Her får du min opskrift på grillet kalvemørbrad, hvor kødet marineres i en lækker chilimarinade. Mørbraden grilles færdig til kernetemperatur på 56 grader.
Grillet kalvemørbrad er virkelig lækker grillmad, og så er det nemt at lave. Du skal blot gå i gang i god tid, så kødet bliver marineret grundigt.
Opskriften her er beregnet til 4 personer, hvor jeg har grillet ca. et kilo afpudset kalvemørbrad.
Du kan naturligvis også vælge at grille hele mørbraden. Men husk at pudse den af for sener og fedt.
Opskrift på grillet kalvemørbrad
Grillet kalvemørbrad med lækker marinade
Ingredienser
- 1 kalvemørbrad
Marinade
- 1 dl olivenolie
- 1 lille løg - finthakket
- 3 fed hvidløg - finthakket
- 1 håndfuld bredbladet persille - hakket
- 1 tsk tørret oregano
- 1 rød chili - finthakket - eller anvend 1 teske chilipulver
- 1 spsk hvidvinseddike
- salt
Fremgangsmåde
- Skær enderne er kalvemørbraden, så du har det store midterstykke tilbage. Længere nede er det forslag til hvad du kan bruge endestykkerne til. Afpuds mørbraden for sener og fedt, så du har et rent stykke kød tilbage.
- Alle ingredienserne til marinaden blandes sammen.
- Kalvemørbrad smøres godt ind i den skønne chilimarinade, og du skal bruge cirka halvedelen af marinaden. Derefter lægges kødet i en frysepose. Sørg for at marinaden er godt fordelt på kødet.
- Læg nu den marinerede kalvemørbrad på køl i nogle timer, gerne seks timer, hvis du har tiden til det. Jo længere tid, jo bedre en grillet kalvemørbrad får du.
- Kalvemørbraden brunes først ved en direkte og høj varme hele vejen rundt, så kødet får en god stegeskorpe.
- Skru ned for varmen, og grill kødet færdigt ved indirekte varme, hvor du både pensler med resten af marinaden og vender kødet jævnligt. Grilles med låget lukket.
- Den samlede tilberedningstid er svær at sige præcist, da det blandt andet afhænger af hvor meget varme du har i grillen, men min kalvemørbrad har fik cirka 25 minutter.
- Men netop derfor skal du anvende et stegetermometer! Når kernetemperaturen i din kalvemørbrad når 56 grader, skal du tager den af. Så ender du med et flot og rosa stykke kød, der hverken er råt eller tørt.
- Pak kødet ind i et stykke sølvpapir - og lad det hvile ca. 10 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips
Grillet kalvemørbrad krydres med friskkværnet peber og lidt ekstra salt, hvorefter kødet skæres i tynde skiver.
Tilbehør til kalvemørbrad i grill:
Resten af mørbraden kan bruges til denne ret:
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Del dine ideer og tanker med os andre her: