• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Kager › Grøn giftkage - nem og lækker opskrift på bladankage

Grøn giftkage - nem og lækker opskrift på bladankage

billede med grøn giftkage
Her er en færdigbagt grøn giftkage med lækker chokoladeglasur. Den grønne kage er også kendt som bladankage og hulkkage. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. maj 2025 - Udgivet:  31. januar 2021

Del gerne:
26
SHARES
FacebookMessenger26PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Grøn giftkage
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Video
  7. Tips
  8. Hvad er frugtfarve?
Gå til opskrift

Grøn giftkage er en kage tilbage fra min barndom, og den har levet et liv under forskellige navne. Faktisk er den grønne og populære kage blev kaldt forskellige ting op gennem blandt andet 1970erne og 1980erne.

Ud over grøn giftkage kender jeg blandt andet til navnene bladankage, hulkkage og banditkage. Men der er sikkert mange flere.

Kagen bages i en bradepande, og den har gennem tiden været en af de mest populære brandepandekager.

Ønsker du at bage en stor bradepande med kagen, kan du blot gange opskriften med 3.

I stedet for chokoladeglasur (som i denne opskrift) kan du i øvrigt også blot pynte din bladankage med lys pålægschokolade.

Pålægschokoladen lægges på straks kagen kommer ud af ovnen, og derefter bruger du en gaffel til at trække streger i chokoladen. det er bestemt også lækkert.

Se også disse opskrifter:

  • Giftkage muffins
  • Alletiders mumse chokoladekage
  • Banankage
  • Guf guf kage

Opskrift

billede med grøn giftkage

Grøn giftkage

Nem og lækker opskrift på grøn giftkage, der også er kendt som bladankage og hulkkage. Her lavet med en skøn chokoladeglasur på toppen.
Bedømmelse
4.8 fra 55 stemmer
RetKager
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 10 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 200 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 æg
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g mælk - svarende til 1,5 dl.
  • 1 spsk mandelessens
  • 2 spsk grøn konditorfarve

Pynt på giftkage

  • 200 g flormelis
  • 25 g kakao - kogende
  • 5 spsk vand - kogende
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Fremgangsmåde

  • Tag gerne smørret ud af køleskabet 15 mninutter før brug, så det når at blive en smule blødt. Piskes derefter grundigt med sukker i en skål. Brug en elpisker.
  • Pisk derefter æggene i ét ad gangen.
  • Bland hvedemel og bagepulver sammen og kom det ved sammen med mælk, mandelessens og grøn konditorfarve. Vend dejen forsigtigt sammen, og her skal du ikke piske men blot anvende eks. en dejskraber.
    den grønne dej til grøn giftkage
  • Beklæd et ovnfast fad på cirka 25 gange 20 centimeter med et stykke bagepapir, eller smør fadet grundigt med smør.
  • Fordel den grønne dej i fadet, så den er jævn.
  • Den grønne kage bages i 40 minutter i en forvarmet ovn ved 200 grader almindelig over- og undervarme (næstnederste rille), hvorefter den køles af.
  • Flormelis og kakao røres jævn med lidt kogende vand til en passende konsistens. Fordel glasuren over den afkølede giftkage.
    chokoladeglasur fordeles på den afkølede bladankage

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
398
% Daglig værdi*
Fedt
 
18
g
28
%
Mættet fedt
 
11
g
69
%
Transfedt
 
1
g
Flerumættet fedt
 
1
g
Enkelumættet fedt
 
5
g
Kolesterol
 
78
mg
26
%
Natrium
 
258
mg
11
%
Kalium
 
100
mg
3
%
Kulhydrater
 
57
g
19
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
40
g
44
%
Protein
 
4
g
8
%
Vitamin A
 
572
IU
11
%
Calcium
 
35
mg
4
%
Jern
 
1
mg
6
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Kom med din mening

Tips

Grøn giftkage skæres ud i portionsstykker, som er både flotte og dekorative. Du kan eventuelt lige skære kanterne fra først, så kagestykkerne står helt skarpe.

