Oversigt over indhold
Her får du min opskrift på gris i paprika, der er en nem og lækker gryderet med super mørt kød. Laves af nakkefilet, der er en billigere udskæring.
Gris i paprika er ikke kun en god gryderet til almindelig aftensmad, men bestemt også en ret, som du kan anvende som gæstemad. Retten kendes også som Gris Stroganoff.
Kødet er nakkefilet fra grisen, og det er typisk et stykke kød, hvor du får meget for pengene.
Se også: Indianergryde - opskrift på sund, nem og billig gryderet
Samtidig er det godt fedtmarmoreret, og derfor kan det steges meget mørt.
Opskriften er beregnet som en hovedret til fire personer.
Se flere opskrifter:
- Vikingegryde med skinke, bacon og fløde
- One pot koteletter (alt i en gryde opskrift)
- Svinekød i karry (med peberfrugt og ris)
- Bøf Stroganoff med kartoffelmos eller ris
Opskrift på gris i paprika
Gris i paprika - gris stroganoff
Ingredienser
- 600 g nakkefilet - af gris
- 3 spsk hvedemel
- 2 tsk paprika
- salt og friskkværnet peber
- 250 g champignon
- 1 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 4 gulerødder - alm. størrelse
- 2 spsk tomatpasta
- 2 tsk timian - tørret
- 2 tsk paprika
- 4 dl kalvefond
- 1 spsk engelsk sauce
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 håndfuld persille
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!
Fremgangsmåde
- Nakkefilet skæres i 2-3 centimeter tykke skiver, som derefter igen deles i tern.
- Bland hvedemel sammen med paprika, salt og peber, og vend kødtern i melblandingen.
- Varm en god stegegryde op, og brun først halvdelen af kødet i smør. Tag kødet op på en tallerken, og fortsæt nu med den anden halvdel af kødet, som også tages op.
- Champignon børstes fri for jord og deles i halve. Svitses nu i gryden. Hak løg og hvidløgsfed groft, og lad det svitse med et minuts tid, når svampene er brunet godt af.
- Gulerødder skæres ud i mundrette stykker. Er det meget store gulerødder anvendes blot et par stykker. Kommes i gryden sammen med tomatpasta, timian og paprika.
- Put nu kødet tilbage i gryden, rør det hele let sammen, og tilsæt kalvefond, engelsk sauce og madlavningsfløde.
- Lad retten simre under låg i halvanden time (90 minutter), og smag til med salt og peber. Lige inden servering vendes finthakket persille i.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Få tilsendt opskriften på mail
Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Gris i paprika serveres straks sammen med kartoffelmos eller kogte ris.
En lækker spidskålssalat med æble passer perfekt til.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
(Pris er for medlemskab i et HELT år)
Comments
No Comments