Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Kylling på rotisserie

Grillet kylling på rotisserie (roterende spyd)

billede med kylling på rotisserie roterende spyd
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
519
SHARES
FacebookMessenger519PinterestEmailSMS
Indhold
  • Grillet kylling på rotisserie
  • Opskrift til kylling på rotisserie
  • Indirekte varme
  • Sprødt skind
  • Kommentarer

Grillet kylling på rotisserie

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 32 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 1 time t 15 minutter min
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 hel kylling rengjort
  • 4 spsk olie
  • 3 fed hvidløg pressede
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde

  1. Bland først olie, pressede hvidløgsfed, salt og paprika sammen i en skål, og rør det ud.
  2. Rengør kyllingen, og husk at fjerne eventuel indmad.
  3. Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og træk nu kyllingen på pinden til din rotisserie. Spænd den fast med de to spyd, og husk at placere kyllingen midt på spyddet.
  4. Varm gasgrillen op ved fuld varme - men husk du skal grille ved inddirekte varme.
  5. Så sætter du din rotisserie i grillen, spyddet på, og sætter gang i motoren, så kyllingen begynder at rotere stille og roligt. Du skal aldrig tænde grillen op med din rotisserie i grillen - den monterer du først når grillen er varm. Og bruger altså din rotisserie under indirekte varme.
  6. Sæt en bakke under kyllingen. I bakken må der gerne være en citron i skiver, lidt friske kviste timian og lidt vand. Undervejs fyldes vand i hvis det er ved at koge væk. Her opsamles skyen, som du til sidst kan hælde over den parterede grillkylling.
  7. Lad nu kyllingen dreje rundt på spyd i fem minutter, hvorefter du pensler den grundigt med marinaden. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Jeg ynder at bruge en peber med hvidløg til kylling på spyd.
  8. Lad nu kyllingen rotere på spyddet i cirka 70-75 minutter. Men tiden afhænger selvfølgelig af hvor høj temperatur du har i grillen. Jeg har også grillet store kyllinger, der allerede var færdige efter omkring 50 minutter. Så kig til kyllingen i grillen.

Næringsindhold

Kalorier170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift til kylling på rotisserie

Kylling på rotisserie er en særdeles nem måde at lave grillkylling på, og her kan du se hvordan du bedst laver den i en Weber gasgrill.

Og det gælder både i Weber Q3000, Weber Q3200, Genesis eller hvilken grill du nu måtte have.

Indirekte varme

Du kan også få rotisserie til en kuglegrill, og hvis du holder en middel varme (på cirka 200 grader) i kuglegrillen, ja så er stegetiden den samme.

Du griller kyllingen på rotisserie ved indirekte varme.

Opskriften er til fire personer. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Som tilbehør den grillede kylling kan du lade dig inspirere af disse opskrifter på tilbehør.

Sprødt skind

Hvis du vil være sikker på sprødt skind, stopper du din rotisserie ti minutter før, så skindet grilles helt sprødt.

Kylling på rotisserie får sin fantastiske smag fordi fedtet hele tiden løber rundt om kyllingen under grillningen.

Lidt som at øse smag på kødet konstant.

Lad kyllingen trække ti minutter på spyddet inden du tager den af, og skærer den ud til anretning. Dryp skyen fra bakken over.

Se mere indhold:

  • And på rotisserie - grillet and på spyd
  • Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill
  • Se 7 opskrifter til rotisserie (roterende grillspyd)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Niels Olsen skriver

    oktober 02, 2025 at 3:35 pm

    Hej. Hvis man hælder væden fra bakken over kyllingen inden servering, så vil skindet da ikke være sprødt?

    Svar
  2. Lene skriver

    maj 24, 2022 at 7:56 pm

    Enig det var lidt for flad med krydderier, næste gang skal jeg bestemt have en del flere kryddeier på.
    Desuden var jeg meget skuffet over det jeg havde glædet mig til at hælde over det færdige grillet kylling, vi synes ikke rigtig om smagen så det var desværre spildt.
    Vores kyllinger blev drejet på en Weber kugle grill og vi brugte 1700 g kyllinger som fik 45 minutter.
    Skinnet og kyllingen var super lækkert

    Svar
  3. Peter skriver

    august 14, 2020 at 8:06 am

    Der skal mere krydderier på f.eks peper og langt mere salt som kommes på efter pensling i følge min mening

    Svar
  4. Niels skriver

    august 18, 2017 at 5:14 pm

    75 min er nok i overkanten..
    På kuglegrill med fuld blus plejer 45 min være nok også til kyllinger på 1700 g.

    Og glæder mig til at prøve marinaden.
    Jeg plejer at bruge en tør marianade med salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater (ikke i olie) - det er ganget op på godt.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required