Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.
Kylling på rotisserie er en særdeles nem måde at lave grillkylling på, og her kan du se hvordan du bedst laver den i en Weber gasgrill.
Og det gælder både i Weber Q3000, Weber Q3200, Genesis eller hvilken grill du nu måtte have.
Indirekte varme
Du kan også få rotisserie til en kuglegrill, og hvis du holder en middel varme (på cirka 200 grader) i kuglegrillen, ja så er stegetiden den samme.
Du griller kyllingen på rotisserie ved indirekte varme.
Opskriften er til fire personer. Du kan også se min video med fremgangsmåde.
Som tilbehør den grillede kylling kan du lade dig inspirere af disse opskrifter på tilbehør.
Opskrift kylling på rotisserie
Grillet kylling på rotisserie
Ingredienser
- 1 hel kylling - rengjort
- 4 spsk olie
- 3 fed hvidløg - pressede
- 2 tsk paprika
- 1 tsk salt
Fremgangsmåde
- Bland først olie, pressede hvidløgsfed, salt og paprika sammen i en skål, og rør det ud.
- Rengør kyllingen, og husk at fjerne eventuel indmad.
- Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og træk nu kyllingen på pinden til din rotisserie. Spænd den fast med de to spyd, og husk at placere kyllingen midt på spyddet.
- Varm gasgrillen op ved fuld varme - men husk du skal grille ved inddirekte varme.
- Så sætter du din rotisserie i grillen, spyddet på, og sætter gang i motoren, så kyllingen begynder at rotere stille og roligt. Du skal aldrig tænde grillen op med din rotisserie i grillen - den monterer du først når grillen er varm. Og bruger altså din rotisserie under indirekte varme.
- Sæt en bakke under kyllingen. I bakken må der gerne være en citron i skiver, lidt friske kviste timian og lidt vand. Undervejs fyldes vand i hvis det er ved at koge væk. Her opsamles skyen, som du til sidst kan hælde over den parterede grillkylling.
- Lad nu kyllingen dreje rundt på spyd i fem minutter, hvorefter du pensler den grundigt med marinaden. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Jeg ynder at bruge en peber med hvidløg til kylling på spyd.
- Lad nu kyllingen rotere på spyddet i cirka 70-75 minutter. Men tiden afhænger selvfølgelig af hvor høj temperatur du har i grillen. Jeg har også grillet store kyllinger, der allerede var færdige efter omkring 50 minutter. Så kig til kyllingen i grillen.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Video
Sprødt skind
Hvis du vil være sikker på sprødt skind, stopper du din rotisserie ti minutter før, så skindet grilles helt sprødt.
Kylling på rotisserie får sin fantastiske smag fordi fedtet hele tiden løber rundt om kyllingen under grillningen.
Lidt som at øse smag på kødet konstant.
Lad kyllingen trække ti minutter på spyddet inden du tager den af, og skærer den ud til anretning. Dryp skyen fra bakken over.
Se alle opskrifter med kylling her.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Lene
Enig det var lidt for flad med krydderier, næste gang skal jeg bestemt have en del flere kryddeier på.
Desuden var jeg meget skuffet over det jeg havde glædet mig til at hælde over det færdige grillet kylling, vi synes ikke rigtig om smagen så det var desværre spildt.
Vores kyllinger blev drejet på en Weber kugle grill og vi brugte 1700 g kyllinger som fik 45 minutter.
Skinnet og kyllingen var super lækkert
Peter
Der skal mere krydderier på f.eks peper og langt mere salt som kommes på efter pensling i følge min mening
Niels
75 min er nok i overkanten..
På kuglegrill med fuld blus plejer 45 min være nok også til kyllinger på 1700 g.
Og glæder mig til at prøve marinaden.
Jeg plejer at bruge en tør marianade med salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater (ikke i olie) - det er ganget op på godt.