• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
Søg
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Indeks
    • Brunch, morgenmad og frokost
    • Æggeretter
    • Grillmad
    • Opsamlinger
    • Sous vide
    • Drikkevarer
    • Drinks og cocktails
    • Vintest
  • Aftensmad
    • Forretter
    • Tilbehør
    • Sovs og sauce
    • Supper
    • Dessert
    • Vegetar
  • Airfryer
  • Kager
    • Brød
    • Snacks og søde sager
  • Madplan
  • Råvareguide
    • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Forside › Kager › Fødselsdagskringle

Fødselsdagskringle

fødselsdagskringle opskrift kage til fødselsdag
4.8 fra 5 stemmer
Gå til opskrift
Del gerne:
227
SHARES
FacebookMessenger227PinterestEmailSMSSubscribe

Opdateret:  31. oktober 2023 - Udgivet:  14. oktober 2023

Min opskrift på den bedste fødselsdagskringle, der er fyldt med en lækker kanelremonce. Kringlen er nem at lave til en fødselsdag.

Fødselsdagskringle hører til enhver fødselsdag, og du får ikke bedre kringle end denne.

Det er en skøn kage, der er fyldt med en lækker remonce, og kringlen er rimelig nem at bage.

Se også: Fødselsdagsboller - opskrift på nemme bamseboller

I denne opskrift er der kringle nok til i hvert fald 12 personer, og rester kan sagtens fryses ned.

Opskrift på fødselsdagskringle

fødselsdagskringle opskrift kage til fødselsdag
holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen

Fødselsdagskringle

4.80 fra 5 stemmer
Min opskrift på den bedste fødselsdagskringle, der er fyldt med en lækker kanelremonce. Kringlen er nem at lave til en fødselsdag.
Forb. tid 30 minutter min
Tilb. tid 15 minutter min
Hævetid samlet 1 time t
Samlet tid 1 time t 45 minutter min
Antal: 12 personer
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Kalorier: 466
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere

Ingredienser
  

Kringledej
  • 1 dl vand - lunkent
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 400 g hvedemel
  • 200 g smør - meget blødt
  • 50 g sukker
  • 0.5 tsk kardemomme - stødt
Kanelremonce
  • 200 g smør
  • 200 g brun farin
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk kartoffelmel
  • 4 spsk olie
Pynt
  • 1 æg - sammenpisket
  • hasselnøddeflager
  • perlesukker

Fremgangsmåde
 

  1. Vand og gær kommes i en skål til røremaskinen, og gæren røres ud. Brug dejkrogen. Derefter røres æggene ud i gærvandet.
  2. Melet blandes med sukker og kardemomme og kommes i skålen sammen med det meget bløde smør. Smørret må ikke være smeltet.
  3. Ælt dejen godt igennem i 10 minutter ved middel hastighed, og lad den derefter hæve i 30 minutter, hvor skålen overdækkes med husholdningsfilm for at holde på fugten i dejen. Du kan med fordel virke dejen op inden den hæver. Se i min video hvordan du gør det.
  4. Rør kanelremonce sammen med smør, brun farin, kanel, kartoffelmel og olie. Rør ikke for længe, men så meget at remoncen er jævn.
  5. Tril derefter dejen ud til en aflang pølse på cirka 85 centimeter. Med en kagerulle rulles den nu cirka 15 centimeter bred.
  6. Fordel kanelremoncen på midten af dejen i hele kringlens længde.
  7. Fold en tredjedel af dejen op over remoncen, og luk derefter kringlen ved at folde den anden side (tredjedel) op over midten.
  8. Læg forsigtigt dejen over på en bageplade med bagepapir, hvor den formes som en klassisk fødselsdagskringle.
  9. Pensl kringlen med sammenpisket æg, og drys med perlesukker og hasselnøddeflager.
  10. Stil en dyb bageplade omvendt oven på bagepladen med kringlen, og lad den nu efterhæve i yderligere cirka 30 minutter.
  11. Bag kringlen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft, hvor den skal have cirka 12 minutter. En fødselsdagskringle skal være godt afbagt, uden at blive for mørk.

Næringsindhold

Kalorier: 466kcalKulhydrater: 48gProtein: 6gFedt: 29gMættet fedt: 18gFlerumættet fedt: 1gEnkelumættet fedt: 8gTransfedt: 1gKolesterol: 113mgNatrium: 233mgKalium: 92mgKostfibre: 1gSukker: 21gVitamin A: 893IUVitamin C: 0.1mgCalcium: 24mgJern: 2mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Video

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Lad den nybagte fødselsdagskringle køle lidt af inden den nydes.

Opskriften giver en kringle, hvor der er rigeligt til i hvert fald 12 personer.

Kringlen kan sagtens fryses ned.

I stedet for kanelremonce kan kringlen også fyldes med en almindelig remonce og kagecreme.

Se også: Søren Ryges kringle opskrift (hjemmebagt kringle)

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Janni Gregersen

    marts 02, 2023 at 1:13 pm

    Hej Holger
    Jeg ender tit på en af dine lækre opskrifter. Tak🙃
    Spørger lige for en sikkerheds skyld; 12 min. til denne kringle - er det rigtigt?
    Skøn dag til dig-hilsen,
    Janni
    JGP.artsoul.dk

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 02, 2023 at 2:07 pm

      Hej Janni
      Dejligt at høre, tak 🙂
      Ja, det plejer at passe, men det afhænger af hvor meget ovnen varmer. Så hold øje med den.
      Alt det bedste
      Holger

      Svar

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Følg os på Instagram

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede af sauce gribiche med grønne asparges.

Sauce gribiche med grønne asparges

Billede af valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel.

Valnøddelagkage fra Svinkløv Badehotel

Ugens vine uge 23

Ugens vine, uge 23: Masser af vine til sommer og fest

Billede af mirin.

Mirin - fakta og alt du skal vide om den japanske risvin

Billede af ramen.

Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe

Ugens madplan uge 23

Ugens madplan uge 23 med syv gode bud på aftensmad

Forsiden lige nu

vegetar kødsovs uden kød
Vegetar kødsovs: En lækker pastasauce uden kød→ Se opskriften
Hyldeblomst
Hyldeblomst - sommerlige opskrifter og fakta→ Se opskriften
torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé
Torskekrebinetter med grøntsagsfrikassé→ Se opskriften
edamamesalat med tomat og dressing
Simpel edamamesalat med tomat og agurk→ Se opskriften
Billede resultat for jordbær parfait
Jordbær parfait - nem jordbæris uden ismaskine→ Se opskriften
Billede af ramen.
Ramen - nem og lækker opskrift på japansk suppe→ Se opskriften
billede til Sund aftensmad
Sund aftensmad - nemme og lækre retter→ Se opskriften
Kylling med blomkål i fad er en nem ret, hvor du også kommer porrer og gulerødder i fadet sammen med fløde og bouillon. Retten kan nydes som den er, eller serveres med ris eller pasta. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.
Kylling med blomkål, porrer og gulerødder i fad→ Se opskriften
salat med laks og ærter
Salat med laks og ærter→ Se opskriften
kartoffelsalat med asparges
Kartoffelsalat med asparges, tomat og sennepsdressing→ Se opskriften

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden nu
OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores medlemmer.

Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required