Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Gammeldags stegeben

Gammeldags stegeben i gryde (mormors opskrift)

billederesultat for gammeldags stegeben
4.7 fra 63 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
204
SHARES
FacebookMessenger204PinterestEmailSMS
Indhold
  • Gammeldags stegeben i gryde
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gammeldags stegeben
  • Tips
  • Kommentarer

Gammeldags stegeben i gryde

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.7 fra 63 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 2 timer t
Samlet tid: 2 timer t 15 minutter min
Gammeldags stegeben laves i stegegryde, hvor stegebenene simrer et par timer, og kødet bliver mørt. Skyen jævnes og bruges som en god sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 1,5 kg stegeben
  • 4 dl vand
  • timian 2-3 kviste
  • 2 laurbærblade
  • smør til bruning
  • salt og friskkværnet peber
  • majsstivelse
  • madkulør

Fremgangsmåde

  1. Varm en stegegryde op, og smelt smørret i den. Det skal lige brune af.
  2. Brun nu tre stykker stegeben ad gangen, så de får en god kulør og smag, og bruningen er vigtig for at få den rigtige smag.
  3. Tag de færdigbrunede stykker stegeben op, og fortsæt på samme måde indtil alle stykker er brunet af. Krydr dem med salt og friskkværnet peber.
  4. Kom alle stykkerne tilbage i gryden og tilsæt vand, timian og laurbærblade. Læg låget på, og lad nu stegebenene simre i et par timer. Vend dem nogle gange undervejs.
  5. Når kødet er super mørt, tages de færdige stegeben op af gryden og lægges i et serveringsfad, som dækkes med sølvpapir, mens du laver sovsen.
  6. Kog skyen op og jævn den med majsstivelse, der er udrørt i lidt koldt vand. Tilsæt lidt sovsekulør så den ønskede farve på sovsen opnåes, og smag den til med salt og peber. Du kan eventuelt også tilsætte lidt fond. Eller brug en spiseskefuld gastrik.

Næringsindhold

Kalorier485kcalKulhydrater0.04gProtein27gFedt41gMættet fedt13gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt15gTransfedt0.4gKolesterol140mgNatrium728mgKalium424mgKostfibre0.01gVitamin A3IUVitamin C0.02mgCalcium30mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på gammeldags stegeben

Gammeldags stegeben er en klassiker fra det danske køkken, og det er en meget nem opskrift med masser af smag.

Min erfaring er, at især børn er ret vilde med de stegte ben, hvor de kan sidde og pille det møre kød af benene. Og kødet smager altså virkelig godt.

Hvor mange stegeben skal man så anvende? Det varierer lidt efter hvor meget kød, der er på hvert enkelt ben, og der kan være stor forskel.

Disse ben her var rimelig kødfulde, og derfor passede mængden på cirka 1.5 kilo til fire personer. Men det kan også være du skal bruge lidt mere.

Husk at en stor del af vægten jo netop er ben.

Opskriften er til fire personer.

Tips

Servér gammeldags stegeben med luftig kartoffelmos og dampet broccoli, eller prøv med en lækker broccolisalat.

Se også hvordan du laver coleslaw til gammeldags stegeben.

Se disse opskrifter fra mormors køkken:

Gammeldags millionbøf
Millionbøf. Nem og klassisk opskrift på retten, der er en elsket favorit med hakket oksekød, løg og bouillon - og serveret med kartoffelmos.
Se opskriften her
billede med millionbøf med kartoffelmos
Boller i selleri
Boller i selleri er en klassisk ret fra mormors tid, der laves med kødboller og stuvet selleri. Her er en nem opskrift med billeder.
Se opskriften her
billederesultat for boller i selleri
Forloren hare med bacon
Mormors opskrift på forloren hare svøbt i bacon og vildtsovs er en klassisk dansk ret. Her får du Danmarks bedste ovnstegte farsbrød med en lækker sovs til.
Se opskriften her
billede med forloren hare
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. VeraHolbøll skriver

    november 06, 2024 at 10:31 am

    Du laver virkelig dejlig god og velsmagende mad har prøvet mange af dine opskrifter aldrig blevet skuffet ind til videre 🤗🙃😊

    Svar
  2. leif kattrup skriver

    oktober 29, 2024 at 9:08 am

    spændende

    Svar
  3. Annie skriver

    februar 20, 2024 at 9:24 am

    Lækre og mære ben og sovsen er god og smagfuld især med lidt gastrik (også din opskrift.)

    Svar
  4. Peter Amdisen skriver

    oktober 26, 2023 at 4:56 pm

    Du havde mig lige ind til "Maizena"....

    Svar
  5. Mia skriver

    oktober 09, 2023 at 3:00 pm

    Er dette okse eller svin? Mvh Mia

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 09, 2023 at 4:45 pm

      Hej Mia
      Det er grisekød 🙂
      God fornøjelse.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af vestjysk krogryde.
    Vestjysk krogryde (med peberfrugt, svinekød og masser af smag)
  • Billede af svinemørbrad med estragonsauce.
    Svinemørbrad med estragonsauce (nem at lave på kort tid)
  • Billede af kalkun med salvie og pappardelle.
    Kalkun med salvie og pappardelle
  • Billede af pasta soffritto.
    Pasta soffritto (klassisk italiensk pastaret uden kød)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required