• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Brød

Fuldkornsboller

fuldkornsboller
Store og lækre fuldkornsboller, der samtidig er meget luftige selvom de er fyldt med fuldkorn og havregryn. Gode og sunde boller med fuldkorn. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  7. juni 2024 - Udgivet:  27. oktober 2023

Del gerne:
2.5k
SHARES
FacebookMessenger2.5kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.
  2. Opskrift på sunde fuldkornsboller
  3. Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
  8. Frysning
4.7 fra 77 stemmer
Gå til opskrift

Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.

Det her er verdens bedste fuldkornsboller, og det er helt sikkert en opskrift, som du kommer til at vende tilbage til igen og igen.

De skønne grovboller bages med masser af fuldkorn og havregryn, men alligevel får du meget lette og luftige boller, som alle kan lide.

Fuldkornsbollerne er fremragende til morgenbordet, madpakken, som brød til sandwich eller når du bare har lyst til et godt stykke brød.

Servér dem også gerne til fødselsdagen, hvis du vil gøre den lidt sundere.

Opskriften giver 12 store og luftige fuldkornsboller.

Se også mine populære opskrifter på:

  • Grovboller
  • Hurtige boller uden hævning
  • Gulerodsboller
  • Hjemmebagte boller

Opskrift på sunde fuldkornsboller

fuldkornsboller

Fuldkornsboller - nemme og luftige boller med fuldkorn

Min bedste opskrift på fuldkornsboller. Sunde og luftige boller med masser af fuldkorn og havregryn. De er gode til madpakken, sandwich eller til fryseren.
Bedømmelse
4.7 fra 77 stemmer
RetBrød
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 12 minutter minutter
Samlet tid: 1 time time 12 minutter minutter
Antal 12 stk.
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 350 g vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 350 g hvedemel
  • 200 g fuldkornsmel
  • 50 g havregryn
  • 1 æg
  • 30 g honning
  • 75 g smør
  • 10 g salt

Fremgangsmåde

  • Vej lunkent vand af i skålen til din røremaskine, og smuldr gæren i. Sæt dejkrogen på og rør gæren ud i vandet.
  • I en anden skål vejes hvedemel af sammen med fuldkornsmel, havregryn og salt. Blandes sammen.
  • Pisk et æg sammen med 30 gram honning. Eventuelt akaciehonning.
  • Smelt smørret i mikroovn eller gryde.
  • Ælt nu melblanding ind i dejen sammen med æg/honning og det smeltede smør.
  • Æltes to minutter ved lav hastighed og derefter otte minutter ved høj hastighed.
  • Tag dejen ud på bordet og virk den op. Se eventuelt her hvordan du nemt virker dej op. Lad kuglen ligge og hvile i 15 minutter.
  • Virk derefter dejen op igen.
  • Nu har du cirka 1.100 gram dej, som deles i 12 lige store stykker til fuldkornsboller. Vej gerne dejstykkerne af og de skal veje cirka 90 gram pr. styk.
  • Trilles til boller som sættes på smurt hulrist eller bageplade med bagepapir. Du får det bedste resultat med en hulplade.
  • Pensl grovbollerne med lidt vand og lad dem hæve 30 minutter.
  • Forvarm ovnen til 240 grader varmluft og stil et lille fad eller bradepande ind nederst i ovn. Varm ovnen godt igennem.
  • Drys de færdighævede fuldkornsboller med lidt fuldkornsmel, og stil dem i ovnen.
  • Kom en lille sjat vand ind i fadet/bradepanden, luk straks ovnlågen og skru ned til 210 grader varmluft.
  • Fuldkornsbollerne bages cirka 12 minutter.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
227
% Daglig værdi*
Fedt
 
6
g
9
%
Mættet fedt
 
3
g
19
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
0.4
g
Enkelumættet fedt
 
2
g
Kolesterol
 
27
mg
9
%
Natrium
 
372
mg
16
%
Kalium
 
85
mg
2
%
Kulhydrater
 
37
g
12
%
Kostfibre
 
3
g
13
%
Sukker
 
2
g
2
%
Protein
 
6
g
12
%
Vitamin A
 
176
IU
4
%
Vitamin C
 
0.02
mg
0
%
Calcium
 
21
mg
2
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

De bagte fuldkornsboller køles af på en rist, hvorefter de er klar til servering.

Et par noter om opskriften: Du kan bruge fuldkornsmel som du synes eller lige har i køkkenskabet, og jeg har her anvendt en økologisk fuldkorns ølands hvedemel fra Claus Meyer, som jeg synes er fantastisk til grovbollerne.

Havregryn kan både være finvalsede eller grovvalsede, selvom jeg foretrækker de grovvalsede gryn.

Omkring honning kan du anvende en almindelig honning, eller bruge en akaciehonning. Jeg synes begge giver et godt resultat, og med honningen kan du bage fuldkornsbollerne uden sukker.

Frysning

De nemme fuldkornsboller kan sagtens fryses ned når de er kølet lidt af.

Ved brug efter frost skylles bollerne hurtigt under vandhanen, vandet rystes af igen og de bages cirka 4-5 minutter ved 200 grader varmluft.

Så er grovbollerne sprøde og nybagte igen.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Lotte Schluter

    marts 17, 2025 at 6:19 pm

    Simpelthen de perfekte boller både til min søns lune frokosten og til eftermiddag s madpakken de bliver en fast del af madpakkene

    Svar
  2. Jill Wadstrøm

    februar 16, 2025 at 9:14 am

    Klart de bedst boller jeg har bagt 🌺
    Meget nemme og hele familien elsker dem

    Svar
  3. Mette

    januar 24, 2025 at 7:31 am

    Virkelig lækre grovboller. Jeg tilføjede
    1 spk hakkede mandler
    1 spk hakkede valnødder
    1 spk hakkede hasselnødder
    1 spk solsikkekerner og
    1 spk græskarkerner
    Penslede med vand og dryssede med hørfrø
    Bagt i airfryer ved 200 grader direkte på risten

    Virkelig lækkert også her dagen efter 😊

    Svar
  4. Evan

    januar 13, 2025 at 5:59 pm

    Hey. Jeg fik en meget klæ dej, og var nød til at tilføje mere hvedemel, er det normalt?

    Svar
  5. Majken

    januar 01, 2025 at 6:51 pm

    De bedste fuldkornsboller friske også efter frost.

    Svar
  6. Haan

    november 07, 2024 at 3:45 pm

    Jeg bagte med emmermel og en lille smule ekstra hvedemel. Det færdige resultat er blevet super godt. Tak for opskrift og inspiration🤓

    Svar
  7. Michael Changkhaen

    oktober 26, 2024 at 8:41 am

    Hej
    Jeg vil gerne lave bollerne, men uden smør.
    Tænker at smørret tælles som væske, ville jeg kunne erstatte med lidt mere vand el. mælk ?
    (skal også undgå olie)
    Bh. Michael

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      oktober 26, 2024 at 8:48 am

      Hej Michael
      Jo, det kan du godt, men de får selvfølgelig en anden konsistens. Så prøv med lidt mere væske. Skriv gerne her hvordan det blev 🙂
      God bagelyst - og god weekend.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  8. Birgit-Marie Silword

    september 29, 2024 at 8:06 pm

    Er glad for opskriften ikke skal findes et eller andet sted, men er der sammen med omtalen. Tak

    Svar
« Ældre kommentarer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required