Græske frikadeller med feta er saftige og krydrede. De kan både steges på pande og på grill, og smager skønt med tzatziki og græsk salat.
Græske frikadeller har mere smag, flere krydderier og flere nuancer end danske, som i øvrigt også er lækre.
I Grækenland vil du ofte få deres frikadeller - keftedes - lavet af okse- og lammekød.
Men jeg synes, at en svine- og kalvefars giver mere saftighed, så derfor er denne opskrift baseret på hakket kalv- og svin.
Man kan selvfølgelig udskifte med hakket oksekød, hvis det foretrækkes. Men prøv denne opskrift, frikadellerne smager utrolig godt til aftensmad eller på picnic.
Se andre opskrifter:
Vegetarisk moussaka med auberginer og linser
Græske kartofler - nemme kartofler i ovn
Græsk tærte med oksekød, feta og oliven
Opskrift på græske frikadeller med feta
Græske frikadeller med feta (på grill eller pande)
Ingredienser
- 500 g hakket svin og kalv
- 1 æg
- 1 dl mælk
- 1 skive brød
- 2 spsk tomatpure
- 1 løg - fintrevet
- 1 fed hvidløg - presset
- 1 håndfuld persille - finthakket
- 2 spsk mynte - finthakket
- 1 tsk timian
- salt og friskkværnet peber
- 80 g feta - små tern
Fremgangsmåde
- Skær en skive hvedebrød og opløs det i mælk ved at mose det godt sammen.
- Riv løget på rivejern, pres hvidløg, skyl persille og hak det fint sammen med frisk mynte.
- Rør det hakkede kød godt sammen med 1 stor teskefuld salt.
- Tilsæt æg, det bløde mælkebrød, krydderurter, timian, løg og hvidløg. Rør det godt sammen.
- Tilsæt en spiseskefuld tomatpure samt friskkværnet peber og rør rundt. Smag farsen til, så du kan smage, om du vil have mere tomatpure i. I så fald gør du det. Hvis du ikke kan lide at smage på fars, kommer du to spiseskefulde i med det samme.
- Skær eller smuldr feta i små tern og bland den i farsen.
- Køl farsen af i en halv time, imens du forbereder tilbehøret.
- Form frikadellerne med en spiseske i hånden, så de fylder en lille håndfuld og steg dem på panden. Hvis du vil have grillsmag, skal du blot stege dem, så de får farve på alle sider. Herefter går du ud til grillen og steger dem på direkte varme i to minutter på hver side.
- Skal de ikke grilles, kan du stege dem ca. ti minutter på panden ved middelvarme.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tips og servering
De græske frikadeller kan serveres til græske kartofler i ovn, en skål græsk salat med oliven og en rigtig god tzatziki.
Når du laver kartoflerne, skærer du dem i både, presser citronsaft udover dem, blander dem med timian, salt og peber samt olivenolie.
Herefter skal de have 50 minutter i ovnen på 180 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
David Bonde Henriksen
Kan man ikke (også) lave de græske frikadeller med hakket oksekød i stedet for hakket kalv og flæsk?