Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Her er du: Forside › Grillmad › Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

billede til ribeye på gasgrill
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
144
SHARES
FacebookMessenger144PinterestEmailSMS
Opdateret: 31. marts 2025 - Udgivet: 24. juni 2016

Ribeye på gasgrill er den bedste bøf! Fedtmarmoreringen er helt perfekt til at grille en mør bøf, og du skal vende bøffen ofte under turen på grillen. Opskrift med video.

Ribeye på gasgrill er et sikkert hit hver gang. Udskæringen er nemlig så perfekt fedtmarmoreret, at bøffen aldrig bliver tør.

Så skal du i hvert fald virkelig overstege bøffen, og det gør du selvfølgelig ikke.

Køb også en god kvalitet, eksempelvis en Greater Omaha ribeye. Waguy er også rigtig godt.

Tips og tricks til grillning af bøffer

Her er mine bedste råd og erfaringer med en ribeye på gasgrill:

Køb altid en ribeye på ikke under 200-250 gram. Jo, det kan se ud som en stor bøf, men det er svært at tilberede den godt, hvis bøffen vejer mindre. Køb hellere en stor bøf - og del den i to efter grillning.

Tag så bøffen ud af køleskabet et par timer før den skal på grillen. Giv den en god omgang salt - jeg plejer at bruge en strøgen teskefuld salt til hver side på ribeyen.

Lad den så stå og trække et par timer.

Tænd gasgrillen (jeg bruger her en Weber Q3200), og varm den godt igennem i 5-10 minutter. Skru en anelse ned for begge blus, så de står mellem høj og middel varme.

Se også disse opskrifter:

T-bone på grill - guide til den perfekte T-bone

Culotte - opskrift på mør culottesteg i grill

Flæskesteg i gasgrill med tid og temperatur

Svinemørbrad på grill

Opskrift på grillet ribeye

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Ribeye på gasgrill: Sådan griller du bøffen perfekt

5 fra 1 stemme
Forb. tid 5 minutter min
Tilb. tid 5 minutter min
Samlet tid 10 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 416
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 4 ribeye - på 200-250 gram/stk.
  • salt og friskkværnet peber
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Fremgangsmåde
 

  1. Smør grillristen med lidt rapsolie, som gøres ved at væde et stykke køkkenrulle med olie, sætter det i klemme i din grilltang eller pincet - og så smøre risten. På den måde undgår du at brænde fingrene.
  2. Læg så din gourmetsaltede ribeye på grillen, og nu skal den grilles 2-3 minutter på hver side. Selvfølgelig afhængig af hvor stor bøffen er, og hvordan du ønsker den stegt.
  3. Men det vigtigste er, at du vender bøffen jævnligt. Så først 30 sekunder på den ene side - vende - 30 sekunder og så videre.
  4. Vent med at krydre med friskkværnet peber til du tager bøffen af grillen, for så undgår du brændt peber, der ikke smager godt.

Video til opskriften

Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Kalorier: 416kcalProtein: 40gFedt: 28gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 14gKolesterol: 122mgNatrium: 104mgKalium: 536mgVitamin A: 30IUCalcium: 14mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Servering

Lad bøffen hvile 4-5 minutter - og servér den med en godt klat smør på toppen, som så smelter til den dejligste sky.

Og en ribeye smager så godt i sig selv, at jeg synes det er synd at krydre den med andet end salt og peber.

Du kan selvfølgelig også servere ribeye med pebersauce og en god salat med spidskål. Dertil selvfølgelig ovnbagte kartofler med balsamico.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Holger Rørby Madsen skriver

    marts 31, 2025 at 5:39 pm

    Tak fordi du bruger opskriften. Kom gerne med din mening om den her.

    Svar
  2. Ulrik skriver

    maj 05, 2018 at 7:49 pm

    Har lige en kommentar til hvordan du griller en ribeye. Du vælger at salte og lade kødet ligge længe. Det er No go efter min mening. Kød skal smage af kød og kun af krydderi og salt på ydersiden. Alt saltet er med til at trække saft ud af kødet og som man kan se på videoen bliver den mere kogt end stegt. Der er alt for lidt varme på i forhold til væske.
    Så enten skal du have en anden grill eller også lægge kødet på som det er. Så kan du drysse lidt Læsø flage salt på bagefter. VELBEKOMME

    Svar
    • Kenneth knudsen skriver

      oktober 30, 2024 at 10:35 am

      Korrekt, giv den generøst med salt lige før den er færdig.

      Svar

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube
Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required