Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Tilbehør › Grillsalat

Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg

billede med grillsalat
5 fra 6 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1k
SHARES
FacebookMessenger1kPinterestEmailSMS
Indhold
  • Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på grillsalat
  • Tips
  • Kommentarer

Grillsalat med kartofler, grønne asparges og forårsløg

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 6 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 5 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Min nemme opskrift på en lækker grillsalat. En rustik salat, der laves med nye kartofler, grønne asparges, radiser og en lækker olie- og eddikedressing.
Antal: 4 personer
Ret: Tilbehør
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 600 g kartofler gerne små kartofler
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 bundt forårsløg
  • 1 bundt radiser
Olie- og eddikedressing
  • 4 spsk olivenolie
  • 2 spsk sherryeddike
  • 1 håndfuld purløg finthakket
  • sukker
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  1. Kartoflerne skrubbes og kommes i en gryde. Brug gerne nye, danske kartofler eller de små, nemme kartofler. Dæk med vand og tilsæt salt. Kog kartoflerne møre under låg. Hæld vandet fra og lad dem dampe af.
  2. Knæk roden af de grønne asparges og skyl dem. Grilles eller pandesteges et minuts tid ved en god varme. Så er de bedst i en grillsalat.
  3. Forårsløg klargøres og grilles eller pandesteges ligeledes i et minuts tid.
  4. Skær derefter asparges og forårsløg i mundrette stykker, mens radiserne vaskes og snittes i tynde skiver.
  5. Kom kartoflerne i en skål, og større kartofler deles i mindre stykker. Kom også asparges, forårsløg og radiser ved.
  6. Rør olivenolie sammen med sherrydeddike (eller anden eddike), og tilsæt finthakket purløg. Smages godt til med lidt sukker, salt og peber. Olie- og eddikedressingen skal være let syrlig i smagen.
  7. Hæld dressingen over din grillsalat og vend forsigtigt rundt.

Næringsindhold

Kalorier255kcalKulhydrater29gProtein4gFedt14gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt10gNatrium599mgKalium771mgKostfibre5gSukker2gVitamin A468IUVitamin C37mgCalcium45mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på grillsalat

Denne opskrift på grillsalat er perfekt til sommerens lange grillaftener, hvor du sidder ude og nyder mad direkte fra den varme grill.

Salaten er rustik og meget mættende, og så er den lavet af sæsonens råvarer, herunder kartofler, grønne asparges og nye radiser.

Olie- og eddikedressingen passer perfekt til, og så skal du ellers bare sørge for at grille et godt stykke kød til. Eventuelt også et nybagt hvidløgsflute.

Opskriften er beregnet som tilbehør til fire personer, og du kan sagtens selv justere mængden af de enkelte ingredienser som du synes.

Tips

Den færdige salat serveres straks, og den anvendes som tilbehør.

Prøv den til alle slags kød, herunder kød på roterende grillspyd.

Den er dog også fremragende til en grillkylling.

Eller en grillet svinemørbrad.

Se også disse opskrifter:

  • Salat med grønne bønner og rødløg
  • Kold kartoffelsalat med creme fraiche og mayonnaise
  • Kartoffelsalat med grillede peberfrugter og eddikedressing
  • Spidskålssalat med æble og avocado
    Om Holger
    holger rørby madsen madens verden
    Holger Rørby Madsen

    Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
    • Ingen reklamer og annoncer
    • Gratis app uden annoncer
    • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
    • Adgang til den populære favoritliste
    • Adgang til at printe opskrifterne
    • Bemærk: Ingen bindingsperiode
    Køb adgang 295,-
    (Pris er for medlemskab i et HELT år)

    Kommentarer

      Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

      Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

    1. Lene skriver

      juni 16, 2019 at 9:40 am

      Fedt, det er helt perfekt. Mange tak for dit hurtige svar 🙂

      Svar
    2. Lene skriver

      juni 15, 2019 at 12:26 pm

      Hejsa. Salaten ser rigtig lækker ud. Skal den serveres lun eller kan man tyvstarte med at koge kartoflerne dagen før? Mvh Lene.

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        juni 15, 2019 at 3:30 pm

        Hej Lene

        Du kan sagtens tyvstarte dagen før 🙂
        Kartoflerne behøver ikke være lune, så salaten er også en god måde at bruge en rest kogte kartofler på.

        Bedste hilsner

        Holger

        Svar
    3. anita wedel skriver

      juni 14, 2019 at 5:05 pm

      Hej igen, vil da lige sige tusind tak for svaret 🙂 VH Anita

      Svar
    4. anita wedel skriver

      juni 09, 2019 at 2:32 pm

      Hej, tusind tak for en super god side, jeg bruger den flittigt 🙂 jeg har svært ved at skaffe sherryeddike, kan man erstatte den med andre typer eddike?? VH Anita

      Svar
      • Holger Rørby Madsen skriver

        juni 10, 2019 at 12:53 pm

        Hej Anita

        Mange tak - det er jeg glad for at høre. Du kan sagtens bruge en anden eddike - eks. en hvidvinseddike eller en æblecidereddike 🙂

        De bedste hilsner

        Holger

        Svar

    Mere inspiration

    • Billede af salat med brændt blomkål og rucola.
      Salat med brændt blomkål, rucola og pinjekerner
    • Billede af tomatrisotto.
      Tomatrisotto (klassisk risotto med masser af tomat)
    • Billede af havreris.
      Kogetid på havreris (sådan koger du havreris perfekt)
    • Billede af frisk kartoffelsalat med spinat.
      Frisk kartoffelsalat med spinat

    Anmeldelser af Madens Verden

    Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

    Footer

    Om Madens Verden

    Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

    Moderne Medier ApS
    A.P. Møllers Allé 43B
    2791 Dragør
    CVR: 42394157

    Kontakt

    Mail: hej@madensverden.dk

    Læs mere om Madens Verden her

    Redaktion

    Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
    Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
    Jan Sørensen, vinkender

    Madens Verden PLUS

    Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

    Rettigheder

    Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

    Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

    Copyright: Madens Verden!

    Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

    madens verden logo opskrifter på god mad

    Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

    OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

    Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
    Eller fortsæt gratis med annoncer.

    Bedømmelse

    Your vote:




    Bedøm her

    A rating is required
    A name is required
    An email is required