Se her hvordan du laver grillet ribeye med asparges svøbt i skinke. Den fedtmarmorerede ribeye krydres med engelsk sauce.
Grillet ribeye med asparges svøbt i skinke er hurtig at lave på grillen, men en ret, der er god båd til hverdag og gæster.
Ribeye er god at grille på grund af oksefiletens fedtmarmorering. Fedtmarmoreringen betyder nemlig, at der kommer masser af smag i kødet.
Engelsk sauce er en ingrediens, der måske vil undre nogen, men sagen er, at den er fremragende som krydderi til bøffen.
Her lavet med nye, danske grønne asparges, der svøbes ind i kvalitets parmaskinke fra Italien.
Opskriften er til fire personer.
Opskrift på grillet ribeye med tilbehør
Ingredienser
- 4 ribeye steaks
- 2 spsk engelsk sauce
- 2 spsk olivenolie
- groft salt
Asparges i parmaskine
- 20 stk grønne asparges
- 4 skiver parmaskinke
- 1 spsk olivenolie
- groft salt
Sådan gør du
- Ribeye lægges på et fad og dryppes først med lidt olivenolie. Derefter med engelsk sauce, inden de får en omgang groft salt.
- Vend så bøfferne om, og gentag på samme måde på den anden side. Stil bøfferne til side, og lad dem hvile i 25 minutter.
- Knæk roden af de grønne asparges, og skyl dem under de kolde hane. Pak skinken ud.
- Svøb så fem grønne asparges ind i et stykke parmaskinke, og læg dem på en tallerken med lukningen nedad. Dryp lidt olivenolie over, og krydr med en smule salt. Gentag på samme måde med resten.
- Varm grillen godt op, og du skal lave både ribeyes og asparges ved direkte og høj varme.
- Læg bøfferne på, og giv dem 2-3 minutter på hver side. Vend dem for hvert minut, og lad dem hvile i fem minutter inden servering.
- De indsvøbte asparges grilles to minutter på hver side, så parmaskinken når at blive sprød.
- Ved anretningen lægges en skive smør på hver bøf, og de krydres eventuelt med en peberblanding.
Grillet ribeye med asparges serveres straks, og smør kan du bruge mit hjemmelavede kryddersmør.
Se mere indhold:
Comments
No Comments