Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Grillmad › Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

billede med grillet kalvemørbrad
4.5 fra 20 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
129
SHARES
FacebookMessenger129PinterestEmailSMS

Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.

Grillet kalvemørbrad er virkelig lækker grillmad, og så er det nemt at lave. Du skal blot gå i gang i god tid, så kødet bliver marineret grundigt.

Opskriften her er beregnet til 4 personer, hvor jeg har grillet ca. et kilo afpudset kalvemørbrad.

Du kan naturligvis også vælge at grille hele mørbraden. Men husk at pudse den af for sener og fedt.

Opskrift på grillet kalvemørbrad

Grillet kalvemørbrad med lækker marinade

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.5 fra 20 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Marineringstid: 6 timer t
Samlet tid: 6 timer t 45 minutter min
Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.
Antal: 4
Ret: Grill
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1 kalvemørbrad
Marinade
  • 1 dl olivenolie
  • 1 lille løg (finthakket)
  • 3 fed hvidløg (finthakket)
  • 1 håndfuld bredbladet persille (hakket)
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 rød chili (finthakket - eller anvend 1 teske chilipulver)
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt

Fremgangsmåde

  1. Skær enderne er kalvemørbraden, så du har det store midterstykke tilbage. Længere nede er det forslag til hvad du kan bruge endestykkerne til. Afpuds mørbraden for sener og fedt, så du har et rent stykke kød tilbage.
  2. Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen.
  3. Kalvemørbrad smøres godt ind i den skønne chilimarinade, og du skal bruge cirka halvedelen af marinaden. Derefter lægges kødet i en frysepose. Sørg for at marinaden er godt fordelt på kødet.
  4. Læg nu den marinerede kalvemørbrad på køl i nogle timer, gerne seks timer, hvis du har tiden til det. Jo længere tid, jo bedre en grillet kalvemørbrad får du.
  5. Kalvemørbraden brunes først ved en direkte og høj varme hele vejen rundt, så kødet får en god stegeskorpe.
  6. Skru ned for varmen, og grill kødet færdigt ved indirekte varme, hvor du både pensler med resten af marinaden og vender kødet jævnligt. Grilles med låget lukket.
  7. Den samlede tilberedningstid er svær at sige præcist, da det blandt andet afhænger af hvor meget varme du har i grillen, men min kalvemørbrad har fik cirka 25 minutter.
  8. Men netop derfor skal du anvende et stegetermometer! Når kernetemperaturen i din kalvemørbrad når 56 grader, skal du tager den af. Så ender du med et flot og rosa stykke kød, der hverken er råt eller tørt.
  9. Pak kødet ind i et stykke sølvpapir - og lad det hvile ca. 10 minutter.

Næringsindhold

Kalorier260kcal
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Grillet kalvemørbrad krydres med friskkværnet peber og lidt ekstra salt, hvorefter kødet skæres i tynde skiver.

Tilbehør til kalvemørbrad i grill:

Kartofler med spidskål og asparges på ca. 30 minutter
Spidskål og asparges: Mangler du tilbehør til dine bøffer, kylling eller andet, så er dette fad med kartofler, spidskål og asparges kræs og nem at lave.
Se opskriften her
billede med spidskål og asparges
Kartoffelspyd med bacon og rosmarin
Her får du en nem opskrift på kartoffelspyd med bacon og rosmarin. Grillspyd med kartofler er lækkert tilbehør, når du alligevel har tændt grillen.
Se opskriften her
kartoffelspyd med bacon og rosmarin
Spidskålssalat med æble og avocado
Her får du min opskrift på spidskålssalat med æble og avocado. En nem og lækker allround salat, som passer til stort set alle retter med kød.
Se opskriften her
Billede af spidskålssalat med æble og avocado.

Resten af mørbraden kan bruges til denne ret:

Pasta med kalvemørbrad i cremet flødesauce på 15 min.
Pasta med kalvemørbrad er en lækker pastaret med tydelig inspiration fra Italien. Kødet laves i en cremet flødesauce, og den tager kun 15 min. at tilberede.
Se opskriften her
billede med pasta med kalvemørbrad
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede med grillede blomkålssteaks.
    Grillede blomkålssteaks - super nemme og sunde
  • Billede af nakkesteg på spyd.
    Nakkefilet på spyd (nakkesteg grillet på rotisseri)
  • Billede af grillede grøntsager.
    Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill
  • Billede med marmoreret grillfilet.
    Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required