Se den vildt lækre opskrift på grillet kalvetykkam, der bliver virkelig mørt og saftigt efter et par timer i grillen ved indirekte varme.
Grillet kalvetykkam er fremragende kød, og tykkammen er samtidig et relativt billigt stykke kød, som kan grilles meget mørt.
I denne opskrift har jeg brugt krydderiblandingen Pepper Steak Rub fra Bad Butcher, men du kan selvfølgelig bruge lige det krydderi, som du synes bedst om. Eller blot salte tykkammen, det bliver også godt.
Opskriften er til seks personer.
Til grillet kalvetykkam skal du bruge:
1,5 kilo kalvetykkam
1 brev Bad Buther Pepper Steak Rub - eller andet krydderi
2 deciliter vand
Sådan laver grillet kalvetykkam på et par timer:
Tag kalvetykkammen ud af køleskabet en time før den skal på grillen.
Her gnides den grundigt ind i den krydrede rub, og lægges derefter i en alubakke.
Tænd grillen op og varm den godt igennem. Du skal grille kalvetykkammen ved indirekte varme.
Kom 2 deciliter i bunden af alubakken, og dæk den til med sølvpapir.
Stil den i grillen og her skal den nu hygge sig i to timer ved cirka 200 grader. Sværere er det ikke.
Efter de to timer tages kødet af grillen, og lægges på et skærebræt. Lad det hvile 10-15 minutter inden udskæring, og nu har du et fantastisk stykke kalvetykkam, der er mørt som smør.
Tilbehør til grillet kalvetykkam kan være grillede asparges med bacon og grillede bagte kartofler.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: