppen.

Du kan jo justere smagen efter dine egne smagsløg, og der kan også tilsættes lidt koriander.

Til sidst koges gulerodssuppen lige op med lidt fløde, hvorefter den smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.

Servér suppen med drys af friskhakket persille.

Anvender du den cremede gulerodssuppe som hovedret, kan den serveres med et stykke friskbagt kærnemælksbrød til. Det smager godt og så mætter suppen altså en del.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Peter skriver

    juli 25, 2025 at 8:52 am

    Svar
  2. Jonna Nybølle skriver

    november 01, 2023 at 5:50 am

    Hej Holger
    Vil prøve din gulerodssuppe og høre om du tror lidt sød eller stærk chili ville klæde suppen?
    Bruger ofte dine gode opskrifter, tak.
    Mvh Jonna Nybølle

    Svar
  3. Eholck skriver

    marts 13, 2019 at 11:39 am

    Hej Jacob

    Bor i Göteborg og var i byen igår til "lunch" som man siger her. Det blev en vegetar restaurant og valget faldt på en gulerods suppe som fuldständig slog benene väk under mig!! Super godt! Så nu skal jeg pröve lave gulerodssuppe herhjemme. Din side ser spändene og inspirerende ud, så nu tester jeg dine opskrifter!
    Tusind tak - for hjälpen og inspirationen

    Venligst
    Erik

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      marts 13, 2019 at 2:22 pm

      Hej Erik
      Det lyder som en god gastronomisk oplevelse, og gulerodssuppe kan være fremragende.
      Rigtig god fornøjelse.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  4. Jakob skriver

    februar 04, 2018 at 5:50 pm

    Er det virkelig kun 1,2 deciliter? Det må da være liter, ikke? Ser mægtig lækkert ud!

    Svar
    • Madensverden.dk skriver

      februar 04, 2018 at 6:03 pm

      Hej Jakob

      Mange tak - og godt du er vågen. Det er selvfølgelig 1,2 liter 🙂

      Ellers bliver man vist aldrig mæt. Jeg retter straks opskriften.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af ramen.
    Ramen (nem og lækker opskrift på japansk ramensuppe)
  • Billede af kartoffel porre suppe.
    Cremet kartoffel porre suppe (med eller uden bacon)
  • billede med grøntsagsfond af rester
    Grøntsagsfond af rester - lækkert, billigt og nemt
  • billederesultat for grøn aspargessuppe
    Grøn aspargessuppe (suppe med asparges på 25 min.)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required