Madens Verden

Søg
  • Login
    • Login
    • Bliv medlem
    • Selvbetjening
    • Log ud
  • Konto
    • Favoritliste
    • Selvbetjening
    • Log ud
logo til madens verden
  • Opskrifter
    • Aftensmad
    • Brød
    • Kager
    • Airfryer
    • Æggeretter
    • Tilbehør
    • Dessert
  • Populære
  • Inspiration
  • Madplaner
  • Råvareguide
  • Viden om mad
  • Shop
  • PLUS
Madens Verden › Opskrifter › Kager › Figentærte

Figentærte (lækker tærte med figner)

Figentærte
5 fra 1 stemme
Gå til opskrift
Del gerne:
FacebookMessengerPinterestEmailSMS
Indhold
  • Figentærte (lækker tærte med figner)
  • Ingredienser
  • Fremgangsmåde
  • Næringsindhold
  • Opskrift på figentærte
  • Servering
  • Billeder
  • FAQ
  • Kommentarer

Figentærte (lækker tærte med figner)

KatrineKatrine Rørby Madsen
5 fra 1 stemme
Vis favoritter
Print opskriften
Gem opskriften
Print opskriften
Kræver medlemskab - læs mere
Forb. tid: 30 minutter min
Tilb. tid: 30 minutter min
Samlet tid: 1 time t
Figentærte bagt med friske figner. Tærten er lavet med en mørdejsbund og mandelmel og kokosmel som en del af fyldet.
Antal: 6
Ret: Kager
Køkken: Dansk
Ugens madplan fra Madens VerdenFind den aktuelle madplan her!

Ingredienser

Mørdej
  • 1 portion mørdej
Tærtefyld:
  • 2 æg
  • 100 g sukker
  • 5 g vaniljesukker (en stor tsk)
  • 10 g rapsolie (eller anden smagsneutral olie - svarende til 1,5 spsk)
  • 50 g mandelmel
  • 25 g kokosmel
  • 250 g figner (ca. 10 figner)

Fremgangsmåde

  1. Lav først 1 portion mørdej klar, og stil den på køl i mindst en time.
  2. Kom 2 æg, 100 g sukker og 5 g vaniljesukker i en skål, og pisk det med en elpisker i 5 minutter, så det bliver lyst og luftigt.
  3. Sæt nu elpiseren væk. Dejen skal herfra blot vendes forsigtigt rundt, så du ikke slår luft ud af dejen. Brug en dejskraber til at vende de sidste ingredienser i.
  4. Kom 10 g rapsolie i dejen og vend det forsigtigt i dejen. Bland så 50 g mandelmel og 25 g kokosmel og vend de tørre ingredienser ind i dejen.
  5. Vask og skær toppen af 250 g figner og skær dem i halve fra top til bund.
  6. Rul nu mørdejen ud og kom den i et smurt tærtefad på cirka 24 centimeter i diameter.
  7. Kom kokos-mandelmelsdejen i og placer nu de halve figner med den skærefladen opad rundt i tærteformen.
  8. Bag din figentærte ved 180 grader varmluft i 30 minutter.

Næringsindhold

Kalorier199kcalKulhydrater30gProtein5gFedt8gMættet fedt2gFlerumættet fedt2gEnkelumættet fedt1gTransfedt0.01gKolesterol55mgNatrium31mgKalium117mgKostfibre4gSukker25gVitamin A138IUVitamin C1mgCalcium40mgJern1mg
Kræver medlemskab
Køb adgang 295,- pr. år Se alle fordele ved medlemskab

Få tilsendt opskriften på mail

Indtast din mail og klik send for at modtage opskriften på mail
Opskriften er nu på vej til din indbakke
Kom med din mening

Opskrift på figentærte

Figentærte smager bare helt vidunderligt. Denne tærte er bagt med en lækker, sprød mørdejsbund med kokos-mandel-fyld, som de halve figner er stukket ned i.

