Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Forårsgryde - nem gryderet med kylling, gulerødder og ærter

Forårsgryde - nem gryderet med kylling, gulerødder og ærter

forårsgryde
5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
2.2k
SHARES
FacebookMessenger2.2kPinterestEmailSMS

Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.

Forårsgryde er en super skøn opskrift på det, som jeg vil kalde en typisk dansk gryderet.

I gryden er der nemlig kylling, ærter, gulerødder og nogle andre lækre ting, og retten er meget nem at lave. Den minder på nogle måder lidt om en klassisk frikassé.

Du kan sagtens variere mængden af de enkelte ingredienser, og der kan eks. tilsættes andre krydderurter som løvstikke.

Har du et par koteletter liggende i overskud i køleskabet, kan de sagtens skæres ud i mindre tern, og anvendes i stedet for kylling. Tilberedningstiden er den samme. Opskriften på den lækre forårsgryde er beregnet til fire personer.

Indhold
  • Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
  • Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
  • Servering
  • FAQ
  • Kommentarer

Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 14 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 15 minutter min
Tilb. tid: 25 minutter min
Samlet tid: 40 minutter min
Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 500 g kyllingebryst i mindre tern
  • 1 spsk smør til stegning
  • 1 bundt forårsløg snittes fint
  • 250 g gulerødder i små tern
  • 250 g ærter gerne fra frost
  • 6 dl mælk måske lidt mere
  • 2 bouillonterninger gerne hønsebouillon
  • timian gerne friske kviste, rosmarin kan også bruges
  • 3 spsk majsstivelse udrørt i en smule koldt vand
  • muskatnød revet
  • citronsaft friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt grønne asparges i mindre stykker
  • 1 håndfuld persille hakket

Fremgangsmåde

  1. Start med at gøre alle ingredienser klar som anvist.
  2. Varm en stor gryde op og kom 1 spsk smør i. Lad det bruse af.
  3. Brun så 500 g kyllingebryst i mindre tern grundigt i gryden, hvorefter 1 bundt forårsløg svitses med.
  4. Tilsæt så 250 g gulerødder og 250 g ærter, og lad dem stege med et minuts tid mere.
  5. Hæld 6 dl mælk i din forårsgryde sammen med 2 bouillonterninger. Tilsæt også frisk timian eller rosmarin. Eller begge dele.
  6. Når det koger, skruer du ned for blusset, og lader nu din gryderet med kylling simre i ca. 15-20 minutter under låg, afhængig af hvor kogte du ønsker grøntsagerne. Rør lidt i gryden nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  7. Jævn din forårsgryde med 3 spsk majsstivelse (evt. Maizena), der er udrørt i en smule koldt vand.
  8. Smag gryderetten til med lidt revet muskatnød, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Vend 1 bundt grønne asparges i, og lad dem simre med i et par minutter mere.
  10. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille (hakket) i.

Næringsindhold

Kalorier372kcalKulhydrater31gProtein37gFedt11gMættet fedt5gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt3gTransfedt0.1gKolesterol106mgNatrium865mgKalium1182mgKostfibre7gSukker15gVitamin A11838IUVitamin C40mgCalcium254mgJern3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Servering

Forårsgryde serveres straks - eventuelt med kogte kartofler og en frisk salat.

Flere inspirerende opskrifter:

Kylling i grøn aspargessauce
Opskrift på kylling i grøn aspargessauce. En meget nem og lækker ret, hvor du koger kyllingebryst, og vender det med grønne asparges og ærter.
Se opskriften her
Billede af kylling i grøn aspargessauce.
Spinatgryde med kylling, karry og ris (på 20 minutter)
Her får du min lækre opskrift på spinatgryde, der er en hurtig gryderet med masser af spinat, meget mør kyllingefilet, karry og kogte ris.
Se opskriften her
spinatgryde
Nem gryderet med kylling
Min opskrift på en nem gryderet med kylling, som hele familien vil elske. Med kyllingebryst i tern, peberfrugt, gulerødder og paprika. Mums.
Se opskriften her
billede resultat for gryderet med kylling
Grydestegt kyllingebryst
Her får du min opskrift på grydestegt kyllingebryst med sovs og tilbehør. Det er kyllingefilet tilberedt som gammeldags grydestegt kylling.
Se opskriften her
grydestegt kyllingebryst med tilbehør
Grydestegt kylling fra mormor
Grydestegt kylling som mormor lavede den. Helt klassisk og stegt i en gryde i en time, hvorefter du fremtryller en vidunderlig sovs af skyen.
Se opskriften her
Billede af grydestegt kylling.
Ærtegryde - nem opskrift
Få min opskrift på ærtegryde, der er en nem og hurtig gryderet med ærter, kylling, blomkål og en lækker sovs. Kan spises uden tilbehør.
Se opskriften her
billede med ærtegryde

FAQ

Kan man fryse forårsgryde?

Ja, du kan sagtens fryse rester af forårsgryden ned i en tæt beholder. Kan varmes i en gryde eller mikroovn.

Kan man erstatte kylling i retten?

Du kan sagtens udskifte kyllingen med samme mængde svinekød eller kalkunbryst. Du kan eventuelt skære koteletter ud i tern eller bruge skinkekød.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Nielsen skriver

    maj 07, 2023 at 11:12 am

    Forårsgryde smagte dejligt, jeg brugte svinekød i tern. Retten er nem og hurtig at lave, men alligevel med god fylde.

    Svar
  2. Inge Harrell skriver

    marts 29, 2022 at 8:56 pm

    Dejlig smagfuld ret

    Svar
  3. Jette Christensen skriver

    marts 26, 2022 at 7:56 am

    Vi fik forårsgryden igår aftes, det smagte godt, dog vil jeg en anden gang, vente med at tilsætte ærter og asparges til de sidste 5 min af kogetiden for bedre smag og for at undgå en “slatten” asparges.
    Det med at det skal koge i mælken, gjorde at det sovsen blev grynet, og det så ikke særligt indbydende ud.
    Jeg tilføjede også små kartofler til retten, kan varmt anbefales og så er man ude over at skulle tilberede tilbehør.

    God dag/weekend

    Svar
  4. Claus Normann skriver

    marts 24, 2022 at 8:17 pm

    Udeladt ærterne, de overdøver både i smag og rettens substans forårsløg og asparges

    Svar
  5. Marianne skriver

    september 30, 2021 at 10:43 pm

    Det er så det vi andre kalder hønsefrikasse, der mangler bare persille👍er sikker på det smager godt

    Svar
    • Marianne skriver

      september 30, 2021 at 10:44 pm

      Åh, der ER jo persille i 😄

      Svar
  6. Lene skriver

    april 18, 2021 at 8:57 am

    Er lavet i dag og smagte fantastisk😋

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af pasta med broccoli.
    Pasta med broccoli i cremet flødesauce
  • Billede af grønkålsgryde.
    Grønkålsgryde (hurtig gryderet med grønkål, kylling og gulerod)
  • Billede af okonomiyaki pandekage.
    Okonomiyaki - japansk madpandekage
  • Billede af kødboller med gulerod og pasta i gulerodssauce.
    Kødboller med gulerod (og pasta i lækker gulerodssauce)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

Du slipper for reklamer, kan gemme og printe opskrifter, og modtage vort populære nyhedsbrev.

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år
Eller fortsæt gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required