• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Gammeldags stegeben i gryde - mormors opskrift

Gammeldags stegeben i gryde - mormors opskrift

billederesultat for gammeldags stegeben

Opdateret:  1. november 2023 - Udgivet:  30. oktober 2020

Del gerne:
189
SHARES
FacebookMessenger189PinterestEmailSMS

Indhold

  1. Gammeldags stegeben laves i stegegryde, hvor stegebenene simrer et par timer, og kødet bliver mørt. Skyen jævnes og bruges som en god sovs.
  2. Opskrift på gammeldags stegeben
  3. Gammeldags stegeben i gryde - mormors opskrift
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Millionbøf - nem aftensmad
  9. Boller i selleri
  10. Forloren hare med bacon
4.7 fra 63 stemmer
Gå til opskrift

Gammeldags stegeben laves i stegegryde, hvor stegebenene simrer et par timer, og kødet bliver mørt. Skyen jævnes og bruges som en god sovs.

Gammeldags stegeben er en klassiker fra det danske køkken, og det er en meget nem opskrift med masser af smag.

Min erfaring er, at især børn er ret vilde med de stegte ben, hvor de kan sidde og pille det møre kød af benene. Og kødet smager altså virkelig godt.

Hvor mange stegeben skal man så anvende? Det varierer lidt efter hvor meget kød, der er på hvert enkelt ben, og der kan være stor forskel.

Disse ben her var rimelig kødfulde, og derfor passede mængden på cirka 1.5 kilo til fire personer. Men det kan også være du skal bruge lidt mere.

Husk at en stor del af vægten jo netop er ben.

Opskriften er til fire personer.

Opskrift på gammeldags stegeben

billederesultat for gammeldags stegeben

Gammeldags stegeben i gryde - mormors opskrift

Bedømmelse
4.7 fra 63 stemmer

Tryk på stjerner for at bedømme

Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 2 timer timer
Samlet tid: 2 timer timer 15 minutter minutter
Opskrift udviklet af: Holger
Antal 4
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser

  • 1,5 kg stegeben
  • 4 dl vand
  • Lidt timian - 2-3 kviste
  • 2 laurbærblade
  • smør - til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • Maizena
  • Sovsekulør

Fremgangsmåde

  • Varm en stegegryde op, og smelt smørret i den. Det skal lige brune af.
  • Brun nu tre stykker stegeben ad gangen, så de får en god kulør og smag, og bruningen er vigtig for at få den rigtige smag.
  • Tag de færdigbrunede stykker stegeben op, og fortsæt på samme måde indtil alle stykker er brunet af. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  • Kom alle stykkerne tilbage i gryden og tilsæt vand, timian og laurbærblade. Læg låget på, og lad nu stegebenene simre i et par timer. Vend dem nogle gange undervejs.
  • Når kødet er super mørt, tages de færdige stegeben op af gryden og lægges i et serveringsfad, som dækkes med sølvpapir, mens du laver sovsen.
  • Kog skyen op og jævn den med Maizena, der er udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt lidt sovsekulør så den ønskede farve på sovsen opnåes, og smag den til med salt og peber. Du kan eventuelt også tilsætte lidt fond. Eller brug en spiseskefuld gastrik.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
200
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Servér gammeldags stegeben med luftig kartoffelmos og dampet broccoli, eller prøv med en lækker broccolisalat.

Se også hvordan du laver coleslaw til gammeldags stegeben.

Se disse opskrifter fra mormors køkken:

Millionbøf - nem aftensmad

4.7 fra 128 stemmer
Millionbøf. Nem og klassisk opskrift på retten, der er en elsket favorit med hakket oksekød, løg og bouillon - og serveret med kartoffelmos.
Gå til opskrift
billede med millionbøf med kartoffelmos

Boller i selleri

4.8 fra 55 stemmer
Boller i selleri er en klassisk ret fra mormors tid, der laves med kødboller og stuvet selleri. Her er en nem opskrift med billeder.
Gå til opskrift
billederesultat for boller i selleri

Forloren hare med bacon

4.8 fra 207 stemmer
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Gå til opskrift
billede med forloren hare
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. VeraHolbøll

    november 06, 2024 at 10:31 am

    Du laver virkelig dejlig god og velsmagende mad har prøvet mange af dine opskrifter aldrig blevet skuffet ind til videre 🤗🙃😊

    Svar
  2. leif kattrup

    oktober 29, 2024 at 9:08 am

    spændende

    Svar
  3. Annie

    februar 20, 2024 at 9:24 am

    Lækre og mære ben og sovsen er god og smagfuld især med lidt gastrik (også din opskrift.)

    Svar
  4. Peter Amdisen

    oktober 26, 2023 at 4:56 pm

    Du havde mig lige ind til "Maizena"....

    Svar
  5. Mia

    oktober 09, 2023 at 3:00 pm

    Er dette okse eller svin? Mvh Mia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 09, 2023 at 4:45 pm

      Hej Mia
      Det er grisekød 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med kager der kan bages dagen før.

Kollegakage: Nemme kager du kan bage dagen før

Billede med stegt hornfisk.

Stegt hornfisk i ovn, på pande eller grill

Uge21-bedstevinkøbMV

Ugens vine, uge 21: 20 vinkøb til en fest på budget

bilelde med dansk mad krebinetter

Dansk mad: Opskrifter på mad fra det danske køkken

Billede til rødtunge med svampestuvning.

Rødtunge med svampestuvning og ristede kartofler

Ugens madplan uge 21

Ugens madplan uge 21 med skøn aftensmad til hele ugen

Forsiden lige nu

hurtig aftensmad
Hurtig aftensmad - prøv disse 10 hurtige retter→ Se opskriften
sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater
Sommerfuglepasta med hakket kylling og tomater→ Se opskriften
billede til ærtesalat med spidskål
Nem og sund ærtesalat med spidskål og agurk→ Se opskriften
Den lækre sommerkage laves på en bund af vandbakkelser, og derefter pyntes med jordbærmarmelade, flødeskum, friske jordbær og chokolade. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Sommerkage (nem opskrift med jordbær og flødeskum)→ Se opskriften
billederesultat for skyrboller proteinboller
Skyrboller - opskrift på nemme og glutenfrie proteinboller med skyr→ Se opskriften
grøn aftensmad
Grøn aftensmad - opskrifter på udvalgte grønne retter→ Se opskriften
billede til kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat
Kyllingelår med kikærter og aubergine i tomat - nem opskrift→ Se opskriften
Jordbærmad på grovbolle
Jordbærmad - smagen af dansk sol og sommer→ Se opskriften
stegt spinat
Stegt spinat→ Se opskriften
billede med fransk bondebrød
Fransk bondebrød→ Se opskriften
Billede med kyllingegyros.
Nem kyllingegyros med bulgur og spidskål→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
Som medlem slipper du for reklamer, og du kan gemme og printe opskrifter. Så vær med nu i Danmarks store fællesskab om mad. På forhånd tak.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required