Indhold
General Tso's kylling
Ingredienser
- 600 g kyllingeinderfilet
- 2 spsk majsstivelse
- 2 spsk soja
- 1 spsk riseddike
- solsikkeolie til stegning
- 4 spsk majsstivelse til panering lige inden stegning
- 4 fed hvidløg finthakket
- 3 forårsløg i tynde skiver
- 1 rød peberfrugt i små tern
- 1 spsk ingefær frisk, finthakket
- 2 dl bouillon gerne hønsebouillon
- 3 spsk soja
- 3 spsk hoisin sauce
- 2 spsk riseddike
- 2 spsk brun farin
- 1 spsk majsstivelse udrørt i lidt koldt vand
- 250 g ris koges som anvist på pakken
- 3 forårsløg snittet, til pynt
Fremgangsmåde
- Skær hvert stykke inderfilet mundrette stykker, og jeg deler gerne hvert stykke i tre lige store dele. Kommes i en skål og vendes sammen med majsstivelse, soja og riseddike.
- Varm solsikkeolie op i en gryde eller dyb pande. Du skal bruge så meget olie, at du kan dybstege kyllingekødet, altså skal det være dækket helt af olien.
- Kom 4 spiseskefulde majsstivelse i en tallerken, og vend nu hurtigt hvert stykke kylling heri inden turen i olien. Steg kødet over to omgange. Hver portion tager ca. 4-5 minutter at stege.
- Læg de dybstegte kyllingestykker til afdrypning på køkkenrulle.
- Kassér olien og kom en ny lille sjat olie i gryden eller panden. Steg nu hvidløg sammen med forårsløg, peberfrugt og ingefær i et par minutter, men uden det tager farve.
- Tilsæt bouillon sammen med soja, hoisin sauce, riseddike og brun farin. Lad det koge op og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. S,ag til med soja, riseddike eller brun farin.
- Vend forsigtig de stegte stykker kylling i saucen, så du nu har lavet general Tso's kylling. Den berømte ret.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på general Tso's kylling
General Tso's kylling er hjemmelavet takeaway af sin bedste slags, hvis man kan sige det sådan.
I stedet for at hente takeaway, så lav den selv med denne opskrift, og det er både rimelig nemt og lækkert - og så ved du præcis hvad maden indeholder. Du undgår samtidig den ultraforarbejdede mad.
Det er friteret kylling, hvor jeg her har anvendt inderfilet, kogte ris og en virkelig lækker sauce, der både er krydret og sur-sød.
Hvorfor retten hedder som den gør? Det kan du læse længere nede, og opskriften er beregnet til fire personer. Kan evt. også serveres med lidt dampet broccoli for at få mere grønt ind i retten. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Servering
Så er du klar til at servere den berømte general Tso's kylling med den lækre sauce og ris. Velbekomme.
Hvad er general Tso's kylling?
Den populære og berømte kyllingeret, der også kaldes General Tso's chicken på engelsk, stammer formentlig fra det blandede kinesisk-amerikanske køkken, der også har fostret mange andre kendte retter.
Retten skal være opkaldt efter en højstående kinesisk militærmand, nemlig general Tso, der angiveligt var særlig glad for denne servering.
Kan jeg bruge andre udskæringer af kylling?
Jeg foretrækker kyllingeinderfilet, fordi det er nemt at anvende og så er du sikker på et mørt resultat.
Men du kan også bruge udbenet kyllingelår eller kyllingebryst, hvor du i begge tilfælde skærer det i mundrette stykker.
En mere spicy udgave
Ønskes en mere spicy eller krydret udgave, kan du blot tilføje lidt chili.
I min version her er smagen faktisk så mild, at retten er meget børnevenlig. Men smag til med lidt chili, så den bliver mere spicy.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode
Karina skriver
Holger Rørby Madsen skriver
Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.