• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Tilbehør

Flødestuvede beder med persille

billede med flødestuvede beder
De flødestuvede beder i ovn er en smuk ret. Bederne, der af smag minder fuldstændig om rødbedens, laves i ovnen sammen med lidt fløde, og pyntes til sidst med friskhakket persille. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  17. februar 2025 - Udgivet:  15. november 2017

Del gerne:
14
SHARES
FacebookMessenger14PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Flødestuvede beder er super lækkert tilbehør til kødretter. I denne opskrift er de gule beder flødestuvet i ovnen og vendt med persille.
  2. Opskrift på flødestuvede beder
  3. Flødestuvede beder lavet i ovn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Servering
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Flødestuvede beder er super lækkert tilbehør til kødretter. I denne opskrift er de gule beder flødestuvet i ovnen og vendt med persille.

Opskriften på flødestuvede beder i ovn er beregnet som tilbehør til fire personer.

Her får du lækkert tilbehør med de sunde og gule beder, der er nemmere at håndteret i køkkenet end de klassiske rødbeder.

Her slipper du nemlig for den røde farve, men har stadig smagen af beder.

Se også mine opskrifter på:

  • Gule beder i ovn med honning og timian
  • Syltede rødbeder
  • Bagte rødbeder

Opskrift på flødestuvede beder

billede med flødestuvede beder

Flødestuvede beder lavet i ovn

Flødestuvede beder er super lækkert tilbehør til kødretter. I denne opskrift er de gule beder flødestuvet i ovnen og vendt med persille.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetTilbehør
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 40 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g gule beder - svarende til ca. 4 stk.
  • 0,5 dl vand
  • 2 dl fløde
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 håndfuld persille

Fremgangsmåde

  • Skær top og bund af de gule beder, og vask dem grundigt under den kolde hane. De skal ikke skrælles.
  • Nyd så i øvrigt lige hvor smukke bederne er i strukturen.
  • Del dem i mundrette stykker, og læg dem i et ildfast fad.
  • Kom vand ved, og giv dem lidt salt og friskkværnet peber.
  • Stil dem i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor de nu bages i 30 minutter.
  • Men efter 10 minutter kommer du fløden ved, og lader dem bage videre. Efter 20 minutter vender du dem lige rundt.
  • Og efter 30 minutter stikker du i dem, og hvis de er næsten møre, ja så er de færdige. De gule beder må gerne have en smule bid.
  • Tag dem ud og læg lidt friskhakket persille over.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
224
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
12
g
75
%
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
57
mg
19
%
Natrium
 
694
mg
30
%
Kalium
 
459
mg
13
%
Kulhydrater
 
13
g
4
%
Kostfibre
 
4
g
17
%
Sukker
 
10
g
11
%
Protein
 
3
g
6
%
Vitamin A
 
860
IU
17
%
Vitamin C
 
8
mg
10
%
Calcium
 
55
mg
6
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Servering

Servér straks til okseculotte eller andre kødretter. De er også gode til langtidsstegt oksefilet.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    februar 17, 2025 at 1:19 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Lena Kathe Larsen

    marts 14, 2017 at 8:31 am

    Kan I ikke være søde at opgive hvor mange kalorie der er i jeres rettter på forhånd tak

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required