• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Græskarbrød i gryde - nemt no knead brød

billede til græskarbrød i gryde
Græskarbrød i gryde er et meget nemt brød, hvor dejen ikke skal æltes. Det er et såkaldt no knead brød med masser af græskarkerner, og det er super lækkert grydebrød. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  26. juni 2023 - Udgivet:  8. april 2019

Del gerne:
105
SHARES
FacebookMessenger105PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Her er min opskrift på et nemt græskarbrød, der bages i gryde. Et såkaldt no knead brød med græskarkerner, der ikke skal æltes, men som er let og luftigt.
  2. Opskrift på græskarbrød i gryde
  3. Græskarbrød i gryde
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Efter bagning
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift

Her er min opskrift på et nemt græskarbrød, der bages i gryde. Et såkaldt no knead brød med græskarkerner, der ikke skal æltes, men som er let og luftigt.

Jeg elsker et nybagt græskarbrød, og med denne opskrift og metode her kan det simpelthen ikke blive nemmere.

Græskarbrødet bages efter den såkaldte no knead-metode, hvor dejen ikke skal æltes. No knead betyder blot ingen æltning. Så simpelt.

I stedet røres dejen sammen, hvorefter gæren får lov til at arbejde under hævningen, og du får et fantastisk og luftigt brød. Nogen siger, at det er bedre end bagerens brød.

Dertil kommer så metoden med at bage brødet i en gryde. Her holdes på fugten i brødet, og du får samme effekt som i en professionel dampovn, hvilket er med til at dette græskarbrød er i særklasse godt.

Du skal huske, at gryden skal være gennemvarm inden du kommer dejen i. Og gryden må ikke smøres, men dejen skal blot i den meget varme gryde, låget lægges på og så bages der ellers i ovnen.

Efter en halv time tages låget af og græskarbrødet bages færdigt.

Opskriften giver et lækkert brød med masser af græskarkerner.

Se også de populære opskrifter på:

  • Luftigt franskbrød med mælk og smør
  • Boller - Opskrift på den bedste hjemmebagte bolle
  • Græskarboller

Opskrift på græskarbrød i gryde

billede til græskarbrød i gryde

Græskarbrød i gryde

Her er min opskrift på et nemt græskarbrød, der bages i gryde. Et såkaldt no knead brød med græskarkerner, der ikke skal æltes, men som er let og luftigt.
Bedømmelse
5 fra 1 stemme
RetBrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 45 minutter minutter
Samlet tid: 6 timer timer 55 minutter minutter
Antal 1 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 400 g vand - lunkent
  • 5 g gær
  • 450 g hvedemel - gerne manitoba, med mindst 12% protein
  • 10 g bageenzymer - kan udelades
  • 1,5 tsk salt
  • 100 g græskarkerner

Fremgangsmåde

  • Vandet vejes af i en skål og gæren røres ud i vandet.
  • Med en grydeske vender du nu hvedemel i sammen med bageenzymer, salt og græskarkerner. Bageenzymerne kan sagtens undværes og dit græskarbrød bliver stadig topklasse.
  • Beklæd skålen med husholdningsfilm, så det lukker tæt, læg et viskestykker og lad dejen hæve på køkkenbordet i cirka seks timer.
  • Stil en gryde ind i ovnen og tænd på 250 grader varmluft. Vær lige sikker på at eventuelle håndtag på gryde og låg kan klare varmen, men det er kun gryden der skal ind i ovnen nu, låget holdes uden for.
  • Dejen tages ud på et meldrysset bord, og her foldes det sammen et par gange, men du må ikke ælte dejen. Den er en smule til den tynde side, og sådan skal den være.
  • Tag den gennemvarme gryde ud af ovnen, og læg dejen i. Drys med græskarkerner. Læg låg på og stil gryden tilbage i ovnen, hvor den nu skal have 30 minutter.
  • Efter de 30 minutter fjernes låget, og dit græskarbrød bages færdig i yderligere 15 minutter uden låg. Stadig ved 250 grader varmluft.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
2217
% Daglig værdi*
Fedt
 
54
g
83
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.04
g
Flerumættet fedt
 
22
g
Enkelumættet fedt
 
16
g
Natrium
 
3537
mg
154
%
Kalium
 
1300
mg
37
%
Kulhydrater
 
359
g
120
%
Kostfibre
 
19
g
79
%
Sukker
 
3
g
3
%
Protein
 
77
g
154
%
Vitamin A
 
8
IU
0
%
Vitamin C
 
2
mg
2
%
Calcium
 
135
mg
14
%
Jern
 
29
mg
161
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Efter bagning

Det færdigbagte græskarbrød, der nu ser helt uimodståelig dejligt ud, køles af på en rist i mindst 15 minutter inden det skæres ud.

Som sagt kan alle typer gryder bruges, men jeg har bedst erfaring med mim støbejernsgryde.

Se her hvordan du vedligeholder en støbejernsgryde.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen

    marts 09, 2025 at 7:28 am

    Tak fordi du bruger opskriften - kom gerne med din mening om brødet her.

    Svar
  2. Bjarne

    maj 04, 2021 at 4:52 pm

    Er der en bestemt salgs gryde ? og vil man evt. kunne bruge en stegeso ?

    Svar
  3. Kristina

    april 15, 2019 at 4:31 pm

    Hej.
    Jeg tænker, at jeg vil prøve at bage dette brød en af de kommende dage. Hvilken størrelse gryde passer opskriften til?

    Svar
    • Madensverden.dk

      april 16, 2019 at 8:16 am

      Hej Kristina

      Det skal du da gøre - det er et lækkert brød, som du bliver glad for.

      Størrelsen kommer sig ikke så nøje, men min gryde her er cirka fire liter, og det klarer det fint.

      Husk at varme gryden helt igennem i ovnen inden dejen lægges i.

      God fornøjelse 🙂

      Bedste hilsner

      Holger

      Svar
      • Margit

        oktober 28, 2024 at 3:52 pm

        Hvorfor skal låget ikke varmes med. 🤔

    • Karin Haargaard

      oktober 05, 2024 at 6:03 pm

      Hej Holger.
      Det ser ud som om du har græskarkerner i brødet, men i opskriften de ovenpå.
      Er det fordi at dejen under bagningen arbejder over dem ??
      Hilsen Karin
      P.s
      Tusind tak for mange gode opskrifter 🙏

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required