Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › General Tso's kylling

General Tso's kylling (nem og lækker opskrift på kinesisk kylling)

billede med general tso's kylling
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
46
DELINGER
Facebook46PinterestSMSEmailMessenger
Indhold
  • General Tso's kylling
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på general Tso's kylling
  • Servering
  • Hvad er general Tso's kylling?
  • Kan jeg bruge andre udskæringer af kylling?
  • En mere spicy udgave
  • Kommentarer

General Tso's kylling

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Nem og lækker opskrift på general Tso's kylling, der er en populær kinesisk og amerikanske ret med friteret kylling, ris og sur-sød sauce.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Kinesisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kylling
  • 600 g kyllingeinderfilet
  • 2 spsk majsstivelse
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk riseddike
  • solsikkeolie (til stegning)
  • 4 spsk majsstivelse (til panering lige inden stegning)
Kinesisk sauce
  • 4 fed hvidløg (finthakket)
  • 3 forårsløg (i tynde skiver)
  • 1 rød peberfrugt (i små tern)
  • 1 spsk ingefær (frisk, finthakket)
  • 2 dl bouillon (gerne hønsebouillon)
  • 3 spsk soja
  • 3 spsk hoisin sauce
  • 2 spsk riseddike
  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)
Desuden
  • 250 g ris (koges som anvist på pakken)
  • 3 forårsløg (snittet, til pynt)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Skær hvert stykke inderfilet mundrette stykker, og jeg deler gerne hvert stykke i tre lige store dele. Kommes i en skål og vendes sammen med majsstivelse, soja og riseddike.
    den marinerede kylling trækker 30 minutter
  2. Varm solsikkeolie op i en gryde eller dyb pande. Du skal bruge så meget olie, at du kan dybstege kyllingekødet, altså skal det være dækket helt af olien.
    dybstegning af kyllingeinderfilet i solsikkeolie
  3. Kom 4 spiseskefulde majsstivelse i en tallerken, og vend nu hurtigt hvert stykke kylling heri inden turen i olien. Steg kødet over to omgange. Hver portion tager ca. 4-5 minutter at stege.
    dybsteg kyllingestykkerne i solsikkeolie
  4. Læg de dybstegte kyllingestykker til afdrypning på køkkenrulle.
    lad de dybstegte kyllingestykker dryppe af på køkkenrulle
  5. Kassér olien og kom en ny lille sjat olie i gryden eller panden. Steg nu hvidløg sammen med forårsløg, peberfrugt og ingefær i et par minutter, men uden det tager farve.
    grøntsagerne til saucen steges af i lidt olie
  6. Tilsæt bouillon sammen med soja, hoisin sauce, riseddike og brun farin. Lad det koge op og jævn med lidt majsstivelse, der er udrørt i en smule koldt vand. S,ag til med soja, riseddike eller brun farin.
    lav den krydrede og sur-søde sauce
  7. Vend forsigtig de stegte stykker kylling i saucen, så du nu har lavet general Tso's kylling. Den berømte ret.
    til general tso's kylling vendes kyllingestykkerne i den kinesiske sauce

Næringsindhold

Kalorier540kcalKulhydrater80gProtein40gFedt5gMættet fedt1gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.02gKolesterol96mgNatrium1805mgKalium821mgKostfibre3gSukker12gVitamin A1157IUVitamin C44mgCalcium55mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Kom med din mening

Opskrift på general Tso's kylling

General Tso's kylling er hjemmelavet takeaway af sin bedste slags, hvis man kan sige det sådan.

I stedet for at hente takeaway, så lav den selv med denne opskrift, og det er både rimelig nemt og lækkert - og så ved du præcis hvad maden indeholder. Du undgår samtidig den ultraforarbejdede mad.

Det er friteret kylling, hvor jeg her har anvendt inderfilet, kogte ris og en virkelig lækker sauce, der både er krydret og sur-sød.

Hvorfor retten hedder som den gør? Det kan du læse længere nede, og opskriften er beregnet til fire personer. Kan evt. også serveres med lidt dampet broccoli for at få mere grønt ind i retten. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Sur-sød sauce med svinekød
  • Teriyaki svinemørbrad
  • Bao - kinesisk street food alias dampede boller

Servering

Så er du klar til at servere den berømte general Tso's kylling med den lækre sauce og ris. Velbekomme.

Hvad er general Tso's kylling?

Den populære og berømte kyllingeret, der også kaldes General Tso's chicken på engelsk, stammer formentlig fra det blandede kinesisk-amerikanske køkken, der også har fostret mange andre kendte retter.

Retten skal være opkaldt efter en højstående kinesisk militærmand, nemlig general Tso, der angiveligt var særlig glad for denne servering.

Kan jeg bruge andre udskæringer af kylling?

Jeg foretrækker kyllingeinderfilet, fordi det er nemt at anvende og så er du sikker på et mørt resultat.

Men du kan også bruge udbenet kyllingelår eller kyllingebryst, hvor du i begge tilfælde skærer det i mundrette stykker.

En mere spicy udgave

Ønskes en mere spicy eller krydret udgave, kan du blot tilføje lidt chili.

I min version her er smagen faktisk så mild, at retten er meget børnevenlig. Men smag til med lidt chili, så den bliver mere spicy.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Karina skriver

    september 11, 2025 at 5:18 pm

    Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    februar 25, 2025 at 9:28 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Jeg bliver glad for din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri
  • Billede af Baligryde.
    Baligryde (gryderet med inspiration fra det indonesiske køkken)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required