Flæskeruller. En dejlig opskrift på ruller af svineflæsk, der er krydret godt og derefter stegt møre i en gryde. Inklusiv en lækker sovs.
Flæskeruller er mormor af den bedste slags, og retten er rimelig nem at lave, og derfor også god som hverdagsmad.
Her krydres skiver af flæsk med bla. sennepspulver og rosmarin, hvorefter rullerne steges møre i gryden. Skyen giver en fantastisk sovs.
Her har jeg beregnet to ruller til hver person, men er I meget glade for kød, skal du måske lave 3-4 pr. person. Fremgangsmåden er ellers den samme.
Husk at flæskeskiverne skal være uden brusk og svær, og den kan evt. selv skære skiver af flæsk ud af et stykke ribbensteg uden ben. God fornøjelse.
Se også de populære opskrifter på:
Opskrift på gammeldags flæskeruller
Flæskeruller - nem opskrift
Ingredienser
- 8 skiver flæsk - uden brusk og svær
- sennepspulver
- rosmarin - tørret
- hvidløgspulver
- salt og friskkværnet peber
- 3 dl vand
- 2 spsk kalvefond - koncentrat, eller 1 bouillonterning
- 2 spsk engelsk sauce
- 1 dl madlavningsfløde
- 1 tsk ribsgele
- 1 spsk majsstivelse - udrørt i lidt koldt vand
Fremgangsmåde
- Til flæskeruller skal du bruge skiver af flæsk uden brusk og svær, og det kan du bede slagteren om at skære ti. dig. Skiverne må ikke være for smalle, og så skal de bankes lidt ud.
- Krydr hver skive med lidt sennepspulver, rosmarin, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Rul stramt sammen og luk med en tandstikker, kødnål eller et stykke bomuldssnor. Jeg bruger det første.
- Brun flæskerullerne på en varm pande (dyb) eller i gryde, og det bør ikke være nødvendigt at tilsætte fedtstof, da flæskeskiver normalt indeholder en del fedt. Brunes godt hele vejen rundt.
- Hæld 3 deciliter vand ved sammen med et par spiseskefulde kalvefond (eller brug en terning bouillon). Kom også lidt engelsk sauce ved og lad nu rullerne simre under låg i ca. 45 minutter. Imens kan du lave det ønskede tilbehør.
- Efter de 45 minutter tages de færdige flæskeruller op, og sovsen koges op med madlavningsfløde (eller piskefløde) og lidt ribsgele. Jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand, og sovsen smages godt til med salt og peber.
Få tilsendt opskriften på mail
Næringsindhold
Servering
Inden servering fjernes tandstikkerne og flæskerullerne lægges tilbage i sovsen. Drys eventuelt med lidt hakket persille.
Kan serveres med kogte eller stegte kartofler og grønne bønner, ærter eller hvad du synes. Velbekomme.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifterne
- Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Steen
Utrolig velsmagende
Holger Rørby Madsen
Tak fordi du bruger opskriften. Skriv meget gerne din mening om den her.