• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Snacks og søde sager › Fransk nougat - opskrift på en rigtig lækkerbisken

Fransk nougat - opskrift på en rigtig lækkerbisken

Fransk nougat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  18. december 2020 - Udgivet:  18. december 2020

Fransk nougat med mandler og pistacienødder er obligatorisk juleslik i mange lande. Og den søde, hvide nougat klæder de knasende nødder.

Fransk nougat har mere end 500 år på bagen. Man ved, at der blev lavet hvid nougat af blandt andet honning i 1.000-tallets Persien.

Og ca. 500 år efter kom opskriften baseret på honning til Sydfrankrig, Spanien og Italien.

Franskmændene begyndte at producere en blødere variant med piskede æggehvider, Nougat de Montélimar, og det er den, du får opskriften på her.

I dagens Danmark bruger mange glukosesirup i stedet for honning, og denne opskrift indeholder da også både lys sirup og glukosesirup.

Juleslik i Middelhavslandene

Den mørke nougat med hasselnødder og kakao som vi blot kalder nougat i Danmark, har i virkeligheden ikke meget med nougat at gøre. Den eneste lighed er, at de begge indeholder en del sukker.

Den hvide nougat er en fast del af juleslikket i sydeuropæiske lande som Italien og Spanien - samt selvfølgelig i Frankrig.

Uanset nationalitet så er det en sød og lettere klistret konfekt, som især smager godt, hvis du bruger saltede pistacienødder.

Men husk: Det er vigtigt, at du pisker massen mindst 10 minutter, når du blander sirup med æggehvider, ellers bliver nougaten klistret og svær at skære i tern.

Opskrift på fransk nougat med pistacienødder

Fransk nougat
Karen SenecaKaren Seneca

Fransk nougat med mandler og pistacienødder

5 fra 1 stemme
Fransk nougat med mandler og pistacienødder er obligatorisk juleslik i mange lande. Og den søde, hvide nougat klæder de knasende nødder.
Forb. tid 20 minutter min
Tilb. tid 20 minutter min
Hviletid 12 timer t
Samlet tid 12 timer t 40 minutter min
Antal: 12 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Mellemøsten
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 200 g sukker
  • 240 g lys sirup
  • 120 g glukosesirup
  • 0,8 dl vand
  • 2 stk pasteuriserede æggehvider
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g mandler - saltede, smuttede

Fremgangsmåde
 

  1. Kom mandler i en gryde med vand, bring vandet i kog og lad det koge et par minutter. Hæld vandet fra, skyl mandlerne i koldt vand og smut dem.
  2. Hak pistacienødder og mandler groft - nærmest kun en halvering af dem.
  3. Bred nødderne ud på bageplade og rist dem i ovnen otte-ti minutter på 125 grader.
  4. Bland glukosesirup, lys sirup, sukker og vand og bring det i kog i en gryde.
  5. Lad det koge i ca. 15 minutter, det må godt syde og boble i vilden sky - så længe det ikke brænder på eller koger over.
  6. Når temperaturen er 145 grader, skal du tage siruppen af varmen. Har du ikke termometer, skal du blot komme nogle dråber i et glas iskoldt vand. Hvis det stivner meget hurtigt, er massen klar. Hvis ikke lader du den koge videre for fulde drøn.
  7. Pisk æggehviderne i en skål, så de er helt stive.
  8. Når siruppen er klar, hælder du den langsomt i æggehviderne, mens du hele tiden pisker med din el-mikser - eller i din køkkenmaskine.
  9. Pisk i alt i ti minutter, så ægge-sirupmassen bliver tyk og klistret. Hæld derefter nødderne i. Det er lidt svært at røre rundt, men du kan eventuelt bruge el-mikseren på laveste omdrejning.
  10. Beklæd en kagedåse på 20 x 30 cm. med bagepapir penslet med en smule neutral madolie. Hæld den tykke masse ned i dåsen og gør den glat med en spartel.
  11. Lad den sætte sig mindst 12 timer i dåsen ved stuetemperatur, før du tager den op og skærer i to cm. brede skiver, hvorefter du skærer dem ud, så de franske nougat-skiver bliver tre cm. lange.
  12. Drys med flormelis og eventuelt noget guld- eller bronzestøv. Opbevares i kagedåsen ved stuetemperatur. Husk at lægge bagepapir eller madpapir mellem lagene, så de ikke klistrer sammen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Her er et udvalg af opskrifter på andre søde sager:

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade

4.7 fra 7 stemmer
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Gå til opskrift
Marcipanhjerter

P-tærter med skumfidus

4.6 fra 15 stemmer
De her P-tærter med skumfidus smager skønt og er verdens nemmeste at lave - du skal kun bruge tre ingredienser.
Gå til opskrift
Disse hjemmelavede P-tærter med skumfidus er små rustikke smagsbomber med peanuts, skumfidus og mørk chokolade. De er super nemme at lave og virkelig lækre! Foto: Charlotte Mithril

Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre

4.9 fra 15 stemmer
Lakridskarameller smager virkelig godt. Især de hjemmelavede. Her får du en opskrift, som du kan følge uden at bruge et bagetermometer.
Gå til opskrift
Lakridskarameller
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af grillede grøntsager.

Grillede grøntsager - sundt tilbehør lavet på grill

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required