• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Franske vafler med smørcreme

Franske vafler med smørcreme

Franske vafler
5 fra 3 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
24
SHARES
FacebookMessenger24PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  24. januar 2024 - Udgivet:  16. december 2021

Franske vafler med smørcreme er små sprøde butterdejs-småkager dyppet i sukker og lagt sammen med en lækker vaniljesmørcreme.

Franske vafler er klassiske danske småkager, som man kan købe i stort set alle supermarkeder i hele landet. Men jeg havde aldrig tænkt på at man også kan lave dem hjemmelavet. Det kan man, og det er nemt.

Faktisk er det nok den nemmeste småkageopskrift, fordi selve vaflen kan laves med færdigkøbt butterdej, der dækkes med sukker. Imens de bages, kan du lave cremen.

Dette betyder, at opskriften kun tager 15 minutter at lave, inklusiv selve det at bage vaflerne. Minder meget om opskriften på øretæver.

Vil du lave din egen butterdej, kan du følge denne opskrift.

Se også mine opskrifter på:

  • Vafler i vaffeljern - sprøde og hjemmelavede
  • Spinatvafler - sunde og sukkerfri vafler med spinat

Opskrift på franske vafler

Franske vafler
Rakel Seneca

Franske vafler

5 fra 3 stemmer
Franske vafler med smørcreme er små sprøde butterdejs-småkager dyppet i sukker og lagt sammen med en lækker vaniljesmørcreme.
Forb. tid 7 minutter min
Tilb. tid 8 minutter min
Samlet tid 15 minutter min
Antal: 15 stykker
Ret: Søde sager
Køkken: Dansk
Kalorier: 102
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 140 g butterdej
  • 50 g sukker
  • 50 g smør - stuetemperatur
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Forvarm ovnen til 200 grader almindelig ovn og gør en bagplade klar med bagepapir.
  2. Tag nu butterdejen og brug en rund småkageform på cirka fem centimeter, stik 30 cirkler ud.
  3. Drys nu sukker ud over alle cirklerne, vend dem om og drys resten af sukkeret ud over.
  4. Tag nu et stykke dej og rul det forsigtigt, så det former en oval og sukkeret sidder fast i dejen. Brug derefter en gaffel til at lave huller rundt omkring i den. Forsæt, indtil al dejen er brugt.
  5. Put vaflerne på bagepladen og bag dem i cirka otte minutter, de skal kun være let gyldne. Lad dem nu køle ned på en rist.
  6. Lav derefter smørcremen: Kom stuetempereret smør til en skål, tilføj derefter flormelis og vaniljesukker. Pisk det hele sammen.
  7. Smør nu cremen ud på halvdelen af vaflerne og top dem derefter med en til vaffel.
  8. Server dine franske vafler til en god kop kaffe.

Næringsindhold

Kalorier: 102kcalKulhydrater: 11gProtein: 1gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 7mgNatrium: 45mgKalium: 7mgKostfibre: 0.1gSukker: 7gVitamin A: 83IUCalcium: 2mgJern: 0.2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Jeg pyntede mine franske vafler med en lille smule mørk chokolade, som jeg smeltede og dryppede henover dem.

Det er både fint at se op, og så smager det godt. Du kan naturligvis også bruge lys eller hvid chokolade.

Se også andre klassiske småkager her:

Sønderjyske ingenting

Vaniljekranse

Bedste brunkager

Om Rakel
Rakel Seneca

Rakel har boet i Indien de sidste tre år. Derfor er mange af hendes opskrifter inspireret af de varme himmelstrøg. Derudover har hun levet som vegetar i ni år, og deler lækre vegetar- og bageopskrifter, som alle kan nyde.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required