Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Franske vafler med smørcreme

Franske vafler med smørcreme

Franske vafler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMS

Franske vafler med smørcreme er små sprøde butterdejs-småkager dyppet i sukker og lagt sammen med en lækker vaniljesmørcreme.

Franske vafler er klassiske danske småkager, som man kan købe i stort set alle supermarkeder i hele landet. Men jeg havde aldrig tænkt på at man også kan lave dem hjemmelavet. Det kan man, og det er nemt.

Faktisk er det nok den nemmeste småkageopskrift, fordi selve vaflen kan laves med færdigkøbt butterdej, der dækkes med sukker. Imens de bages, kan du lave cremen.

Dette betyder, at opskriften kun tager 15 minutter at lave, inklusiv selve det at bage vaflerne. Minder meget om opskriften på øretæver.

Vil du lave din egen butterdej, kan du følge denne opskrift.

Se også mine opskrifter på:

  • Vafler i vaffeljern - sprøde og hjemmelavede
  • Spinatvafler - sunde og sukkerfri vafler med spinat

Opskrift på franske vafler

Franske vafler

Rakel Seneca
5 fra 3 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 7 minutter min
Tilb. tid: 8 minutter min
Samlet tid: 15 minutter min
Franske vafler med smørcreme er små sprøde butterdejs-småkager dyppet i sukker og lagt sammen med en lækker vaniljesmørcreme.
Antal: 15 stykker
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 140 g butterdej
  • 50 g sukker
  • 50 g smør stuetemperatur
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn og gør en bagplade klar med bagepapir.
  2. Tag nu butterdejen og brug en rund småkageform på cirka fem centimeter, stik 30 cirkler ud.
  3. Drys nu sukker ud over alle cirklerne, vend dem om og drys resten af sukkeret ud over.
  4. Tag nu et stykke dej og rul det forsigtigt, så det former en oval og sukkeret sidder fast i dejen. Brug derefter en gaffel til at lave huller rundt omkring i den. Forsæt, indtil al dejen er brugt.
  5. Put vaflerne på bagepladen og bag dem i cirka otte minutter, de skal kun være let gyldne. Lad dem nu køle ned på en rist.
  6. Lav derefter smørcremen: Kom stuetempereret smør til en skål, tilføj derefter flormelis og vaniljesukker. Pisk det hele sammen.
  7. Smør nu cremen ud på halvdelen af vaflerne og top dem derefter med en til vaffel.
  8. Server dine franske vafler til en god kop kaffe.

Næringsindhold

Kalorier102kcalKulhydrater11gProtein1gFedt6gMættet fedt3gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol7mgNatrium45mgKalium7mgKostfibre0.1gSukker7gVitamin A83IUCalcium2mgJern0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Tips

Jeg pyntede mine franske vafler med en lille smule mørk chokolade, som jeg smeltede og dryppede henover dem.

Det er både fint at se op, og så smager det godt. Du kan naturligvis også bruge lys eller hvid chokolade.

Se også andre klassiske småkager her:

Sønderjyske ingenting

Vaniljekranse

Bedste brunkager

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required