Indhold
Græske frikadeller med feta
Ingredienser
- 1 skive hvedebrød
- 1 dl mælk
- 1 løg (fintrevet)
- 1 fed hvidløg (presset)
- 1 håndfuld persille (finthakket)
- 500 g hakket svin og kalv
- salt og friskkværnet peber
- 1 æg
- 1 tsk timian
- 2 spsk mynte (finthakket)
- 2 spsk tomatpure
- 80 g feta (små tern)
Fremgangsmåde
- Skær en skive 1 skive hvedebrød og opløs det i 1 dl mælk ved at mose det godt sammen.
- Riv 1 løg på rivejern, pres 1 fed hvidløg, skyl 1 håndfuld persille og hak det fint sammen med frisk mynte.
- Rør 500 g hakket svin og kalv godt sammen med salt og friskkværnet peber.
- Tilsæt 1 æg, det bløde mælkebrød, 1 tsk timian, 2 spsk mynte, løg og hvidløg. Rør det godt sammen.
- Tilsæt 2 spsk tomatpure samt friskkværnet peber og rør rundt.
- Skær eller smuldr 80 g feta i små tern og bland den i farsen.
- Køl farsen af i en halv time, imens du forbereder tilbehøret.
- Form frikadellerne med en spiseske i hånden, så de fylder en lille håndfuld og steg dem på panden. Hvis du vil have grillsmag, skal du blot stege dem, så de får farve på alle sider. Herefter går du ud til grillen og steger dem på direkte varme i 2-3 minutter på hver side.
- Skal de ikke grilles, kan du stege dem ca. 4-5 minutter på hver side på panden ved middel varme.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på græske frikadeller med feta
Græske frikadeller har mere smag, flere krydderier og flere nuancer end danske, som i øvrigt også er lækre.
I Grækenland vil du ofte få deres frikadeller - keftedes - lavet af okse- og lammekød.
Men jeg synes, at en svine- og kalvefars giver mere saftighed, så derfor er denne opskrift baseret på hakket kalv- og svin.
Man kan selvfølgelig udskifte med hakket oksekød, hvis det foretrækkes. Men prøv denne opskrift, frikadellerne smager utrolig godt til aftensmad eller på picnic.
Se andre opskrifter:
- Vegetarisk moussaka med auberginer og linser
- Græske kartofler - nemme kartofler i ovn
- Græsk tærte med oksekød, feta og oliven
Tips og servering
De græske frikadeller kan serveres til græske kartofler i ovn, en skål græsk salat med oliven og en rigtig god tzatziki.
Når du laver kartoflerne, skærer du dem i både, presser citronsaft udover dem, blander dem med timian, salt og peber samt olivenolie.
Herefter skal de have 50 minutter i ovnen på 180 grader.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





David Bonde Henriksen skriver
Kan man ikke (også) lave de græske frikadeller med hakket oksekød i stedet for hakket kalv og flæsk?