• Skip til indhold
  • Gå direkte til footer
Madens Verden
MENUMENU
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskriftindeks
  • Aftensmad
  • Airfryer
  • Kager
  • Madplan
  • Råvareguide
  • Webshop
  • PLUS
Forside › Aftensmad › Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)

Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)

flækket kylling i ovn færdigstegt
Flækket kylling i ovn er en nem måde at lave kyllingesteg i ovn på. Samtidig reduceres tilberedningstiden, og du får en lækker kylling til aftensmad. Foto: Holger Rørby Madsen, Madensverden.dk.

Opdateret:  6. maj 2025 - Udgivet:  28. marts 2023

Del gerne:
208
SHARES
FacebookMessenger208PinterestEmailRedditSMS

Indhold på denne side

  1. Opskrift
  2. Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)
  3. Ingredienser
  4. Fremgangsmåde
  5. Næringsindhold
  6. Tips
Gå til opskrift

Flækket kylling i ovn er en meget nem både at lave en velsmagende kyllingesteg på.

Kyllingen er nem at flække, og derefter krydres med blandt andet paprika og frisk rosmarin.

Tilberedningstiden er ca. 40 minutter, så det er også en rimelig hurtig ret at lave.

Du kan også lave den flækkede kylling med hvidløg, hvor du rører lidt olie sammen med 3-4 pressede fed hvidløg.

Se også disse opskrifter:

  • Stegt kylling i ovn
  • Langtidsstegt kylling i ovn
  • Bagt kylling med gulerødder
  • Kylling i karry

Opskrift

flækket kylling i ovn færdigstegt

Flækket kylling i ovn (nem kyllingesteg)

Se her hvordan du laver flækket kylling i ovn. Det er en lækker kyllingesteg, der krydres med bla. paprika og citron. Tager 45 min. at lave.
Bedømmelse
4.6 fra 27 stemmer
RetAftensmad
Arbejdstid: 5 minutter minutter
Tilberedning: 40 minutter minutter
Samlet tid: 45 minutter minutter
Antal 4 personer
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Opskrift udviklet af: Holger Rørby Madsen

Ingredienser

  • 1,5 kg kylling
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 citron - friskpresset citronsaft
  • 1 tsk paprika
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 spsk rosmarin - frisk, hakket

Fremgangsmåde

  • Tænd din ovn på 200 grader varmluft.
  • Find et ildfast frem med plads til kyllingen, og smør fadet med lidt olivenolie.
  • Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen opad (altså med brystet nedad.
  • Klip eller skær på begge sider af rygbenet, og fjern det.
  • Vend kyllingen om og fold den ud som på billedet. Giv den evt. et fast tryk, så kyllingen ligger lige.
  • Dryp lidt olivenolie over, og pres citronsaft ud over kyllingen. Krydr også med lidt paprika, salt og friskkværnet peber. Fordel lidt hakket rosmarin på kyllingen.
    flækket kylling i ovn
  • Hæld en smule vand i fadet.
  • Flækket kylling i ovn skal nu have ca. 40 minutter i ovnen ved 200 grader varmluft. Måske lidt mere, afhængig af hvor meget din ovn varmer. Husk at kylling altid skal være gennemstegt. Efter en halv times tid kan du dryppe lidt mere olivenolie over den flækkede kylling.

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke

Næringsindhold

Ernæring i opskriften
Mængde pr. portion
Kalorier
487
% Daglig værdi*
Fedt
 
38
g
58
%
Mættet fedt
 
9
g
56
%
Transfedt
 
0.2
g
Flerumættet fedt
 
7
g
Enkelumættet fedt
 
19
g
Kolesterol
 
135
mg
45
%
Natrium
 
708
mg
31
%
Kalium
 
348
mg
10
%
Kulhydrater
 
2
g
1
%
Kostfibre
 
1
g
4
%
Sukker
 
0.3
g
0
%
Protein
 
34
g
68
%
Vitamin A
 
319
IU
6
%
Vitamin C
 
10
mg
12
%
Calcium
 
32
mg
3
%
Jern
 
2
mg
11
%
* Procentværdier er baseret på en daglig kost på 2000 kalorier.
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab
Gratis appHent Madens Verdens gratis app hvor du henter dine apps! Log ind som medlem og få alle fordelene.
Kom med din mening

Tips

Flækket kylling i ovn kan serveres med en lækker perlebygsalat og godt brød. Evt. mit hvidløgsbrød. Søg opskrifterne evt. frem i søgefeltet øverst på siden.

Om Holger
holger rørby madsen madens verden
Holger Rørby Madsen

Jeg hedder Holger, og er manden bag Madens Verden. Jeg er kogebogsforfatter, opskriftsudvikler og journalist, og med omkring 2 mio. brugere hver måned er Madensverden.dk et af Danmarks største medier om mad. Her får du tusindvis af opskrifter, masser af viden om mad og råvarer, bageskole, alt om sous vide og meget mere. God fornøjelse.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifterne
  • Kæmpe tak fordi du bakker op om Madens Verden
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Læserinteraktioner

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Kenneth Hemmingsen

    marts 27, 2023 at 7:34 pm

    Falder i hver gang: "Tænd ovnen på 180 grader varmluft... steg den nu 40 min ved 200 grader". Hvorfor dælan da ikke sætte ovnen på 200 med det samme ?. Men ellers en lækker kylling ;-). Knus Kenneth

    Svar
    • Holger Rørby Madsen

      marts 28, 2023 at 8:20 am

      Hej Kenneth
      Tak fordi du lige skriver det - det er en tanketorsk fra min side. Det er 200 grader - jeg har rettet den. Og nu falder du ikke længere i 🙂
      Alt det bedste
      Holger

      Svar
  2. Paul Michael Kjærgaard

    januar 20, 2023 at 5:55 pm

    Er det 180 eller 200 grader?

    Svar

Besøg vores webshop

  • Forside Aftensmad

    Madens Verden Aftensmad

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden Airfryer

    Madens Verden Airfryer

    kr. 250,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden forklæde

    Madens Verden forklæde

    kr. 125,00
    Tilføj til kurv
  • Madens Verden mulepose

    Madens Verden mulepose

    kr. 50,00
    Tilføj til kurv

Nyeste indhold

Billede med asparges i butterdej.

Asparges i butterdej - nemme butterdejspakker

Uge20-bedstevinkøb

Ugens vine, uge 20: Flot hvid og rosé til små penge

Billede med spidskålsvinaigrette.

Spidskålsvinaigrette med mandler

ugens madplan uge 20

Ugens madplan uge 20 - lækker og varieret aftensmad

Billede med rabarberbrud.

Rabarberbrud - skønne boller med rabarber og marcipan

Billede med sake risvin.

Sake - fakta og viden om den japanske risvin

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik
Følg med her
Instagram
Facebook
Youtube

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv medlem af Madens Verden nu
Du får et medlemskab for kun 295 kroner for et HELT år!
Bliv medlem her
Eller fortsæt gratis med annoncer her

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required