Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Aftensmad › Græske frikadeller med feta (på grill eller pande)

Græske frikadeller med feta (på grill eller pande)

Græske frikadeller
4.8 fra 17 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
114
SHARES
FacebookMessenger114PinterestEmailSMS
Opdateret: 13. maj 2024 - Udgivet: 14. juni 2021

Græske frikadeller med feta er saftige og krydrede. De kan både steges på pande og på grill, og smager skønt med tzatziki og græsk salat.

Græske frikadeller har mere smag, flere krydderier og flere nuancer end danske, som i øvrigt også er lækre.

I Grækenland vil du ofte få deres frikadeller - keftedes - lavet af okse- og lammekød.

Men jeg synes, at en svine- og kalvefars giver mere saftighed, så derfor er denne opskrift baseret på hakket kalv- og svin.

Man kan selvfølgelig udskifte med hakket oksekød, hvis det foretrækkes. Men prøv denne opskrift, frikadellerne smager utrolig godt til aftensmad eller på picnic.

Se andre opskrifter:

Vegetarisk moussaka med auberginer og linser

Græske kartofler - nemme kartofler i ovn

Græsk tærte med oksekød, feta og oliven

Opskrift på græske frikadeller med feta

Karen SenecaKaren Seneca

Græske frikadeller med feta (på grill eller pande)

4.83 fra 17 stemmer
Forb. tid 10 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Samlet tid 25 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Græsk
Kalorier: 301
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 500 g hakket svin og kalv
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 1 skive brød
  • 2 spsk tomatpure
  • 1 løg - fintrevet
  • 1 fed hvidløg - presset
  • 1 håndfuld persille - finthakket
  • 2 spsk mynte - finthakket
  • 1 tsk timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 80 g feta - små tern
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Skær en skive hvedebrød og opløs det i mælk ved at mose det godt sammen.
  2. Riv løget på rivejern, pres hvidløg, skyl persille og hak det fint sammen med frisk mynte.
  3. Rør det hakkede kød godt sammen med 1 stor teskefuld salt.
  4. Tilsæt æg, det bløde mælkebrød, krydderurter, timian, løg og hvidløg. Rør det godt sammen.
  5. Tilsæt en spiseskefuld tomatpure samt friskkværnet peber og rør rundt. Smag farsen til, så du kan smage, om du vil have mere tomatpure i. I så fald gør du det. Hvis du ikke kan lide at smage på fars, kommer du to spiseskefulde i med det samme.
  6. Skær eller smuldr feta i små tern og bland den i farsen.
  7. Køl farsen af i en halv time, imens du forbereder tilbehøret.
  8. Form frikadellerne med en spiseske i hånden, så de fylder en lille håndfuld og steg dem på panden. Hvis du vil have grillsmag, skal du blot stege dem, så de får farve på alle sider. Herefter går du ud til grillen og steger dem på direkte varme i to minutter på hver side.
  9. Skal de ikke grilles, kan du stege dem ca. ti minutter på panden ved middelvarme.
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 301kcalKulhydrater: 9gProtein: 31gFedt: 15gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 5gTransfedt: 0.01gKolesterol: 164mgNatrium: 394mgKalium: 570mgKostfibre: 1gSukker: 3gVitamin A: 440IUVitamin C: 6mgCalcium: 182mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Tips og servering

De græske frikadeller kan serveres til græske kartofler i ovn, en skål græsk salat med oliven og en rigtig god tzatziki.

Når du laver kartoflerne, skærer du dem i både, presser citronsaft udover dem, blander dem med timian, salt og peber samt olivenolie.

Herefter skal de have 50 minutter i ovnen på 180 grader.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. David Bonde Henriksen skriver

    november 16, 2024 at 10:24 pm

    Kan man ikke (også) lave de græske frikadeller med hakket oksekød i stedet for hakket kalv og flæsk?

    Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required