• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Sådan undgår du at en grillpølse sprækker

Sådan undgår du at en grillpølse sprækker

Billed resultat for grillpølse
Sådan skal en perfekt grillpølse se ud efter min mening. Godt grillet, ikke sprækket - men sprød i knækket. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  28. juni 2023

Del gerne:
98
SHARES
FacebookMessenger98PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Hvordan tilbereder man bedst en grillpølse, så man undgår den sprækker? Her er gode tips og tricks til grillning af pølser, der ikke sprækker.
  2. Køb kvalitetspølser
  3. Prik pølser med en kødnål
  4. Pas på med varmen
  5. Direkte varme og uden låg.

Hvordan tilbereder man bedst en grillpølse, så man undgår den sprækker? Her er gode tips og tricks til grillning af pølser, der ikke sprækker.

Hvordan griller man en pølse perfekt, så man får den bedste grillpølse?

Det har jeg hørt mange meninger og holdninger om, men gennem årene har jeg også gjort nogle gode erfaringer, som jeg her giver videre. Så dine grillpølser altid bliver verdens bedste.

Metoden her gælder uanset om det er grillning af pølser på gasgrill eller kuglegrill. Der er nemlig ikke nogen forskel, og heller ikke i smagen. Hvis du spørger mig. Jeg har prøvet begge dele mange gange, og jeg synes pølserne smager ret ens.

Men der er fire ting du skal vide når du går efter den perfekte grillpølse.

Læs også disse også disse artikler:

Må man spise kolde pølser direkte fra pakken?

Guide: Tænding af gasgrill og kuglegrill med de forskellige grillmetoder

Køb kvalitetspølser

Som med det meste andet, så får du det du betaler for. Og kvalitetskød og smag koster.

Jeg vil ikke fremhæve nogle slagtere specielt frem for andre, men undgå de billigste pølser, og gå gerne til din lokale slagter.

Her koster pølserne lidt mere, men resultatet er ofte noget sjovere at putte i munden.

Når det så er sagt, er det desværre ikke altid de dyreste pølser, der er den bedste kvalitet. Så du må prøve dig frem.

Se vores store test af pølser her. Og her er en lækker opskrift: Grillede pølser med kartoffelvinaigrette

Prik pølser med en kødnål

Hvis du vil undgå pølser der sprækker under turen på grillen, så prik dem med en kødnål inden de grilles. Prik dem 6-8 steder på hver af de to sider, så minimerer du risikoen meget for revnede pølser.

Hvis du griller tykkere pølser (eksempelvis en grillmedister) skal du skære 5-6 snit på tværs på den ene side af pølsen.

Skær gennem skindet, men skær ikke for dybt.

Se hvordan du koger en pølse perfekt.

Pas på med varmen

Pølser skal ikke grilles ved for meget varme. Så bliver de for hurtigt brankede uden på, men uden at blive ordentlig varmet igennem i midten. Og det betyder meget for smagen.

Så giv dem en middel varme (gælder både gasgrill og kuglegrill), og vend dem ofte. Det giver mere smag - og hele pølser uden sprækker.

Pølserne risikerer at sprække, når de kommer over 80 grader i indvendig temperatur. Er min erfaring.

Direkte varme og uden låg.

Du får den bedste grillpølse ved at lægge dem på en rist over direkte varme, og uden at lægge låget på. Husk på, at det er varmen der skal grille pølserne sprøde og smagfulde.

Indirekte varme får mere pølserne til at koge, og du øger også risikoen for pølser der sprækker.

Med disse fire råd er du godt på vej mod den bedste grillpølse.

Hvad så hvis man godt kan lide pølser, der sprækker? Så skal du bare gøre det modsatte.

Se også hvordan du bager de bedste pølsebrød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Per Laursen

    april 08, 2018 at 1:22 pm

    At påstå at de dyreste pølser er den bedste kvalitet er det samme som at påstå at de politikere med den højeste pension er de bedste.

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her