Kalvetykkam i ovn skal langtidssteges i stegeso i fire timer ved 150 graders varme.
Server den med lækre selleriblokke, der er overdækket med kartoffelmos.
Kalvetykkam i ovn er noget af det mest møre stykke kød du kan lave.
Det bliver virkelig smørblødt, og her får du samtidig opskriften på lækkert tilbehør i form af ovnbagte blokke af knoldselleri med kartoffelmos.
Derudover kan du servere en salat med savoykål og ristede mandler til.
Opskriften er til fire personer, men den er nem at gange op.
Kalvetykkam i ovn
1,3 kilo kalvetykkam, der er godt snøret og uden ben
Smør til bruning
1 grofthakket zitauerløg
2 finthakkede hvidløgsfed
1 æble i grove tern
1 persillerod i små tern
1 gulerod i små tern
4 deciliter kalvefond
3 spiseskefulde balsamico - til at smøre tykkammen med
Til selleriblokke med kartoffelmos
1 knoldselleri - skåret ud i blokke på cirka 3 centimeter på hvert led
2 bagekartofler i grove tern
2 pasteuriserede æggeblommer
50 gram smør (jo, det skal der til en god kartoffelmos!)
Salt og friskkværnet peber
Stegetid for kalvetykkam i ovn: Cirka 4 timer ved 150 grader varmluft.
Sådan laver du kalvetykkam i ovn
- Smør kalvetykkammen grundigt med balsamico, og brun den godt af i smør på en varm pande.
- Læg kødet op i en stegeso, hvor der er god plads rundt om.
- Brun hurtigt løg, persillerod, gulerod og hvidløg, og læg også dem op i stegesoen.
- Kom så også æblestykkerne ved.
- Hæld også kalvefond ved, og giv den en god omgang friskkværnet peber - og en lille smule salt. Ikke for meget, da kalvefonden også indeholder en del salt!
- Læg låget på, og så skal kalvetykkammen nu hygge sig i ovnen i fire timer ved 150 grader varmluft. Kødet bliver mørt som smør.
- Imens laver du selleriblokke med kartoffelmos. Kog kartofler og lidt af sellerien møre i usaltet vand. De skal koges helt ud. Hæld ALT vandet fra, og kom kartoffel og selleri op i en skål. Kom smør ved og mos det rundt med et piskeris. Pisk også æggeblommer i, og smag til med salt og friskkværnet peber.
- Læg selleriblokkene på en bageplade med bagepapir, hæld lidt olie over dem, og læg en spiseskefuld mos oven på hver blok. Bag dem midt i ovnen ved 200 grader i 25-30 minutter, og sæt dem ind, når du tager kalvetykkammen ud af ovnen efter fire timer.
- Lad kødet hvile i 15 minutter under låg i stegesoen, hvorefter du lægger det op på et skærebræt. Her hviler det videre, mens du laver verdens bedste sovs til stegen.
- Sigt skyen op i en kasserolle, kom et par spiseskefulde ribsgele ved sammen med lidt fløde, og lad det koge op. Jævn med lidt Maizena udrørt i koldt vand. Smag til med salt og friskkværnet peber.
Hvad synes du om denne opskrift?
-
Kalvetykkam i ovn