Se den vildt lรฆkre opskrift pรฅ grillet kalvetykkam, der bliver virkelig mรธrt og saftigt efter et par timer i grillen ved indirekte varme.
Grillet kalvetykkam er fremragende kรธd, og tykkammen er samtidig et relativt billigt stykke kรธd, som kan grilles meget mรธrt.
I denne opskrift har jeg brugt krydderiblandingen Pepper Steak Rub fra Bad Butcher, men du kan selvfรธlgelig bruge lige det krydderi, som du synes bedst om. Eller blot salte tykkammen, det bliver ogsรฅ godt.
Opskriften er til seks personer.
Til grillet kalvetykkam skal du bruge:
1,5 kilo kalvetykkam
1 brev Bad Buther Pepper Steak Rub - eller andet krydderi
2 deciliter vand
Sรฅdan laver grillet kalvetykkam pรฅ et par timer:
Tag kalvetykkammen ud af kรธleskabet en time fรธr den skal pรฅ grillen.
Her gnides den grundigt ind i den krydrede rub, og lรฆgges derefter i en alubakke.
Tรฆnd grillen op og varm den godt igennem. Du skal grille kalvetykkammen ved indirekte varme.
Kom 2 deciliter i bunden af alubakken, og dรฆk den til med sรธlvpapir.
Stil den i grillen og her skal den nu hygge sig i to timer ved cirka 200 grader. Svรฆrere er det ikke.
Efter de to timer tages kรธdet af grillen, og lรฆgges pรฅ et skรฆrebrรฆt. Lad det hvile 10-15 minutter inden udskรฆring, og nu har du et fantastisk stykke kalvetykkam, der er mรธrt som smรธr.
Tilbehรธr til grillet kalvetykkam kan vรฆre grillede asparges med bacon og grillede bagte kartofler.
Se mere indhold:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat pรฅ Madens Verdens kogebรธger
- Adgang til den populรฆre favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Bemรฆrk: Ingen bindingsperiode
Comments
No Comments