Indhold
Figentærte (lækker tærte med figner)
Ingredienser
- 1 portion mørdej
- 2 æg
- 100 g sukker
- 5 g vaniljesukker (en stor tsk)
- 10 g rapsolie (eller anden smagsneutral olie - svarende til 1,5 spsk)
- 50 g mandelmel
- 25 g kokosmel
- 250 g figner (ca. 10 figner)
Fremgangsmåde
- Lav først 1 portion mørdej klar, og stil den på køl i mindst en time.
- Kom 2 æg, 100 g sukker og 5 g vaniljesukker i en skål, og pisk det med en elpisker i 5 minutter, så det bliver lyst og luftigt.
- Sæt nu elpiseren væk. Dejen skal herfra blot vendes forsigtigt rundt, så du ikke slår luft ud af dejen. Brug en dejskraber til at vende de sidste ingredienser i.
- Kom 10 g rapsolie i dejen og vend det forsigtigt i dejen. Bland så 50 g mandelmel og 25 g kokosmel og vend de tørre ingredienser ind i dejen.
- Vask og skær toppen af 250 g figner og skær dem i halve fra top til bund.
- Rul nu mørdejen ud og kom den i et smurt tærtefad på cirka 24 centimeter i diameter.
- Kom kokos-mandelmelsdejen i og placer nu de halve figner med den skærefladen opad rundt i tærteformen.
- Bag din figentærte ved 180 grader varmluft i 30 minutter.
Få tilsendt opskriften på mail
Opskrift på figentærte
Figentærte smager bare helt vidunderligt. Denne tærte er bagt med en lækker, sprød mørdejsbund med kokos-mandel-fyld, som de halve figner er stukket ned i.
Det er en god idé at lave mørdejen i god tid, da den har godt at stå på køl i mindst en time, inden du skal rulle den ud til tærteformen.
Sørg for at fyldet ikke går for langt op på siden af dine halve figner, inden du kommer tærten i ovnen. Hvis det sker, så vil dejen hæve op og 'oversvømme' dine figner.
Se flere opskrifter:
Servering
Du kan både bruge figentærten som dessert eller som eftermiddagskage. Og den er både lækker med en kugle vaniljeis, en klat flødeskum eller lidt creme fraiche til.
Billeder
Her kan du se, hvordan figentærten ser ud, før den kommer i ovnen.

FAQ
Ja, det kan du sagtens. Du kan også fryse mørdejen, inden du ruller den ud, så du let kan tage en klump mørdej ud af fryseren og hurtigt lave tærten.
- Ingen reklamer og annoncer
- Gratis app uden annoncer
- Mulighed for populært nyhedsbrev
- 5% rabat på Madens Verdens kogebøger
- Adgang til den populære favoritliste
- Adgang til at printe opskrifter
- Bemærk: Ingen bindingsperiode





Katrine Rørby Madsen skriver
Jeg vil blive glad, hvis du vil give opskriften stjerner, når du har prøvet den.