Giftkagen er fryseegnet. Du kan med fordel fryse kagen ned uden glasur, men den kan også fryses med glasuren på.

Hvad er frugtfarve?

Frugtfarve er en type færdiglavet farve, der bruges til at farve fødevarer, især kager, slik, næringsmiddelprodukter og drikkevarer.

Frugtfarver omfatter en række farver, herunder rød, blå, grøn, gul og pink, der er opnået fra frugt- eller grøntsagsbaserede ingredienser, såsom røde bær, blåbær eller spinat.

De er ofte anvendt i industriel produktion af næringsmiddelprodukter såsom slik, saft, yoghurt og skumfiduser.

Frugtfarver kan også købes i form af pulver eller væske til hjemmebrug, og de er en populær måde at give kulør til kager og andre søde sager.

Bemærk, at nogle frugtfarver kan indeholde allergener og skadelige stoffer, så det er vigtigt at undersøge ingredienslisten og producentens anbefalinger, inden du bruger dem.

Desuden kan nogle frugtfarver være fremstillet af ikke 100% naturlige ingredienser, så det er vigtigt at tjekke producentens oplysninger på emballagen, hvis du går efter en mere naturlig frugtfarve.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Majken Bohn

    marts 15, 2025 at 10:08 pm

    Hej 🙂
    Kan se flere spørger om
    Man kan undvære mandler
    Kan Ikke se i opskrift der skal mandler i
    Kan man udskifte mandel Essens med mandel likør amaretto ?

    Svar
  2. Tenna Bodenhoff

    juni 16, 2024 at 2:30 pm

    Kan den laves som muffins 🧁

    Svar
  3. steven

    maj 21, 2024 at 9:23 am

    good kage

    Svar
  4. Marlene

    august 14, 2021 at 5:25 pm

    Bedste giftkage jeg nogensinde har smagt, sagde min 8 årige niece. Og jeg kan kun give hende ret. Dog undlod vi mandlerne, da de ikke faldt i niecens smag. Tak for opskriften.

    Svar
  5. Bettina

    april 08, 2021 at 3:30 pm

    Kan man undlade mandler?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      april 08, 2021 at 3:53 pm

      Hej Bettina
      Ja da - det kan du sagtens 🙂
      Og du får stadig en lækker kage.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  6. Charlotte Meilstrup

    juli 26, 2020 at 9:51 am

    Hej, det er en hel fantastisk kage. Opskriften er nem, og den smager fannnntastisk.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 26, 2020 at 10:43 am

      Hej Charlotte
      Super lækkert at høre - mange tak 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  7. Lene Gram Møller

    juli 04, 2020 at 5:45 pm

    Den grønne kage har jeg bagt med jævne mellemrum siden 1972. Opskriften har jeg fra min tante som var mine børns dagplejemor da vi boede i Frederikshavn. Hun kaldte den grøn mazarinkage. Den smager fantastisk og er meget nem at bage. Så tusind tak for opfriskning af hukommelsen.

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juli 04, 2020 at 10:01 pm

      Hej Lene
      Det var så lidt og selv tak.
      Ja, det er vist en klassisk 70er-kage 🙂
      Som bestemt stadig er værd at bage.
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar
  8. kasper

    februar 03, 2020 at 12:01 pm

    jeg elsker kagen

    Svar
  9. Lene Johnsen

    juni 14, 2019 at 8:30 pm

    Hvor mange børn er den pladankage/giftkage til☺️?
    Er der nok til 20 eller skal jeg doble op?

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      juni 15, 2019 at 8:37 am

      Hej Lene

      Jeg vil nok doble op - bare for en sikkerheds skyld 🙂 Og kagen er fin dagen efter.

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Billede med nikujaga.

Nikujaga - opskrift på en populær japansk gryderet

Billede med havkat.

Havkat - fakta og anvendelse af koteletfisk

Billede med champagne.

Champagne - hvad er det? Og hvad er forskellen?

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer og gem dine favoritter - bliv medlem af Madens Verden nu
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required