En opskrift på lækker og cremet gulerodssuppe, der både kan bruges som forret og hovedret. En fyldig og nem suppe med gulerødder.
Gulerodssuppe er både sund og nem at lave, og den varmer godt i den kolde tid.
Men faktisk er suppe også dejlig i sommerhalvåret, så lav den gerne året rundt.
Selvfølgelig er denne gulerodssuppe med masser af gulerødder, men også med en smule kartoffel.
Se også de lækre opskrifter på:
Opskrift på gulerodssuppe
Opskriften er til fire personer.
Gulerodssuppe
Ingredienser
- 2 skalotteløg
- 3 fed hvidløg
- 400 g gulerødder
- 200 g kartofler
- 1,2 l hønsebouillon
- 1 tsk ingefær - stødt
- 1 tsk spidskommen - stødt
- 1 dl fløde
- Lidt citronsaft
- salt og friskkværnet peber
Fremgangsmåde
- Skalotteløg og hvidløg hakkes fint, og sauteres i lidt olivenolie uden at tage farve.
- Gulerødder og kartofler skrælles og skæres i små tern, der kommes i gryden og steges med et par minutter.
- Tilsæt hønsebouillon, ingefær og spidskommen, og kog gulerodssuppen op.
- Skru lidt ned igen, læg låget på gryden og lad nu suppen koge i omkring 20 minutter, så gulerødder og kartofler er kogt helt møre.
- Blend din gulerodssuppe i gryden med en stavblender, og kog den op igen sammen med lidt piskefløde.
- Smag suppen til med citronsaft, salt og friskkværnet peber, og lad den simre i fem minutter inden servering.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Her er den cremede gulerodssuppe lavet på både gulerødder og kartofler, og krydret med ingefær og spidskommen, som jeg synes virkelig klæder suppen.
Du kan jo justere smagen efter dine egne smagsløg, og der kan også tilsættes lidt koriander.
Til sidst koges gulerodssuppen lige op med lidt fløde, hvorefter den smages til med lidt citronsaft, salt og friskkværnet peber.
Servér suppen med drys af friskhakket persille.
Anvender du den cremede gulerodssuppe som hovedret, kan den serveres med et stykke friskbagt kærnemælksbrød til. Det smager godt og så mætter suppen altså en del.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Jonna Nybølle
Hej Holger
Vil prøve din gulerodssuppe og høre om du tror lidt sød eller stærk chili ville klæde suppen?
Bruger ofte dine gode opskrifter, tak.
Mvh Jonna Nybølle
Eholck
Hej Jacob
Bor i Göteborg og var i byen igår til "lunch" som man siger her. Det blev en vegetar restaurant og valget faldt på en gulerods suppe som fuldständig slog benene väk under mig!! Super godt! Så nu skal jeg pröve lave gulerodssuppe herhjemme. Din side ser spändene og inspirerende ud, så nu tester jeg dine opskrifter!
Tusind tak - for hjälpen og inspirationen
Venligst
Erik
Madensverden.dk
Hej Erik
Det lyder som en god gastronomisk oplevelse, og gulerodssuppe kan være fremragende.
Rigtig god fornøjelse.
De bedste hilsner
Holger
Jakob
Er det virkelig kun 1,2 deciliter? Det må da være liter, ikke? Ser mægtig lækkert ud!
Madensverden.dk
Hej Jakob
Mange tak - og godt du er vågen. Det er selvfølgelig 1,2 liter 🙂
Ellers bliver man vist aldrig mæt. Jeg retter straks opskriften.
Bedste hilsner
Holger