Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Aftensmad › Flæskeruller

Flæskeruller (en klassisk og velsmagende hverdagsret)

billede med flæskeruller
5 fra 2 stemmer
Gå til opskrift
Del og send:
Facebook13PinterestSMSEmailMessenger
13
DELINGER
Indhold
  • Flæskeruller - nem opskrift
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på gammeldags flæskeruller
  • Servering
  • Kommentarer

Flæskeruller - nem opskrift

holger rørby madsen madens verdenHolger Rørby Madsen
5 fra 2 stemmer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 1 time t
Samlet tid: 1 time t 30 minutter min
Flæskeruller. En dejlig opskrift på ruller af svineflæsk, der er krydret godt og derefter stegt møre i en gryde. Inklusiv en lækker sovs.
Antal: 4 personer
Ret: Aftensmad
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

  • 8 skiver flæsk (uden brusk og svær)
  • sennepspulver
  • rosmarin (tørret)
  • hvidløgspulver
  • salt og friskkværnet peber
  • 3 dl vand
  • 2 spsk kalvefond (koncentrat, eller 1 bouillonterning)
  • 2 spsk engelsk sauce
  • 1 dl madlavningsfløde
  • 1 tsk ribsgele
  • 1 spsk majsstivelse (udrørt i lidt koldt vand)

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Fremgangsmåde

  1. Til flæskeruller skal du bruge skiver af flæsk uden brusk og svær, og det kan du bede slagteren om at skære ti. dig. Skiverne må ikke være for smalle, og så skal de bankes lidt ud.
  2. Krydr hver skive med lidt sennepspulver, rosmarin, hvidløgspulver, salt og friskkværnet peber. Rul stramt sammen og luk med en tandstikker, kødnål eller et stykke bomuldssnor. Jeg bruger det første.
  3. Brun flæskerullerne på en varm pande (dyb) eller i gryde, og det bør ikke være nødvendigt at tilsætte fedtstof, da flæskeskiver normalt indeholder en del fedt. Brunes godt hele vejen rundt.
  4. Hæld 3 deciliter vand ved sammen med et par spiseskefulde kalvefond (eller brug en terning bouillon). Kom også lidt engelsk sauce ved og lad nu rullerne simre under låg i ca. 45 minutter. Imens kan du lave det ønskede tilbehør.
  5. Efter de 45 minutter tages de færdige flæskeruller op, og sovsen koges op med madlavningsfløde (eller piskefløde) og lidt ribsgele. Jævnes med majsstivelse udrørt i lidt vand, og sovsen smages godt til med salt og peber.

Næringsindhold

Kalorier683kcalKulhydrater6gProtein13gFedt67gMættet fedt25gFlerumættet fedt7gEnkelumættet fedt31gKolesterol93mgNatrium750mgKalium345mgKostfibre0.1gSukker3gVitamin A60IUVitamin C2mgCalcium50mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Kom med din mening

Opskrift på gammeldags flæskeruller

Flæskeruller er mormor af den bedste slags, og retten er rimelig nem at lave, og derfor også god som hverdagsmad.

Her krydres skiver af flæsk med bla. sennepspulver og rosmarin, hvorefter rullerne steges møre i gryden. Skyen giver en fantastisk sovs.

Her har jeg beregnet to ruller til hver person, men er I meget glade for kød, skal du måske lave 3-4 pr. person. Fremgangsmåden er ellers den samme.

Husk at flæskeskiverne skal være uden brusk og svær, og den kan evt. selv skære skiver af flæsk ud af et stykke ribbensteg uden ben. God fornøjelse.

Se også de populære opskrifter på:

  • Baconruller i fad
  • Farsruller med bacon
  • Stegt flæsk med persillesovs
  • Stegt flæsk i ovn

Servering

Inden servering fjernes tandstikkerne og flæskerullerne lægges tilbage i sovsen. Drys eventuelt med lidt hakket persille.

Kan serveres med kogte eller stegte kartofler og grønne bønner, ærter eller hvad du synes. Velbekomme.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg tror alle kan lave god mad med almindelige ingredienser - også på kort tid. Det handler om gode opskrifter, der er skrevet så alle kan forstå dem. Det får du her på Madens Verden.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Kommentarer Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Steen skriver

    november 30, 2024 at 8:20 pm

    Utrolig velsmagende

    Svar
    • Holger Rørby Madsen skriver

      oktober 10, 2025 at 6:30 am

      Mange tak, Steen - det er godt at høre 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Holger Rørby Madsen skriver

    november 23, 2024 at 9:06 am

    Tak fordi du bruger opskriften. Skriv meget gerne din mening om den her.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af teriyaki laks.
    Teriyaki laks (nem laks med teriyaki og sesam)
  • Billede af smørstegt laksefilet med græskarmos.
    Smørstegt laksefilet med græskarmos
  • Billede af peberkylling.
    Peberkylling med grønne peberkorn og lækker sauce
  • Billede af hellefisk med spinat og knoldselleri.
    Hellefisk med spinat og knoldselleri

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Vil du have de bedste opskrifter på mail?

Få Madens Verdens nyhedsbrev med opskrifter og inspiration til din madlavning.

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Er du endnu ikke medlem?

madens verden logo opskrifter på god mad

Gør som rigtig mange andre glade brugere - bliv medlem af Madens Verden nu. Så slipper du bla. for annoncerne.

Bliv medlem her

Du kan fortsat bruge Madens Verden gratis med reklamer ved at klikke her.

Bedømmelse

Your vote:




Har du også en kommentar?

A rating is required
A name is required
An email is required