Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Viden om mad › Garam masala - sådan laver du selv det indiske krydderi

Garam masala - sådan laver du selv det indiske krydderi

Garam Masala krydderier
4.7 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
6
SHARES
FacebookMessenger6PinterestEmailSMS

Garam masala er en duftende krydderiblanding, som bruges i mange indiske retter. Her er en autentisk opskrift på en ægte, indisk blanding.

Garam masala er en nødvendighed i mange indiske retter. Krydderiblandingen er sammensat af krydderier med forskellige smage, der komplimenterer hinanden fuldstændig, og kendte kyllingret som Butter Chicken og Tikka Masala er ligefrem baseret på denne blanding.

Vi kan købe garam masala som stødt krydderi på glas i ethvert supermarked, men det smager af så meget mere, når vi laver det selv.

Lige som med karry har enhver familie sin egen hemmelige opskrift, men det er lykkedes at lokke denne opskrift ud af en bekendt i Mumbai.

Nogle ingredienser som muskatblomme og grønne kardemommefrø kan være svære at få fat på i den lokale butik. De kan til gengæld købes i de fleste helsekostbutikker eller på nettet.

Det tager tid at lave denne garam masala, men det kan betale sig, for når du er færdig, har du et glas med den mest velduftende garam masala, som strækker til mange retter.

Indhold
  • Garam masala er en duftende krydderiblanding, som bruges i mange indiske retter. Her er en autentisk opskrift på en ægte, indisk blanding.
  • Garam masala - sådan laver du selv det indiske krydderi
  • Ekstra tips
  • Kommentarer

Garam masala - sådan laver du selv det indiske krydderi

Karen SenecaKaren Seneca
4.7 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Samlet tid: 20 minutter min
Garam masala er en duftende krydderiblanding, som bruges i mange indiske retter. Her er en autentisk opskrift på en ægte, indisk blanding.
Antal: 1 portion
Ret: Krydderier
Køkken: Indisk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,2 dl korianderfrø
  • 2 spsk fennikelfrø
  • 0,60 dl spidskommenfrø
  • 1 spsk peberkorn sorte
  • 2 spsk grønne kardemommefrø
  • 5 kanelstænger eller 2 spiseskefulde kanel
  • 1 spsk sennepsfrø
  • 1 muskatnød
  • 2 spsk nelliker hele og tørrede
  • 1 stjerneanis
  • 3 blade muskatblomme fra en muskatblomme, op indisk: javithri
  • 4 laurbærblade indiske, tej patta, eller 5 almindelige, tørrede laurbærblade

Fremgangsmåde

  1. Rist disse krydderier på en pande for medium varme: Peberkorn, nelliker, sennepsfrø, kanel, muskatblomme, muskatnød, stjerneanis.
  2. Når krydderierne begynder at dufte, kommer du dem over på en tallerken og rister korianderfrøene.
  3. Fjern korianderfrøene efter et halvt minut og rist fennikelfrøene i et halvt minut.
  4. Tilsæt spidskommenfrø. Rist dem sammen med fennikfrøene, til du begynder at kunne dufte spidskommen. Hæld frøene ned til de andre krydderier.
  5. Lad alle krydderierne køle af.
  6. Knus krydderierne godt i en morter. Det er hårdt arbejde at få dem most godt sammen, så du kan eventuelt bruge en løghakker eller en blender.
  7. Sigt krydderiblandingen gennem en si og knus alle de dele, der ikke kom igennem sien, en gang til.
  8. Igen sier du din garam masala, og nu skulle den være lige i skabet. Hvis ikke, giver du den en tredje omgang morter og sigte.
  9. Hæld din garam masala krydderiblanding på et rent glas.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Ekstra tips

Du kan bruge alle skaldelene til at komme i en hjemmelavet chai. Hæld dem i en tepose sammen med sort te og lad dem varme op i en gryde sammen med sødmælk eller letmælk.

Mange tilsætter et par sorte kardemommefrø til deres garam masala. Jeg kan personligt ikke lide den lidt brændte jordsmag, derfor har jeg udelukket den i opskriften.

Men du kan sagtens tilsætte et to-tre stykker i krydderiblandingen, hvis du holder af smagen.

Jeg giver kanelstænger og muskatnød et lille slag med en kødhammer, før jeg bruger dem.

Se også: Rist krydderierne så de får mere smag.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Marianne skriver

    december 17, 2020 at 12:10 pm

    Du har glemt at skrive fennikelfrø på ingredienslisten. De er nævnt i fremgangsmåden.
    Jeg brugte 2 spsk. Rigtig god masala, tak for det 🙂

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      december 17, 2020 at 12:38 pm

      Tak for det Marinanne - det er selvfølgelig en fejl. Opskriften er hermed opdateret 🙂
      De bedste hilsner
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af selleritoppe.
    Hvad kan man bruge selleritoppe til?
  • Billede af chokoladekage med revner.
    Derfor revner din chokoladekage
  • Billede til artikel om grapefrugt og forhøjet kolesteroltal.
    Er grapefrugt godt mod forhøjet kolesteroltal?
  • Sæson i juli
    Sæson i juli: Se alle de danske frugter og grøntsager

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required