• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Forårsgryde - nem gryderet med kylling, gulerødder og ærter

Forårsgryde - nem gryderet med kylling, gulerødder og ærter

forårsgryde
5 fra 14 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
1.9k
SHARES
FacebookMessenger1.9kPinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  1. maj 2025 - Udgivet:  7. april 2024

Indhold

  1. Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
  2. Opskrift
  3. Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter
  4. Tips

Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.

Forårsgryde er en super skøn opskrift på det, som jeg vil kalde en typisk dansk gryderet.

I gryden er der nemlig kylling, ærter, gulerødder og nogle andre lækre ting, og retten er meget nem at lave. Den minder på nogle måder lidt om en klassisk frikassé.

Du kan sagtens variere mængden af de enkelte ingredienser, og der kan eks. tilsættes andre krydderurter som løvstikke.

Har du et par koteletter liggende i overskud i køleskabet, kan de sagtens skæres ud i mindre tern, og anvendes i stedet for kylling. Tilberedningstiden er den samme.

Opskriften på den lækre forårsgryde er beregnet til fire personer.

Se også mine populære opskrifter på spinatgryde, nem gryderet med kylling og grydestegt kyllingebryst.

Opskrift

forårsgryde
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Forårsgryde med kylling, gulerødder og ærter

5 fra 14 stemmer
Forårsgryde er en nem og hurtig opskrift på en lækker gryderet, der blandt andet laves med kylling, ærter og gulerødder i en hvid stuvning.
Forb. tid 15 minutter min
Tilb. tid 25 minutter min
Samlet tid 40 minutter min
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Kalorier: 372
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

  • 500 g kyllingebryst - i mindre tern
  • 1 spsk smør - til stegning
  • 1 bundt forårsløg - snittes fint
  • 250 g gulerødder - i små tern
  • 250 g ærter - gerne fra frost
  • 6 dl mælk - måske lidt mere
  • 2 bouillonterninger - gerne hønsebouillon
  • timian - gerne friske kviste, rosmarin kan også bruges
  • 3 spsk majsstivelse - udrørt i en smule koldt vand
  • muskatnød - revet
  • citronsaft - friskpresset
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 bundt grønne asparges - i mindre stykker
  • 1 håndfuld persille - hakket

Fremgangsmåde
 

  1. Start med at gøre alle ingredienser klar som anvist.
  2. Varm en stor gryde op og kom 1 spsk smør i. Lad det bruse af.
  3. Brun så 500 g kyllingebryst i mindre tern grundigt i gryden, hvorefter 1 bundt forårsløg svitses med.
  4. Tilsæt så 250 g gulerødder og 250 g ærter, og lad dem stege med et minuts tid mere.
  5. Hæld 6 dl mælk i din forårsgryde sammen med 2 bouillonterninger. Tilsæt også frisk timian eller rosmarin. Eller begge dele.
  6. Når det koger, skruer du ned for blusset, og lader nu din gryderet med kylling simre i ca. 15-20 minutter under låg, afhængig af hvor kogte du ønsker grøntsagerne. Rør lidt i gryden nogle gange undervejs, så det ikke brænder på.
  7. Jævn din forårsgryde med 3 spsk majsstivelse (evt. Maizena), der er udrørt i en smule koldt vand.
  8. Smag gryderetten til med lidt revet muskatnød, citronsaft, salt og friskkværnet peber.
  9. Vend 1 bundt grønne asparges i, og lad dem simre med i et par minutter mere.
  10. Lige inden servering vendes 1 håndfuld persille (hakket) i.

Næringsindhold

Kalorier: 372kcalKulhydrater: 31gProtein: 37gFedt: 11gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 106mgNatrium: 865mgKalium: 1182mgKostfibre: 7gSukker: 15gVitamin A: 11838IUVitamin C: 40mgCalcium: 254mgJern: 3mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Forårsgryde serveres straks - eventuelt med kogte kartofler og en frisk salat.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Margit Nielsen

    maj 07, 2023 at 11:12 am

    Forårsgryde smagte dejligt, jeg brugte svinekød i tern. Retten er nem og hurtig at lave, men alligevel med god fylde.

    Svar
  2. Inge Harrell

    marts 29, 2022 at 8:56 pm

    Dejlig smagfuld ret

    Svar
  3. Jette Christensen

    marts 26, 2022 at 7:56 am

    Vi fik forårsgryden igår aftes, det smagte godt, dog vil jeg en anden gang, vente med at tilsætte ærter og asparges til de sidste 5 min af kogetiden for bedre smag og for at undgå en “slatten” asparges.
    Det med at det skal koge i mælken, gjorde at det sovsen blev grynet, og det så ikke særligt indbydende ud.
    Jeg tilføjede også små kartofler til retten, kan varmt anbefales og så er man ude over at skulle tilberede tilbehør.

    God dag/weekend

    Svar
  4. Claus Normann

    marts 24, 2022 at 8:17 pm

    Udeladt ærterne, de overdøver både i smag og rettens substans forårsløg og asparges

    Svar
  5. Marianne

    september 30, 2021 at 10:43 pm

    Det er så det vi andre kalder hønsefrikasse, der mangler bare persille👍er sikker på det smager godt

    Svar
    • Marianne

      september 30, 2021 at 10:44 pm

      Åh, der ER jo persille i 😄

      Svar
  6. Lene

    april 18, 2021 at 8:57 am

    Er lavet i dag og smagte fantastisk😋

    Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Billede af hvid aspargessalat med tomater.

Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing

Billede af sønderjysk stang.

Sønderjysk stang (nem og hurtig kringle med remonce)

Billede af kalv med æblecider.

Kalv med æblecider, sennep og timian

Forsiden lige nu

billede med mørbrad frikasse
Mørbrad frikassé→ Se opskriften
billederesultat for fyldt spidskål med oksekød i ovn
Fyldt spidskål med oksekød→ Se opskriften
stor bradepandekage med jordbær
Stor bradepandekage med jordbær - opskrift til mange→ Se opskriften
Billede af hvid aspargessalat med tomater.
Hvid aspargessalat med tomater og lækker dressing→ Se opskriften
billede med boller
Boller (bedste opskrift på den hjemmebagte bolle)→ Se opskriften
Ugens madplan uge 23
Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad→ Se opskriften
krebinetter med stuvet spidskål
Krebinetter med stuvet spidskål og nye kartofler→ Se opskriften
billede med koldskål
Sådan laver du koldskål som mormor - nem opskrift→ Se opskriften
kartoffelsalat med grønne bønner
Kartoffelsalat med grønne bønner (opskrift med sennepsvinaigrette)→ Se opskriften
Billede med jordbær
Jordbær - fakta, sæson, opbevaring og opskrifter→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required