• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Grillmad › Grillet kylling på rotisserie (roterende spyd)

Grillet kylling på rotisserie (roterende spyd)

billede med kylling på rotisserie roterende spyd
4.8 fra 32 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
518
SHARES
FacebookMessenger518PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  6. juni 2022 - Udgivet:  27. april 2022

Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.

Kylling på rotisserie er en særdeles nem måde at lave grillkylling på, og her kan du se hvordan du bedst laver den i en Weber gasgrill.

Og det gælder både i Weber Q3000, Weber Q3200, Genesis eller hvilken grill du nu måtte have.

Indirekte varme

Du kan også få rotisserie til en kuglegrill, og hvis du holder en middel varme (på cirka 200 grader) i kuglegrillen, ja så er stegetiden den samme.

Du griller kyllingen på rotisserie ved indirekte varme.

Opskriften er til fire personer. Du kan også se min video med fremgangsmåde.

Som tilbehør den grillede kylling kan du lade dig inspirere af disse opskrifter på tilbehør.

Opskrift kylling på rotisserie

billede med kylling på rotisserie roterende spyd
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Grillet kylling på rotisserie

4.75 fra 32 stemmer
Sådan laver du den perfekte kylling på rotisserie. Rotisserie er roterende grillspyd, som giver dig en virkelig mør og smagfuld kylling. Hver gang.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 1 time t 15 minutter min
Samlet tid 1 time t 30 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Kalorier: 170
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 1 hel kylling - rengjort
  • 4 spsk olie
  • 3 fed hvidløg - pressede
  • 2 tsk paprika
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde
 

  1. Bland først olie, pressede hvidløgsfed, salt og paprika sammen i en skål, og rør det ud.
  2. Rengør kyllingen, og husk at fjerne eventuel indmad.
  3. Dup kyllingen tør med køkkenrulle, og træk nu kyllingen på pinden til din rotisserie. Spænd den fast med de to spyd, og husk at placere kyllingen midt på spyddet.
  4. Varm gasgrillen op ved fuld varme - men husk du skal grille ved inddirekte varme.
  5. Så sætter du din rotisserie i grillen, spyddet på, og sætter gang i motoren, så kyllingen begynder at rotere stille og roligt. Du skal aldrig tænde grillen op med din rotisserie i grillen - den monterer du først når grillen er varm. Og bruger altså din rotisserie under indirekte varme.
  6. Sæt en bakke under kyllingen. I bakken må der gerne være en citron i skiver, lidt friske kviste timian og lidt vand. Undervejs fyldes vand i hvis det er ved at koge væk. Her opsamles skyen, som du til sidst kan hælde over den parterede grillkylling.
  7. Lad nu kyllingen dreje rundt på spyd i fem minutter, hvorefter du pensler den grundigt med marinaden. Krydr også med salt og friskkværnet peber. Jeg ynder at bruge en peber med hvidløg til kylling på spyd.
  8. Lad nu kyllingen rotere på spyddet i cirka 70-75 minutter. Men tiden afhænger selvfølgelig af hvor høj temperatur du har i grillen. Jeg har også grillet store kyllinger, der allerede var færdige efter omkring 50 minutter. Så kig til kyllingen i grillen.

Næringsindhold

Kalorier: 170kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Sprødt skind

Hvis du vil være sikker på sprødt skind, stopper du din rotisserie ti minutter før, så skindet grilles helt sprødt.

Kylling på rotisserie får sin fantastiske smag fordi fedtet hele tiden løber rundt om kyllingen under grillningen.

Lidt som at øse smag på kødet konstant.

Lad kyllingen trække ti minutter på spyddet inden du tager den af, og skærer den ud til anretning. Dryp skyen fra bakken over.

Se alle opskrifter med kylling her.

Se mere indhold:

  • And på rotisserie - grillet and på spyd
  • Roastbeef på rotisserie (grillet roastbeef)
  • Stegt flæsk og kartofler i rotisserie på grill
  • Se 7 opskrifter til rotisserie (roterende grillspyd)
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lene

    maj 24, 2022 at 7:56 pm

    Enig det var lidt for flad med krydderier, næste gang skal jeg bestemt have en del flere kryddeier på.
    Desuden var jeg meget skuffet over det jeg havde glædet mig til at hælde over det færdige grillet kylling, vi synes ikke rigtig om smagen så det var desværre spildt.
    Vores kyllinger blev drejet på en Weber kugle grill og vi brugte 1700 g kyllinger som fik 45 minutter.
    Skinnet og kyllingen var super lækkert

    Svar
  2. Peter

    august 14, 2020 at 8:06 am

    Der skal mere krydderier på f.eks peper og langt mere salt som kommes på efter pensling i følge min mening

    Svar
  3. Niels

    august 18, 2017 at 5:14 pm

    75 min er nok i overkanten..
    På kuglegrill med fuld blus plejer 45 min være nok også til kyllinger på 1700 g.

    Og glæder mig til at prøve marinaden.
    Jeg plejer at bruge en tør marianade med salt, oregano, basilikum og soltørrede tomater (ikke i olie) - det er ganget op på godt.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften
billede med sommermad
Sommermad (opskrift på lækre sommerretter)→ Se opskriften
Billede af sønderjysk stang.
Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)→ Se opskriften
jordbærcrumble med kokos og hvid chokolade
Jordbærcrumble - opskrift med jordbær, kokos og hvid chokolade→ Se opskriften
Ugens vine uge 23
Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest→ Se opskriften
billede med pandekager klar til servering
Pandekager - nem opskrift på gammeldags pandekagedej→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required