Få min nemme opskrift på en lækker frugtkage. Den luftige kan fyldes med diverse stykker frugt og bær, og den bages helt uden smør.
En skøn frugtkage, der både er nem at bage og så er det en gylden mulighed for at få anvende rester af frugt og bær i køleskabet.
Du kan fylde kagen med forskellige slags frugt, og det kan være æble, pære, banan eller hvad du har liggende. Og diverse bær som blåbær, hindbær og så videre.
Jeg har bagt kagen uden smør, og i stedet er der anvendt solsikkeolie. Olien kan dog nemt erstattes med ca. 105 gram smeltet smør. God bagelyst.
Se også mine populære opskrifter på:
Opskrift på frugtkage
Frugtkage
Ingredienser
- 3 æg - strl. M/L
- 200 g sukker
- 200 g hvedemel
- 10 g vaniljesukker - svarende til to teskeer
- 7 g bagepulver - svarende til en stor teske
- 1 nip salt
- 90 g solsikkeolie
- 50 g mælk
- 300 g frugt - og/eller bær efter eget valg
Fremgangsmåde
- Tænd din ovn på 180 grader over- og undervarme, og beklæd en form eller fad med bagepapir. Den skal være ca. 21 gange centimeter.
- Pisk 3 æg grundigt sammen med 200 gram sukker i en skål, og pisk indtil æggemassen er lys og luftig. Det giver en luftige kage.
- Vend så 200 gram hvedemel i sammen med 10 gram vaniljesukker, 7 grm bagepulver og 1 nip salt. Her skal du ikke længere piske, men blot vende/folde det sammen. Brug gerne en dejskraber.
- Derefter vendes 90 gram solsikkeolie forsigtigt i sammen med 50 gram mælk.
- Klargør frugt og bær efter eget valg. Du skal bruge ca. 300 gram frugt og bær, der vendes i dejen.
- Fordel dejen i formen og bag frugtkagen ved 180 grader over- og undervarme i ca. 45 minutter. Bages på næstnederste rille.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Den færdigbagte frugtkage køles af, hvorefter den kan sigtes med lidt flormelis og skæres ud i passende stykker.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften på frugtkage, og skriv gerne her hvad du synes om kagen.
Birgit Olesen
Kan jeg anvende varmluft?