Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Snacks og søde sager › Fransk nougat - opskrift på en rigtig lækkerbisken

Fransk nougat - opskrift på en rigtig lækkerbisken

Fransk nougat
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
16
SHARES
FacebookMessenger16PinterestEmailSMS

Fransk nougat med mandler og pistacienødder er obligatorisk juleslik i mange lande. Og den søde, hvide nougat klæder de knasende nødder.

Fransk nougat har mere end 500 år på bagen. Man ved, at der blev lavet hvid nougat af blandt andet honning i 1.000-tallets Persien.

Og ca. 500 år efter kom opskriften baseret på honning til Sydfrankrig, Spanien og Italien.

Franskmændene begyndte at producere en blødere variant med piskede æggehvider, Nougat de Montélimar, og det er den, du får opskriften på her.

I dagens Danmark bruger mange glukosesirup i stedet for honning, og denne opskrift indeholder da også både lys sirup og glukosesirup.

Juleslik i Middelhavslandene

Den mørke nougat med hasselnødder og kakao som vi blot kalder nougat i Danmark, har i virkeligheden ikke meget med nougat at gøre. Den eneste lighed er, at de begge indeholder en del sukker.

Den hvide nougat er en fast del af juleslikket i sydeuropæiske lande som Italien og Spanien - samt selvfølgelig i Frankrig.

Uanset nationalitet så er det en sød og lettere klistret konfekt, som især smager godt, hvis du bruger saltede pistacienødder.

Men husk: Det er vigtigt, at du pisker massen mindst 10 minutter, når du blander sirup med æggehvider, ellers bliver nougaten klistret og svær at skære i tern.

Opskrift på fransk nougat med pistacienødder

Fransk nougat med mandler og pistacienødder

Karen SenecaKaren Seneca
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 20 minutter min
Tilb. tid: 20 minutter min
Hviletid: 12 timer t
Samlet tid: 12 timer t 40 minutter min
Fransk nougat med mandler og pistacienødder er obligatorisk juleslik i mange lande. Og den søde, hvide nougat klæder de knasende nødder.
Antal: 12 personer
Ret: Søde sager
Køkken: Mellemøsten
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 200 g sukker
  • 240 g lys sirup
  • 120 g glukosesirup
  • 0,8 dl vand
  • 2 stk pasteuriserede æggehvider
  • 100 g pistacienødder
  • 100 g mandler saltede, smuttede

Fremgangsmåde

  1. Kom mandler i en gryde med vand, bring vandet i kog og lad det koge et par minutter. Hæld vandet fra, skyl mandlerne i koldt vand og smut dem.
  2. Hak pistacienødder og mandler groft - nærmest kun en halvering af dem.
  3. Bred nødderne ud på bageplade og rist dem i ovnen otte-ti minutter på 125 grader.
  4. Bland glukosesirup, lys sirup, sukker og vand og bring det i kog i en gryde.
  5. Lad det koge i ca. 15 minutter, det må godt syde og boble i vilden sky - så længe det ikke brænder på eller koger over.
  6. Når temperaturen er 145 grader, skal du tage siruppen af varmen. Har du ikke termometer, skal du blot komme nogle dråber i et glas iskoldt vand. Hvis det stivner meget hurtigt, er massen klar. Hvis ikke lader du den koge videre for fulde drøn.
  7. Pisk æggehviderne i en skål, så de er helt stive.
  8. Når siruppen er klar, hælder du den langsomt i æggehviderne, mens du hele tiden pisker med din el-mikser - eller i din køkkenmaskine.
  9. Pisk i alt i ti minutter, så ægge-sirupmassen bliver tyk og klistret. Hæld derefter nødderne i. Det er lidt svært at røre rundt, men du kan eventuelt bruge el-mikseren på laveste omdrejning.
  10. Beklæd en kagedåse på 20 x 30 cm. med bagepapir penslet med en smule neutral madolie. Hæld den tykke masse ned i dåsen og gør den glat med en spartel.
  11. Lad den sætte sig mindst 12 timer i dåsen ved stuetemperatur, før du tager den op og skærer i to cm. brede skiver, hvorefter du skærer dem ud, så de franske nougat-skiver bliver tre cm. lange.
  12. Drys med flormelis og eventuelt noget guld- eller bronzestøv. Opbevares i kagedåsen ved stuetemperatur. Husk at lægge bagepapir eller madpapir mellem lagene, så de ikke klistrer sammen.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Her er et udvalg af opskrifter på andre søde sager:

Marcipanhjerter med lakrids i lyserød Ruby chokolade
Marcipanhjerter kan laves året rundt, for eksempel til Valentinsdag eller jul. Se opskrift og tips til temperering af chokolade.
Se opskriften her
Marcipanhjerter
P-tærter med skumfidus
De her P-tærter med skumfidus smager skønt og er verdens nemmeste at lave - du skal kun bruge tre ingredienser.
Se opskriften her
Disse hjemmelavede P-tærter med skumfidus er små rustikke smagsbomber med peanuts, skumfidus og mørk chokolade. De er super nemme at lave og virkelig lækre! Foto: Charlotte Mithril
Lakridskarameller - hjemmelavede og lækre
Lakridskarameller smager virkelig godt. Især de hjemmelavede. Her får du en opskrift, som du kan følge uden at bruge et bagetermometer.
Se opskriften her
Lakridskarameller
Om Karen
Karen Seneca
Karen Seneca

Karen er journalist, forfatter og rejseblogger. Og så er hun en ægte madnørd, som elsker at eksperimentere i køkkenet.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Comments

No Comments

Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

Mere inspiration

  • Bagte rabarber
    Bagte rabarber (opskrift på rabarber bagt i ovn)
  • billede med hjemmelavede mælkesnitter
    Hjemmelavede mælkesnitter (sådan laver du dem nemt)
  • marcipan med nutella og hvid chokolade
    Marcipan med nutella og hvid chokolade
  • Marengsspøgelser til Halloween
    Marengsspøgelser direkte til Halloween

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required