Det er en god idé at lave mørdejen i god tid, da den har godt at stå på køl i mindst en time, inden du skal rulle den ud til tærteformen.

Sørg for at fyldet ikke går for langt op på siden af dine halve figner, inden du kommer tærten i ovnen. Hvis det sker, så vil dejen hæve op og 'oversvømme' dine figner.

Se flere opskrifter:

  • Figentærte med gedeost
  • Bagte figner med honning og vaniljeis
  • Figenkage med mandler

Servering

Du kan både bruge figentærten som dessert eller som eftermiddagskage. Og den er både lækker med en kugle vaniljeis, en klat flødeskum eller lidt creme fraiche til.

Billeder

Her kan du se, hvordan figentærten ser ud, før den kommer i ovnen.

Figentærte før den kom i ovnen

FAQ

Kan man fryse figentærte?

Ja, det kan du sagtens. Du kan også fryse mørdejen, inden du ruller den ud, så du let kan tage en klump mørdej ud af fryseren og hurtigt lave tærten.

Om Katrine
Katrine
Katrine Rørby Madsen

Katrine laver hver uge ugens aktuelle madplan på Madens Verden, og hun sørger blandt andet også for, at du får inspiration til din madlavning på de sociale medier.
  • Ingen reklamer og annoncer
  • Gratis app uden annoncer
  • Mulighed for populært nyhedsbrev
  • 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
  • Adgang til den populære favoritliste
  • Adgang til at printe opskrifter
  • Bemærk: Ingen bindingsperiode
Køb adgang 295,-
(Pris er for medlemskab i et HELT år)

Kommentarer

    Del dine ideer og tanker med os andre her: Annuller svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Påkrævede felter er markeret *

  1. Katrine Rørby Madsen skriver

    november 13, 2025 at 2:00 pm

    Jeg vil blive glad, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.

    Svar

Mere inspiration

  • Billede af nem brownie.
    Nem brownie med kun 5 ingredienser
  • Billede af sveskekringle.
    Sveskekringle (nem kringle med svesker, remonce og creme)
  • Præstegårdskage
    Præstegårdskage (traditionel skærekage med æbler)
  • Billede af blommemuffins
    Blommemuffins (lækre muffins med blommer)

Anmeldelser af Madens Verden

Rigtig mange brugere er meget glade for Madens Verden, og vi sætter også pris på at høre, hvad du synes. Skriv gerne, hvad du bruger Madens Verden til - og hvorfor du er så glad for siden. På forhånd tak.

Footer

Om Madens Verden

Madens Verden udgives af Moderne Medier ApS, der ejes af Holger Rørby Madsen.

Moderne Medier ApS
A.P. Møllers Allé 43B
2791 Dragør
CVR: 42394157

Kontakt

Mail: hej@madensverden.dk

Læs mere om Madens Verden her

Redaktion

Holger Rørby Madsen, ejer og ansvh.
Katrine Rørby Madsen, redaktionschef
Jan Sørensen, vinkender

Madens Verden PLUS

Bliv medlem nu. Undgå reklamer, når du bruger opskrifterne, og få din egen favoritliste. Samtidig støtter du op om den fortsatte udvikling af Madens Verden. Tak.

Rettigheder

Kopiering fra Madens Verden må kun finde sted på institutioner eller virksomheder, der har indgået aftale med Copydan Tekst & Node. Du må altid gerne linke til indhold på Madens Verden.

Cookie indstillinger Cookie & Privatlivspolitik

Copyright: Madens Verden!

Slip for reklamer - bliv støttemedlem af Madens Verden

madens verden logo opskrifter på god mad

OBS: Vi har ingen bindingsperiode! Og vi elsker vores PLUS-medlemmer, der støtter op om vores store madunivers.

Bliv medlem her for kun 295 kr. for et HELT år

Vi håber du vil støtte op med det lille årlige beløb. Du kan dog fortsat bruge Madens Verden gratis med annoncer.

Bedømmelse

Your vote:




Bedøm her

A rating is required
A name is required
An email is required