• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Æggeretter

Frittata opskrift - italiensk æggekage med kartofler

Billede resultat for frittata æggekage
En virkelig lækker frittata opskrift, der er en italiensk æggekage med kartofler, spinat og bacon. Frittata smager godt når den er frisklavet og varm, men er også god når er kold. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  23. juni 2023 - Udgivet:  7. juli 2017

Del gerne:
3.7k
SHARES
FacebookMessenger3.7kPinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.
  2. Italiensk æggekage
  3. Opskrift på frittata
  4. Frittata opskrift
  5. Ingredienser
  6. Fremgangsmåde
  7. Næringsindhold
  8. Note
4.7 fra 14 stemmer
Gå til opskrift

Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.

Du skal prøve denne dejlige frittata opskrift, der er virkelig god aftensmad med masser af smag.

Og så er den italienske æggekage samtidig super nem at lave.

Italiensk æggekage

Frittata er en italiensk æggekage, som kan laves på et utal af måder. Der kan bruges stort set alle slags grøntsager, og det smager altsammen godt.

I denne udgave er den med kartofler, spinat, bacon og andre gode råvarer, men du kan sagtens droppe baconternene, og så er der jo tale om en super god vegetarret.

Opskriften er til fire personer, men rester gør lykke i madkassen dagen derpå.

Se mere inspiration:

  • Opskrift på nem tortilla - spansk æggekage med chorizo
  • Æggekage opskrift med bacon, tomater og purløg
  • Æggekage med kartofler og kylling i tern
  • Æggekage med spidskål og bacon som nem aftensmad
  • Æggekage i ovn (verdens bedste æggekage)

Opskrift på frittata

Billede resultat for frittata æggekage

Frittata opskrift

Frittata opskrift: Prøv denne lækre frittata, der er en italiensk æggekage, som laves med kartofler, spinat, bacon, peberfrugt, løg og æg.
Bedømmelse
4.7 fra 14 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 15 minutter minutter
Tilberedning: 30 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 500 g kartofler - uden skræl
  • 250 g spinat - frisk
  • 1 rødløg
  • 1 rød peberfrugt
  • 200 g bacon - i tern
  • 10 æg
  • 0,5 dl mælk
  • 1 tsk oregano - tørret
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde

  • Kartoflerne skæres i mindre tern, som koges i letsaltet vand i fem minutter. Hvis kartoflerne er med skræl, kan du med fordel skrælle dem først, mens nye kartofler blot vaskes rene.
  • Hæld vandet fra, og fordel kartoffelternene i et ildfast fad, som du har beklædt med bagepapir.
  • Den friske spinat skylles grundigt og slynges tør, inden den svitses let på en varm pande, så spinaten lige netop falder sammen. Fordel den derefter over kartoflerne.
  • Rødløg snittes i tynde strimler og det samme med den røde peberfrugt. Begge svitses et minuts tid i en smule olivenolie på den varme pande, og fordeles derefter i fadet.
  • Æg piskes godt sammen med mælk, salt og friskkværnet peber, og hældes over grøntsagerne.
  • Bacontern steges næsten sprøde på panden, og drysses over frittataen, og slut af med at krydre med lidt oregano.
  • Bag den dejlige frittata i en forvarmet ovn ved 160 grader varmluft, hvor den skal have cirka 30 minutter.
  • Lad den hvile fem minutter når den er kommet ud af ovnen.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
175
% Daglig værdi*
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Note

Som sagt kan du med fordel lade den færdige frittata køle lidt af inden servering, da den er rygende varm.

Den italienske æggekage kan serveres som aftensmad, men den er også fin til en god brunch.

Den lækre frittata opskrift ender op med denne dejlige ret, der er lige til nyde. Æggekagen bages i et fad, og indeholder blandt andet kartofler. Derfor er den meget mættende. Foto: Madensverden.dk.
Den lækre frittata opskrift ender op med denne dejlige ret, der er lige til nyde. Æggekagen bages i et fad, og indeholder blandt andet kartofler. Derfor er den meget mættende. Foto: Madensverden.dk.
Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. lone nisker

    marts 12, 2023 at 3:31 pm

    hej Holger. kunne jeg få et cirka mål på det ildfaste fad.

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Rabarberhapsere

Rabarberhapsere - lækre små kager med rabarber

Billede med marmoreret grillfilet.

Marmoreret grillfilet - opskrift med stegetid og tips

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Gør noget godt for dig selv - bliv medlem af Madens Verden nu
Det er billigere end du tror.
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required