• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Dessert

Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Friturestegt camembert
Friturestegt camembert med solbærsyltetøj og ristet brød er en 70'er-favorit, som stadig kan nydes med stor velbehag. Foto: Karen Seneca/Madensverden.dk.

Opdateret:  9. maj 2024 - Udgivet:  17. maj 2021

Del gerne:
96
SHARES
FacebookMessenger96PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.
  2. Opskrift på friturestegt camembert
  3. Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)
  4. Ingredienser
  5. Fremgangsmåde
  6. Næringsindhold
  7. Tips
4.9 fra 13 stemmer
Gå til opskrift

Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.

Friturestegt camembert var på alle menukort i 70'erne og 80'erne. Den franske, runde ost var et hit som forret eller dessert sammen med en skål solbærsyltetøj.

Retten holder stadig, især når man laver den selv. Og så er det utrolig nemt at lave.

En Camembert skal blot paneres i æg og rasp som en karbonade, herefter friteres den i raspolie. Efter fem til ti minutter har du en retro-ret, som de fleste oste-elskere vil kaste sig over.

Opskrift på friturestegt camembert

Friturestegt camembert

Friturestegt camembert (en klassiker med solbærsyltetøj)

Friturestegt camembert har det lækreste cremede indre og et knasende sprødt ydre. Her er opskriften på en retro-ret os, der elsker ost.
Bedømmelse
4.9 fra 13 stemmer
RetSmørrebrød
Arbejdstid: 10 minutter minutter
Tilberedning: 10 minutter minutter
Samlet tid: 20 minutter minutter
Antal 2 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Karen Seneca

Ingredienser

  • 1 camembert
  • 1 dl Pankorasp
  • 1 æg - sammenpisket
  • 0.8 dl smagsneutral olie - gerne rapsolie
  • 2 skiver brød
  • solbærsyltetøj

Fremgangsmåde

  • Pisk ægget og hæld det op i en dyb tallerken. Hæld raspen op i en anden dyb tallerken.
  • Pak din camembert ud og vend den i ægget, sørg for at alt bliver dækket af æg.
  • Vend nu osten i raspen, så du får den dækket af rasp.
  • Gentag processen: Først æg, herefter rasp.
  • Kom din ost i køleskabet, imens olien varmes op.
  • Når du tror, at olien er varm nok, kommer du et brødtern i olien - bliver den gylden på få minutter, er olien klar. Du kan også bruge termometer - her skal olien op på 175 grader.
  • Tag en hulske og læg camemberten ned i olien. Lad den stege i fem minutter, vend den med din hulske og lad den stege yderligere fem minutter.
  • Når overfladen er sprød og gyldenbrun, tager du osten op, og serverer den med ristet brød, solbærsyltetøj og godt smør.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
695
% Daglig værdi*
Fedt
 
31
g
48
%
Mættet fedt
 
18
g
113
%
Transfedt
 
0.02
g
Flerumættet fedt
 
2
g
Enkelumættet fedt
 
9
g
Kolesterol
 
163
mg
54
%
Natrium
 
1212
mg
53
%
Kalium
 
359
mg
10
%
Kulhydrater
 
73
g
24
%
Kostfibre
 
2
g
8
%
Sukker
 
39
g
43
%
Protein
 
30
g
60
%
Vitamin A
 
1046
IU
21
%
Vitamin C
 
7
mg
8
%
Calcium
 
519
mg
52
%
Jern
 
3
mg
17
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Er du ikke vild med friturestegning, kan du bage din camembert - eller brie - i stedet. Her er opskriften på bagt camembert.

Friturestegt camembert serveres ofte med solbærsyltetøj her i Danmark. Men du kan også bruge en god rabarbermarmelade som her.

Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Vibe

    februar 24, 2024 at 1:31 pm

    0,8 dl? Mon ikke det er 0,8 liter?

    Svar
  2. Bjørnen

    februar 17, 2024 at 11:41 pm

    Havde helt glemt denne lækre ret!!!
    Husker, mine forældre fik den ved særlige lejligheder... Og har sgu selv fået blod på tanden!!! Mine søskende og jeg fik ALDRIG lov til at smage, men nu bor man heldigvis alene!!!

    Svar
  3. Kristian

    juni 16, 2022 at 11:47 am

    "Hot Høng" var et ritual for min mor og jeg på Faaborg-Gelting turene!

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required