Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Fødselsdagskringle

Nem fødselsdagskringle (med kanelremonce)

fødselsdagskringle opskrift kage til fødselsdag
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
228
SHARES
FacebookMessenger228PinterestEmailSMS
Indhold
  • Fødselsdagskringle
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Video til opskriften
  • Opskrift på fødselsdagskringle
  • Tips
  • Kommentarer

Fødselsdagskringle

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
4.8 fra 5 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 15 minutter min
Hævetid samlet: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 45 minutter min
Min opskrift på den bedste fødselsdagskringle, der er fyldt med en lækker kanelremonce. Kringlen er nem at lave til en fødselsdag.
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Kringledej
  • 1 dl vand (lunkent)
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør (meget blødt )
  • 50 g sukker
  • 0.5 tsk kardemomme (stødt)
Kanelremonce
  • 200 g smør
  • 200 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk kartoffelmel
  • 4 spsk olie
Pynt
  • 1 æg (sammenpisket)
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker

Fremgangsmåde

  1. Vand og gær kommes i en skål til røremaskinen, og gæren røres ud. Brug dejkrogen. Derefter røres æggene ud i gærvandet.
  2. Melet blandes med sukker og kardemomme og kommes i skålen sammen med det meget bløde smør. Smørret må ikke være smeltet.
  3. Ælt dejen godt igennem i 10 minutter ved middel hastighed, og lad den derefter hæve i 30 minutter, hvor skålen overdækkes med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen. Du kan med fordel virke dejen op inden den hæver. Se i min video hvordan du gør det.
  4. Rør kanelremonce sammen med smør, brun farin, kanel, kartoffelmel og olie. Rør ikke for længe, men så meget at remoncen er jævn.
  5. Tril derefter dejen ud til en aflang pølse på cirka 85 centimeter. Med en kagerulle rulles den nu cirka 15 centimeter bred.
  6. Fordel kanelremoncen på midten af dejen i hele kringlens længde.
  7. Fold en tredjedel af dejen op over remoncen, og luk derefter kringlen ved at folde den anden side (tredjedel) op over midten.
  8. Læg forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir, hvor den formes som en klassisk fødselsdagskringle.
  9. Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Stil en dyb bageplade omvendt oven på bagepladen med kringlen, og lad den nu efterhæve i yderligere cirka 30 minutter.
  11. Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 12 minutter. En fødselsdagskringle skal være godt afbagt, uden at blive for mørk.

Næringsindhold

Kalorier466kcalKulhydrater48gProtein6gFedt29gMættet fedt18gFlerumættet fedt1gEnkelumættet fedt8gTransfedt1gKolesterol113mgNatrium233mgKalium92mgKostfibre1gSukker21gVitamin A893IUVitamin C0.1mgCalcium24mgJern2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video til opskriften

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på fødselsdagskringle

Fødselsdagskringle hører til enhver fødselsdag, og du får ikke bedre kringle end denne.

Det er en skøn kage, der er fyldt med en lækker remonce, og kringlen er rimelig nem at bage.

Se også: Fødselsdagsboller - opskrift på nemme bamseboller

I denne opskrift er der kringle nok til i hvert fald 12 personer, og rester kan sagtens fryses ned.

Tips

Lad den nybagte fødselsdagskringle køle lidt af inden den nydes.

Opskriften giver en kringle, hvor der er rigeligt til i hvert fald 12 personer.

Kringlen kan sagtens fryses ned.

I stedet for kanelremonce kan kringlen også fyldes med en almindelig remonce og kagecreme.

Se også: Søren Ryges kringle opskrift (hjemmebagt kringle)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janni Gregersen skriver

    marts 02, 2023 at 1:13 pm

    Hej Holger
    Jeg ender tit på en af dine lækre opskrifter. Tak🙃
    Spørger lige for en sikkerheds skyld; 12 min. til denne kringle - er det rigtigt?
    Skøn dag til dig-hilsen,
    Janni
    JGP.artsoul.dk

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      marts 02, 2023 at 2:07 pm

      Hej Janni
      Dejligt at høre, tak 🙂
      Ja, det plejer at passe, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer. Så hold øje med den.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Mere inspiration

  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)
  • Billede af bananchokoladekage.
    Bananchokoladekage med modne bananer

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required