Glaseret hamburgerryg skal laves på denne måde. Kog i 40 minutter, lad hvile i 10, og glasér i ovnen i 15 minutter. Så er den perfekt!
Glaseret hamburgerryg er en dejlig måde at tilberede den røgede hamburgerryg på.
Kødet koges først, hvorefter det smøres med en blanding af sennep og brun farin. Smør glaseringen på din hamburgerryg, drys med lidt rasp og steg den færdig i ovnen.
Det er nemt, men det giver altså kødet en super god smag. Opskriften her er til fire personer.
Se også mine populære opskrifter på glaseret hamburgerryg i airfryer, glaseret skinke og hamburgerryg tilberedt i sous vide.
Opskrift på glaseret hamburgerryg
Glaseret hamburgerryg
Ingredienser
- 1 kg hamburgerryg - røget
- 2 tsk sennep
- 2 tsk brun farin
- 2 tsk rasp
Fremgangsmåde
- Fjern nettet fra hamburgerryggen og læg den i gryde med vand. Vandet skal netop dække kødet.
- Du kan også tilsætte et grofthakket løg, 2-3 laurbærblade og en grofthakket gulerod, men det er ikke nødvendigt.
- Kog så hamburgerryggen ved svag varme under låg i 40 minutter.
- Tag gryden af og lad din hamburgerryg trække i vandet i 10 minutter.
- Beklæd en bradepande eller et ildfast fad med lidt bagepapir, og læg hamburgerryggen derned.
- Rør sennep og brun farin sammen, og smør det ud på hamburgerryggen. Drys derefter lidt rasp på.
- Stil fadet ind i en 230 grader varm ovn (varmluft), og lad nu hamburgerryggen glasere i 15 minutter.
- Tag den ud og lad hamburgerryggen hvile utildækket i 10 minutter inden udskæring.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Tilbehør
Glaseret hamburgerryg skal selvfølgelig serveres med grønlangkål og brunede kartofler.
Klassiske og cremede flødekartofler er også et hit til den glaserede hamburgerryg.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Elly Petersen
I stedet for at koge hamburgryggen tilbereder jeg den således:
Klip nettet af - smør et stk folie m/ smeltet smør - pak stk ind - læg det i et ildfast fad med 1-2 cm vand i
Så i ovn v/ 200 grader ca 40-45 min
Herved et saftigere stk kød.
Glasser derefter..
Karen
Glaseret Hamburg ryg
Peter
I stedet for ovn, kan jeg glasere den i en air fryer? Hvad er dit bud på tid og varme for en air fryer?
Birgit Trap Lindberg
kom en spiseske maizenamel i glaseringn, så glider det ikke af kødet
Godt nytår Birgit
steen larsen
den er bare så god
Ismael Bennacer
Super lækker, første gang jeg prøver svin efter jeg kom til Danmark.
Helle
Jeg er blevet rigtigt glad for dine opskrifter, som indtil videre alle har været en succes.
Ville være super, hvis man kunne printe dem. Er der mulighed for det?
Vh Helle
Kim
Kan man - med fordel - koge den dagen før?
Holger Rørby Madsen
Hej Kim
Det kan du sagtens, og så bare glasere den færdig i ovnen.
De bedste hilsner - godt nytår
Holger
Carsten & Dorthe Skipper
Jeg lavede den i går, hvad så I dag, det er vel ikke nok at give den 10 min. med glacering, hvor længe skal den må have, lige her om lidt 🙈😅
Holger Rørby Madsen
Hejsa
Nej, den skal have indtil den er gennemvarm, så smager den i hvert fald bedst. Men mon ikke ca. 15 minutter er nok.
Alt det bedste - og god jul
Holger